vovathecat, 20 adet değerlendirme yapmış.  (1/3)
« geri  
İnsan Neden Vegan Olur?
İnsan Neden Vegan Olur?

8

Katılmadığım birkaç görüş olmakla birlikte veganlıkla ilgili iyi bir başlangıç okuması olduğunu düşünüyorum.

Bir Ceza Avukatının Anıları
Bir Ceza Avukatının Anıları

10

Ceza hukuku dersi veren hocalarımız bu kitabı okumamızı önerir. Hukuk derslerinde öğrenilen şeyler genelde teoride kalıyor. Bu anılar sayesinde ise bir suçlunun psikolojisi ve bu suçlunun içinden çıktığı toplum hakkında fikir edindim. "Suçluyu kazıyınız, altından insan çıkar." ifadesini unutmamak gerek.

Evrim Kuramı ve Mekanizmaları
Evrim Kuramı ve Mekanizmaları

10

Kitabın yazılma amacı herkese hitap eden bir popüler bilim kitabı olması. Bu amacına hayli hayli ulaştığını düşünüyorum. Çok düzgün bir Türkçe ile ve oldukça açık bir şekilde yazılmış. Lisede öğrendiğim ve ordan burdan öğrendiğim bölük pörçük bilgileri birleştirmeme yardımcı oldu. Evrim hakkında temel bir bilgi sahibi olmak isteyen kişilere öneririm.

Gyges ve Yüzüğü
Gyges ve Yüzüğü

10

Oyunda kurulan insan ilişkileri ağı ince ve dokunaklı, yalnızca Kandaules ile Gyges arasındaki değil, Thoas ile Kandaules ve Rhodope’nin hizmetçileriyle olan ilişkileri de. Bu hassas ağı yazarın güzel dili tamamlıyor, Sabahattin Ali’nin ön sözde dediği gibi “bazı yerlerde dil, gözleri kamaştıran bir ihtişamla, kemale varmaktadır”.

Bir Ömür Böyle Geçti - Sessiz Gemiyi Beklerken
Bir Ömür Böyle Geçti - Sessiz Gemiyi Beklerken

10

Süreyya Ağaoğlu, Türkiye'nin ilk Türk kadın avukatı olmasına rağmen hukukçuların bile haberdar olmadığı bir insan. Yazdığı bu otobiyografik kitap hem Türk kadınlarının hukuk dünyasına girişine hem de bu dünyadaki yerlerine ilişkin fikir veriyor. Kendi döneminin hukukunu (ve genel olarak toplumunu) eleştirişini okurken aynı sorunların hala devam ettiğini açıkça görmek düşündürücü.

Ağrıdağı Efsanesi
Ağrıdağı Efsanesi

10

Diliyle, anlatımıyla akıyor gidiyor. Okuması keyifli, yer yer de düşündürücü. Abidin Dino'nun çizimleriyle de bir güzel olmuş. Yaşar Kemal'in kitapları farklı bir bakış açısı sunuyor bize, yaşadığımız bu modernleşmiş hayatta.

Ailenin Karanlık Yüzü: Ensest
Ailenin Karanlık Yüzü: Ensest

10

Bu kitap tam anlamıyla kişiyi aydınlatıyor. Evrensel bir problem olan ensesti her açıdan ele alıyor, böylece bu konuyu bana hiç düşünmediğim açılardan düşündürdü. Ayrıca, hiç farkında olmadan bazı önyargılara da sahip olduğumu gösterdi. Yalnızca var olan bilgi ve olguları sıralamayıp ayrıca öneriler ve eleştiriler de yer alıyor. Bu açıdan ilerideki çalışmalar ve uygulamalar için önemli bir kaynak olacağını tahmin ediyorum.

« geri