mnurs, 88 adet değerlendirme yapmış.  (1/13)
« geri  
Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler
Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler

7

Sinan Canan hocanın konferansını okulumuzda dinleme fırsatı bulmuştum. Sosyal medyadan da takip eder oldum kendisini ve bu sayede kitabından haberim oldu zira kitabın adını çok duyar -okur- olmuştum sosyal muhitte..Beklentilerimden olsa gerek biraz buruk kaldık bu kitapla..Elimden akıp gitmedi, hele de o madde madde sıralanmış "kitabi" bilgiler yok mu..Oralardan sıyrılıp hocanın anılarıyla yoğrulan kısımlar daha keyifliydi.. Öğretici ve düşündürücü..

Düşüncenin Coğrafyası
Düşüncenin Coğrafyası

8

Doğu-batı düşünce kavramı ve eksenlerini çok güzel açıklayan bir kitap..."Niye farklıyız"ı merak edenlere tavsiye.

Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş
Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş

8

Ölümün bir anda yok olmasıyla insan denen zayıf varlığın yaşadığı zaafiyetleri etraflıca anlatmış yazar. Ölümün gerçekliği ve bu gerçeğin hayat içerisindeki yerini irdeliyor. Geçici mutluluklar ve aslolanı sorguluyor. Oldukça etkileyiciydi, özellikle ölümün olmaması ya da oluş şeklinin farklı olmasının yaratacağı derbeder durum analizlerinde...Bir ben miyim bilmiyorum ama kitabı zor okudum, beğenmememle ilgili değil, bilakis çok beğendim. Ama nedense okuyucuyu zorlayıcı bir tarzı var yazarın, hızlı düşünülmesini istiyor gibi...

Vedaya Zaman Yok (No Time for Goodbye, #1)
Vedaya Zaman Yok (No Time for Goodbye, #1)

7

Merak uyandıran çarçabuk biten kitaplardan, sadece başlarda okuyucu biraz oyalıyorlar :) okunası..

Dualar ve Aminler
İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi
Son Kamelya
Son Kamelya

6

Yazar sanki bu sefer bildiğimiz tarzının dışına çıkmaya çalışmış gibi..ama ne yazık ki olmamış. Zira içinde korku, gerilim, savaş, aşk, tarih var.. Ama bunları harmanlama hususunda eksik kalmış. Çok fazla karakter var ve olay örgüsü son bi kaç sayfaya kadar "sır" gibi tutulmaya çalışırken hopp pat diye çözülüyor. Velhasıl bu sefer olmamış gibi. Ama yine bazı yerlerin çok akıcı olduğunu ve yazarın çiçekleri tasvir hususunda çok başarılı olduğunu söylemek gerek.

« geri