Malkavian, 33 adet değerlendirme yapmış.  (1/5)
« geri  
Silo - Wool 1
Silo - Wool 1

7

Güzel bir konusu ve güzel bir anlatımı var fakat bazı konular ve cümleler kendini oldukça fazla tekrar ediyor. Bu kitabı sanırım 1984'e o açıdan çok benzettim. O da harika bir kitap ve harika bir kurgu fakat anlatmak istediğini 1-2 defa değil de 15 defa kitap içinde karşımıza çıkaran bir kitaptı.

Dresden Files 4: Summer Knight
Dresden Files 4: Summer Knight

8

Bundan önceki ilk üç kitabı Türkçe okumuştum ve açıkçası çevirmenlere ne büyük iş düştüğünü bir kez daha görmüş oldum. Orjinal kitapta Jim Butcher pek fazla bağlaç kullanmamış ve bu nedenle anlatımını sürekli noktalarla bölmüş durmuş. Fakat Türkçe çevirilerini okumuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki ilk üç kitapta böyle bir sıkıntı hiç yoktu. Onun dışında serinin bir hayranı olarak Dresden'in espirilerini ilk elden (orjinal dilinden) okumak ayrı bir keyifti. İstemeden de olsa çeviride kaybolabilecek ince dokundurmalar çok hoştu. Konu ise her zamanki gibi yavaş başlayıp heyecanın tavan yapması ile ve her zamanki gibi Dreden'in ölümle burun buruna gelip durmasıyla devam etti.

 Otostopçu 1 Otostopçunun Galaksi Rehberi
Otostopçu 1 Otostopçunun Galaksi Rehberi

9

İyi kurgulanmış ve bu yüzden başta okuyanı bir bilgi borbardımanına tutan fakat sonraları alışıp elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir kitaba dönüşen sihirli yolculuk (ya da teknolojik).

Hayalet Tehlikesi (Dresden Files, #3)
Hayalet Tehlikesi (Dresden Files, #3)

9

Eğlenceli,tempolu ve iyi kurgulanmış bir kitaptı. Fazla söze gerek yok sanırım.

Temeraire Serisi-3: Barut Savaşı
Alaycı Kuş (Açlık Oyunları, #3)
Alaycı Kuş (Açlık Oyunları, #3)

6

Sonu yeteri kadar beni tatmin etmedi... Çok çok çok daha iyi yazılabilirdi ki üç kitap boyunca soluksuz okuduğum hikayenin yazarından en azından bunu beklerdim. Zorlama ve hızlı yazılmış gibi bir his uyandırdı bende osn kısımları.

Ateşi Yakalamak (Açlık Oyunları #2)
Ateşi Yakalamak (Açlık Oyunları #2)

10

İlk kitabın heyecan verici olduğunu düşünüp okurken hoşça vakit geçiren, aynı zamanda da 'Ee daha ilk kitapta bütün ilgi çekici olaylar bitti seriye devam etmenin ne anlamı var ki' diyenlerdenim. Ama bir insan bu kadar yanıltılabilirdi. Yazarı tebrik etmekten kendimi alamıyorum ilk kitabın başarısını bile gölgede bırakan olağanüstü bir maceraydı. 1,5 günde bitip gözlerimi ağrıtmama değdi :)

« geri