thebookthief, 149 adet değerlendirme yapmış.  (2/22)
Yüz Yüze
Yüz Yüze

7

Polisiye roman yazarları tarafından bir araya getirilen kısa hikayelerden oluşan bir kitap. Yazardan biri hikayeye başlıyor bir diğer yazar devam ettiriyor. Bu şekilde oluşan 11 kısa hikaye var. Anlatımlar sade detaya girilmemiş. Polisiye severler okusun derim ama çok büyük bir beklentiye de girmeyin.

Başlangıç (Robert Langdon, #5)
Başlangıç (Robert Langdon, #5)

10

Din, sembol, bilim ve teknolojinin harmanlandığı, finali ve anlatımıyla yine müthiş bir eser olmuş. Romandaki mekan ve tarihi yerlerin gerçek oluşu insanı daha da etkiliyor. Araştırmaya sevk ediyor. Kitap da nereden geldik, nereye gidiyoruz sorusuna yazar kendince bir cevap üretiyor. Gerçeklerle desteklenemeyecek olsa da makul açıklamalarda bulunmuş. Okumaya değer tavsiye ederim.

Çay Güzeli
Çay Güzeli

9

İsmail saymazdan Rize anıları ve Rize den kısa hikayeler... Samimi, okuması keyifli. Kimi hikaye gülümsetti kimi hüzünlendirdi. Okumanızı tavsiye ederim. Bir solukta bitiyor.

Akıl Tutulması
Akıl Tutulması

8

İnternette tesadüfen gördüm imzalı kitap diye merak edip aldım. Yazarın okuduğum ilk kitabı. Dili oldukça akıcı, anlaşılır, kurgusu da başarılı bir polisiye. Şaşırtıcı bir sonu var. Keyif alarak okudum. Tavsiye ederim. Diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum.

Kedi Babası
Kedi Babası

9

Animal Planet kanalında ''My Cat From Hell'' adlı program da Jackson Galaxy'i ilk gördüğümde onun bir kedisever hatta bir kedi psikoloğu olduğuna inanamamıştım. Kel, sakallı, küpeli, her tarafı dövmeli bir adam kedilerle ilgileniyor, onlarla oynuyor seviyor, okşuyor, onların dilinden anlıyor. Bana çok garip gelmişti. ''My Cat From Hell'' 'in izlediğim bir bölümünde çok hırçın olduğu için sahipleri tarafından uyutulmak istenen bir kediyi iyileştirmiş, hayata döndürmüştü o zaman hayran kalmıştım kendisine. Jackson Galaxy ''kedi babası'' adlı kitabında kendi hayatından, uyuşturucu ve alkol bağımlılığından ve bunun getirdiği sonuçlardan bahsediyor. Kedilerle nasıl tanıştığını, onların dilinden nasıl konuşmaya başladığını, hayatına giren ve onu değiştiren kedisi Benny ile geçirdiği yılları anlatıyor. Ayrıca kitap da kedilerle ilgili kısa notlar şeklinde bilgilerde var. Bu notlar çok hoş olmuş. Özellikle kitabının sonunda kedisi Benny ile son anlarını anlattı kısım beni çok etkiledi. Benimde 11 yaşında bir kedim var ve o kaçınılmaz an geldiğinde ben ne yaparım bilmiyorum. Jacson Galaxy ''kendi Benny'nizin fotoğrafını çekin, onu bir madalyonun içine koyun, avucunuzun içine koyun ve onu ellerinizin arasında hissettikten sonra kendi kendinizin simyacısı haline gelin. Bir canlıya duyduğunuz aşk, herkese duyduğunuz aşk haline gelir. İçinizdeki hissettiğiniz Benny aşkının genişlemesine ve Benny'nize olan aşkın herkese duyabileceğiniz bir aşk haline gelmesine izin verin'' diyor. Kedi sevin sevmeyin kitabı okumanızı tavsiye ederim.

Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Beyaz Zambaklar Ülkesinde

10

Atam tavsiye ettiyse vardır bir bildiği dedim. Aldım. Okudum ve daha önce okumadığım için kızdım kendime. Bir ülkenin varoluş, uyanış hikayesi… Kitabın her kelimesi beni çok etkiledi. Okudukça köy Enstitülerinin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Kitap da ‘’Etrafınız tamamen aydınlanana kadar kendiniz yanın, başkalarının da yanması için çaba gösterin. Yürüyeceğiniz yol dikenlidir, hemen başarılı olmaya şartlanmayın. Takdir ve anlayış beklediğiniz anda sizinle alay edebilirler. Onur ve şöhret yerine iftira ve nefretle, yardım yerine gizli entrikalar ve hatta açık savaşla karşılaşabilirsiniz. Onlarca, yüzlerce ve binlerce karanlık güç aydınlık emellerinizi söndürmek için çaba gösterecek ve söndürecektir de ama siz yanmaya devam edin. Yanın ve diğerlerini de ateşleyin’’ diyor. Ayrıca Fin halkının da içinde varmış onları bataklıktan aydınlığa bir ateş çıkarmış ama Fin halkıda yanmak istemiş. Mutlaka okuyun okutun. Tavsiye ederim.

Seyyah
Seyyah

9

Kitap bana biraz karışık geldi, ağır ilerliyor. Ama merak uyandırıcı.Aksiyon filmi gibi. Yılbaşında bile okudum. İkinci kitap birincinin devamıymış keşke ikisini birlikte alsaydım.Kitabın sonunu merak ediyorum. Gerilim polisiye sevenlerin okumasını tavsiye ederim.