hamza aydoğan, 145 adet değerlendirme yapmış.  (3/21)
Yûsuf ile Züleyha
Yûsuf ile Züleyha

9

Züleyha'nın aşkı, Yusuf'un sabrı, Yusuf'un güzelliği, özenle seçilmiş kelimeler, Züleyha'nın Yusuf'a yazdığı hitaptan öteye geçemeyen bir adet mektup.. Bu kitabı hazmetmek için beyne değil, hassas bir yüreğe sahip olmak yeterlidir sanırım. "sevmek en fazla neyi sevdiğini fark etmek demektir ve seven biraz da neyi sevdiğini bilendir. her aşk o'na çıkar sonunda, o'ndan başkasını sevmek imkansız gibidir. seven neyi sevdiğini bilse de bu böyledir, bilmese de bu böyledir." Nazan bekiroğlu

Erken Kaybedenler
Erken Kaybedenler

8

bu kitabı okuyan her insan seviyor kardeşim. galiba çocukluğun o saflığı, temizliği ve 'ben yaparım, ben hallederim' gibi deli cesareti tavırlarını çok iyi yansıttığı için sevildi bu sekiz hikaye. öyle hüngür hüngür ağlamayan ama ucundan duygusallığı seven adamların kalplerini titreten bir kitaptır. zaten yazarında dediği gibi; Öne çıktım bağırdım polise; "Göz yaşartıcı gaz sıkmanıza gerek yok. Arkadaşlar zaten yeterince duygusal."

Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlası

9

ihsan oktay anar okuyucuyu resmen bir peri masalının içine alıyor ve bize hiçliği, kıyameti, acıyı, esrarengizliği, özenle seçildiği belli olan hikayeleriyle mükemmel bir düş dünyasına götürüyor. yazarında dediği gibi "düşünüyoruz öyle ise var değiliz, bizler düşündüğümüz için hepimiz varız." diyerek descartes'e göz kırpması çok hoşuma gitti. gerçekten bitmesin diye yavaş yavaş okudum ancak dil çok güzel olduğu için durduramadık efendim. ayrıca dil üslubu yazarın gerçekten tarihe ve türk diline hakim olduğunu gösteriyor. çok naif kelimelerle karşılaştım. konusu ise "mehdi" ile ilgili deyim başkada sır vermeyim tadı kaçmaması için. :))

Milena'ya Mektuplar
Milena'ya Mektuplar

8

Samsa'nın neden bu kadar büyük bir insan olduğu bu kitap okunulduğunda daha iyi anlaşılıyor. gerçek sevgiyi, aşkı , acıyı, yalnızlığı, özlemi, hasreti tatmış bir adam kafka. Yaşamımız diyorum, nasıl olsa bulanık bir su. diyecek kadar yaşamdan tiksinti duymuş ama yine de milena'yı hayat ağacında tutunacak bir dal olarak görmüş. gerçekten başarılı bir yapıt.

Bulantı
Muhafız
Muhafız

8

selman kayabaşı'dan benim dilime pelesenk olan bir sözdür "eyvallah". o yüzden selman abiye can-ı gönülden eyvallah. kitabımı imzaladığı için seviyorumdur belki de. :) yakın tarihsel kurgu seviyorsanız bu adamı okumamakta ne kadar geç kaldığınızı anlayacaksınızdır.

Kafkas Ruleti 1-Fırat'ın Ayak Sesleri