ceyhungok, 38 adet değerlendirme yapmış.  (1/6)
« geri  
Onüç Günün Mektupları
Onüç Günün Mektupları

8

Mektuplardan oluşmasına rağmen şiir tadında. Yazar şair olunca şiirsel dilini mektuplarında da korumuş sanırım. Bu kadar duygusallık bana fazla olsa da okumanızı öneririm. Cemalettin Seber (Cemal Süreya) i merak edip yakından tanımak isteyenler için bir eser.

Bin Muhteşem Güneş
İnsancıklar
İnsancıklar

6

Kitapta hep acaba ne olacak? diye merak ettim. Hep bir aksiyon olmasını bekledim fakat beklediğimi alamadım. Yazarın amacı sanırım yoksul insanların birbirleri arasındaki dayanışmayı, duygu paylaşımlarını, yoksul olsalar dahi sahip oldukları en ufak şeyi paylaşma isteklerini aktarmaya çalışmış okuyucuya. Bunu gayet güzel aktarmış ama duygu yoğunluğu bana bazen abartılı ve fazla geldi. Belki daha normal olabilirdi bu yoğunluk, bu biraz kitabı gerçek dışı yaptı benim gözümde. Kitabın sonu sanki ben de "ya bunda bir eksiklik var" düşüncesi uyandırdı. Kitap sanki tamamlanmadan bitmiş gibiydi. Fakat okuduğuma pişman olmadım. Okuyucuya bazı mesajlar verdiği ve aktardığı bir gerçek.

Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu Madonna

7

Bayağı bir süre önce okumuştum. Genel görüşlerin aksine bu kitabın abartıldığını düşünüyorum. Tamam güzel kitap, hoş kitap, yazar duyguları olayı güzel bir dille anlatmış ama... Nitekim bir Türk filminden ne farkı vardı ki? Türk filmlerinde de aynı konuyu ve aynı sonları görmüyor muyuz? Şaşırtan ya da bir Türk filminin anlattığından fazla bir şey anlatmadığını düşündüğüm kitaplardan. Sonuca gelirsek iyi kitap, hoş kitap, okuyun kesinlikle fakat kesinlikle mükemmel denemez.

Yüzük Kardeşliği (Yüzüklerin Efendisi, #1)
Satranç
Satranç

7

Kitap çoğu kişinin söylediği gibi akıcı ve kendisini bir solukta okutuyor. Fakat yazarın amacını anlamakta zorlandım ben. Dönemin insan psikolojisine mi, hiçlik duygusu ile nasıl başedilebileceğine mi, eğlence olarak yapılan bazı şeylerin rekabet, aç gözlülük, en iyi olma hırslarına bürünüp hayatı daha kötü bir hale soktuklarına mı değinmek istemiş dersiniz? Aslında hepsini barındırıyor içinde fakat birşeyler eksik gibi ve bende şu açıdan büyük etki bıraktı diyemedim. Dilinin çok anlaşılır ve hafif olduğuna katılmıyorum. Bazı yerleri tekrar okumak zorunda kaldım. Kitabın sonuna geldiğimde de bu nasıl bir son dedim kendi kendime sanki böyle yarım yamalak kalmıştı kitap benim için. Okunmasını önermekle birlikte ilk sıralara koyacağım bir kitap değil kendisi benim için. 7/10

Son Ada
Son Ada

9

Livaneli bu kitabında insan müdahalesinin doğaya ve insan yaşamına verdiği zararları anlatmış gibi görünebilir fakat düşünüldüğünde siyasi çıkarları uğruna yaşanılan alanı mahvetmek anlatılıyor. Kitapta anlatılanları ülkemiz için düşündüğümüzde de söylediklerinin hemen hemen aynısının yapıldığını görürüz herhalde. Bazılarının koltuk sevdası uğruna bu halkı uyuşturucu sözleriyle beyinlerini uyuşturup kendini haklı gibi gösterdiklerini, doğanın tahrip edilip daha sağlıksız ve yaşanmaz bir hâl aldığı gerçeği var bu ülkede. Dili de gayet akıcı ve kendini okutturan bir kitaptı. Kesinlikle öneriyorum. 9/10

« geri