Kullanıcı Araçları

Arif Tekin

1 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

Arif Tekin, 1954 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. Köyünde ilkokul olmadığından Arap grameri üzerine medrese tahsiline başladı ve öğrenimi yaklaşık 15 yıl sürmüştür. Daha sonra kendi çabası ile İslam Felsefesi hakkında bilgisini geliştirmeye çalışmıştır.

Ana dili Zazaca ve kendini bildi bileli hep Sünni ve Şafii mezhebine bağlı olan Arif Tekin, bu arada zaman içerisinde Latin alfabesini öğrenip Türkçe'sini geliştirdi ve sonuçta dışarıdan sınavlara girerek ilkokul diplomasını almıştır.

Diyarbakır Merkeze bağlı Alıcık Köyü Camii imamlığına atanmıştır. Zaman içerisinde Diyarbakır İmam Hatip Lisesi orta kısım ve lise diplomalarını da yine dışarıdan almıştır. 1985 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Matematik bölümüne girmiş fakat bazı ailevi sorunlardan dolayı okuldan vazgeçmiştir.

Daha sonra tekrar ÖSS-ÖSYM sınavlarına giren Arif Tekin, bu defa İzmir Dokuz Eylül İlahiyata girerek 1994 yılında mezun olmuştur. 1999 yılında henüz yayımlanmayan ama CD'ye alınan Kur'an'ın Kökeni adlı çalışması ile Turan Dursun Araştırma Ödülünü kazanmıştır.

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)