sacredblame, 501 adet değerlendirme yapmış.  (1/72)
« geri  
Daha
Daha

9

Hakan Günday artık favori yazarlarımdan çünkü ilk okuduğum Malafa kitabından sonra çok farklı bir konuya sahip bu kitabını okurken şöyle dedim: Yahu bu yaratıcılık nereden geliyor? Gaza, gazap oldu, azap oldu; insan kaçakçılığından hafefobiye uzanan bir öykü. Gerçekten sıradışı ve iz bırakan bir kitaptı.

Madame Bovary
Madame Bovary

9

Okumayı yıllarca ertelediğim ve nihayetinde pişman olduğum bir kitaptır. Öncelikle o kadar güzel bir anlatımı var ki sanki karakterler gerçekten var ve ben biyografik bir eser okudum. Ara ara kızdım Madame Bovary'ye çünkü bu kadar doyumsuz olmak, maddi manevi sürekli bir arayış içinde olmak, ortalamaya olan tahammülsüzlüğü beni de çileden çıkardı ancak arka plan o kadar iyi anlatılmış ki her davranışın psikanalitik bir açıklamasını görebiliyorum. Eşine üzülmenin yanı sıra en çok çocuğuna üzülüyorsunuz ve sizde bir ömür boyu iz olarak kalıyor.

O An
Çocukluğum
Ben Bir Ağacım
Deniz İşçileri
Deniz İşçileri

5

Victor Hugo'nun en ünlü romanları neler? Sefiller, Notre-Dame de Paris. Bu iki kitap toplum ve din temalıdır. Peki Deniz İşçileri neden pek bilinmez? Çünkü aşırı derecede teknik detaylarla doludur ve gemilerden yelkenlere buharlılardan çalışanlarına kadar bu konulardan keyif duymanız gerekir. Aksi halde bu kitap size keyif vermeyecektir. Evet bir olay örgüsü de var ancak o kadar geç başlıyor ki olaylar kitabı yarıda bırakasınız geliyor. Kitapta karşılıksız bir aşk hikayesi ve bu uğurda yapılan fedakarlıklar anlatılmakta. Bu kitabı yıllar sonra yeniden okuyacağım ve eminim o zaman kitap kendini bana açacaktır.

Stepford Kadınları
Stepford Kadınları

9

Bu kitabın Nicole Kidman'ın başrolünde oynadığı bir filmi de varmış çok sonradan öğrendim. Henüz filmini izlemedim ancak kitabın enfes olduğunu garanti ederim. Öncelikle İthaki tarafından basılıyor olması güzel çünkü İthaki genellikle kapak resimlerinde 'hadi canım' diyebileceğim ve ancak kitabın sonlarında anlaşılabilen kapak resimleri tasarlıyor. İçerik konusunda ipucu vermek istemem ancak feminizm temalı tüyler ürperten bir bilim kurgu kitabı desem genel hatları ile anlatmış olurum eseri.

« geri