Üftade, 55 adet değerlendirme yapmış.  (1/8)
« geri  
Sofie'nin Dünyası
Sofie'nin Dünyası

9

Felsefenin yolları taşla döşeliyse, bu kitap da o taşlardan biri. Sabretmek gerek, oldukça yorucu olabilir. Bilhassa 20 yaşı da aşmış olmak daha iyi olur. Ama geriye dönüp baktığınızda iyi ki okumuşum dersiniz.

Tutunamayanlar
Tutunamayanlar

2

Bu kitabı okurken o kadar sıkılmıştım ki, parçalayıp atmayı düşündüm. Ama azmettim ve bitirdim... Yine de okuduğum olumlu yorumlara bakıp, ilerde bir kez daha şans verip, bu kitaba olan nefretimin değişip değişmeyeceğini görmek istiyorum.

Ne Demiş Shakespeare
Ne Demiş Shakespeare

10

Carpe Diem'in bu serisi çok kaliteli. Hazırlayan kişi Shakespeare'nin bütün kitaplarını okuyup, bu kitaplardaki en güzel sözleri derlemiş. Lise sonuma çok katkısı oldu :) Bir yazarın bütün eserlerini az çok görmek isteyen bu seriyi okumalı derim.

Gülistan
Gülistan

8

Harika bir kitap, okunmasını tavsiye ederim. On kilo nardan, bir şişe çıkan nar ekşisi gibi. Yoğun. Öz. Ama okurken bazen keşke orijinalinden okuyup anlayabilsem diyor insan, çünkü söz oyunları var. Bu da çeviriye yansıtılamayabiliyor doğal olarak...

Bütün Şiirleri - Cahit Zarifoğlu
Bütün Şiirleri - Cahit Zarifoğlu

9

Her gün bıkmadan düzenli vakit ayırdım, öyle satırlar vardı ki o ''ifade''yi keşke ben yazsaydım dediğim. Büyük adam, büyük şair... Şiirle uğraşmayı, sabırla beklemeyi sevenlere meyve verecek bir kitap... 1 puan kırıyorum, çünkü şair bazı şiirlerin anlamını kendine saklamış. Anlamak namümkün :)

Anne Frank'ın Hatıra Defteri
Anne Frank'ın Hatıra Defteri

9

Farklı bir karakteri olan, o yaşta böyle düşüncelere sahip olacağı tahmin edilemez bir kızmış Anne Frank.. Yahudilerin, Alman baskısı ile neler yaşadıklarını insanı çarpan bir bütünlükle kaleme almış küçük kız... Tavsiye ederim, çok akıcı bir dili var.

Güzellik Uykusu
Güzellik Uykusu

8

Her zamanki gibi, güzeldi... İbrahim Tenekeci o ince ruhunu satırlara yansıtmayı bilen bir şair... Okumak insana huzur veriyor... Şiir okumak için iyi bir seçim...

« geri