mustafasahin, 355 adet değerlendirme yapmış.  (3/51)
Makyaj Yapan Ölüler
Makyaj Yapan Ölüler

6

Üçüncü sayfa haberlerini bir de böyle okuyun dercesine yazılmış bir deneme. Bazı durumlara çok farklı bakış açıları getirdiğini söyleyebilirim.

İsimle Ateş Arasında
İsimle Ateş Arasında

10

Osmanlı dönemini, yeniçerileri, öyküleriyle padişahları, turnanın hikayesini, ismi, ateşi, suyu, yangını, yanmayı, dayanmayı şiir gibi bir düz yazı üslubuyla kurgulamış Nazan Bekiroğlu. Okuduğum en güzel kitaplardan birisi. Hiçbir şey kaçırmamak, her kelimesinde verilmek istenen her anlamı almaya çalışarak ağır ağır okuduğum ve öyle okunması gerektiğini düşündüğüm kitap.

Vadinin Perileri
Vadinin Perileri

6

Üç farklı öyküden oluşan bu kitabı yirmili yaşlarının henüz başlarında yazmış Cibran. Özellikle Yuhanna karakterinin dilinden dini kullananları eleştirdiği kısmın gayet güzel olduğunu söyleyebilirim.

Güzel Sanatların Bir Dalı Olarak Cinayet
Güzel Sanatların Bir Dalı Olarak Cinayet

6

Satirik bir dille cinayetleri incelemiş de Quincey. Yer yer mizahi bir üslubu da var. Hani olan olmuş, ölen ölmüş; bari işin estetiğine bakalım biraz dercesine yazılmış bir metin. Farklı bir bakış açısı, ilginç bir yaklaşım; okumakta fayda var.

Yalnızlıklar
Trainspotting
Trainspotting

8

Uyuşturucu bağımlılığının sonuçlarından çok neden uyuşturucu kullanıyor bu insanlar penceresinden bakan bir kitap. Epeyce karakter ve isim var, haliyle karışabiliyorlar; ancak bu karışıklık, bu kafanın dağılması durumu kitapla çok uyumlu. Bir şans verilmeli bence.

Hikayem Paramparça
Hikayem Paramparça

6

Afili Filintalar'daki yazıların kitap olarak derlenmesine gerek var mıydı bilmiyorum. Kitabın sonundaki öykü (Galip İşhanı) sanki sırf bunun için, 'yeni bir şey' olsun diye, kitabın satılmasını sağlasın diye var. Halbuki güzel de bir hikaye. Sanırım ben de bir şeye taktım mı takıyorum.