Kullanıcı Araçları

Ataman Demir

Yazar Açıklaması (düzenle)

1938'de İzmir-Karşıyaka’da doğdu, ilk ve orta öğretimini orada tamamladı. 1963’de GSA Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Bina Bilgisi Kürsüsü ve Mimari Proje Asistanlığı’na atandı. 2003’te emekli olana değin, Bina Bilgisi dersleri ve Mimari Proje stüdyolarında öğretim üyesi olarak görev aldı. Prof. Demir, Selçuk Üniversitesi-Mimarlık Bölümü’nde, Yeditepe Üniversitesi-İç Mimarlık Bölümü’nde ve Haliç Üniversitesi-Mimarlık Bölümü’nde farklı dönemlerde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Anadolu, Balkanlar ve Orta Asya’daki mimari miras üzerinde çeşitli incelemeler ve araştırmalar gerçekleştiren Prof. Demir, bunları makaleler halinde yayınlamış, ulusal ve uluslararası kongrelerde bildiriler olarak sunmuş, sayısız bilimsel konferansta paylaşmıştır. Akademik çalışmaların yanı sıra Prof. Demir, İstanbul, Mudanya-Siği Köyü ve Konya’da, restorasyon ve proje uygulamaları gerçekleştirmiş, katıldığı mimari yarışmalarda çeşitli dereceler ve mansiyonlar kazanmıştır.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ndeki görevine emekli öğretim üyesi olarak devam eden Prof. Dr. Demir, aynı zamanda 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılından itibaren, Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi- İç Mimarlık Bölümü öğretim kadrosu içinde yarı zamanlı olarak görev yapan Prof. Dr. Demir 2007 yılında öldü.

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
1938
Doğum Yeri
İzmir
Ölüm Tarihi
2017
Ölüm Yeri
İstanbul

Kitapları (birleştir)