kleistenes, 35 adet değerlendirme yapmış.  (3/5)
Dört Kafadarlar Takımı-13: Uğursuz Kuşun Ötüşü
Dört Kafadarlar Takımı-13: Uğursuz Kuşun Ötüşü

10

Kendimi beşincisi saydığım takım. 12 yaşımın kahramanları. Çocukluğumu özlerim gördükçe bir kitapçı camekanında...

İnsan Ruhunun Haritası
İnsan Ruhunun Haritası

9

Ahmet Ümit'in Radikal kitap, Cumhuriyet kitap gibi eklerde yazdığı yazılarının derlendiği eserde yazar Dostoyevski, Çehov, E. Poe gibi dünya edebiyatının önemli isimlerinin yanı sıra; Yusuf Atılgan, Vedat Günyol, Orhan Kemal gibi edebiyatımızın unutulmaz isimlerinin de hayatlarını, söyleşi tadında, kaynak kitaplardan da alıntılar yaparak dupduru anlatıyor. Benim gibi basmakalıp biyografi kitaplarını sevmeyen arkadaşlar için birebir.

Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlası

10

Düşlere inananlar içindir Puslu Kıtalar Atlası. Gerçeği düşten üstün görenlerin yeri yoktur çünkü içinde. İnsan düşledi mi çünkü, sağırken duyabilir ve görebilir, kör olsa bile..

Sultanı Öldürmek
Sultanı Öldürmek

6

Beklentimin altına çıkmasın isterdim. En azından bunca reklam, övgü, bekleyiş daha dolu karşılanabilirdi. İstanbul Hatırası'nın gölgesinde kalmış. Sanırım daha az kitap çıkarmalı Ahmet Ümit. Aralıksız yayınlanan kitaplar üstünkörü bir hal mi alıyor ne...

Zafer Yahut Hiç
Zafer Yahut Hiç

6

Diğer hikayelerine göre sönük kalmış bir Mustafa Kutlu eseri. Türk filmi tadında olmuş. Yazım tarzı aynı olsa da konusu basite kaçmış.

Mavi Gözlü Çocuk
Kutsal Yalanlar