yazar düzenlemeleri
Ronin47, 140 adet değişiklik yapmış.  (1/28)
« geri  
Ronin47, Japonya Tarihi başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Köklü bir kültürel mirasa ve yüksek bir teknolojiye sahip olan Japonya'nın siyasi ve ekonomik açıdan evrensel bir güç olarak dünya sahnesine çıkması, modern tarihin en çarpıcı başarı öykülerinden biri olmuştur. Küçük bir coğrafyada konumlanmış, oldukça kalabalık nüfuslu Japonya, yok denecek kadar az doğal kaynaklarına rağmen, dünyanın en zengin ekonomilerinden ve en güçlü devletlerinden biridir.

Japonya Tarihi, tarihöncesinden feodal Japonya'ya, modern Japonya'dan savaş sonrası Japonya'ya geçiş dönemlerini, Meiji Japonyası'ndan günümüz Japonyası'na dek ülkenin iç ve dış siyaseti, savaşları ve hanedanlarını ele alırken, ülkenin din, dil ve kültürel evrimini de kapsamlı bir şekilde irdeliyor.
9 yıl, 11 ay
Ronin47, Japonya Tarihi başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

ISBN düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 9789751034014
Yayınevi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali İnkılap Kitapevi
Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2014
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 384
Format düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali boş
Dil düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Türkiye Türkçesi
9 yıl, 11 ay
Ronin47, Sahte başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

ISBN düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 9789750822889
Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2012
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 140
Format düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali boş
9 yıl, 11 ay
Ronin47, İslam Orduları başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Tarihin en büyük savaşlarının ayrıntılı dökümleri, hasım kuvvetlerin stratejileri, taktikleri, askerî harekâtın düğüm noktaları. Dünyadaki çeşitli orduların üniforma, teçhizat, tarih ve teşkilatı, geçmişleri ve bugünleri.

Ortaçağ boyunca Hıristiyan Avrupa'nın gerçek anlamda tek alternatifi ve 'medeni' komşusu İslam dünyasıydı. Arap halklarının 7. yüzyılda İslam'I kabul etmelerini müteakip bir fırtına gibi Arabistan'dan çıkmaları dünya tarihinin en olağanüstü dönüm noktalarından biridir. Yüzyıl sona ererken İslam halifeleri Atlantik Okyanusu'ndan Hindistan'a, Güney Arabistan'dan Orta Asya'ya kadar uzanan, Roma İmparatorluğu'ndan bile daha geniş bir coğrafyaya hükmediyorlardı. Avrupa ile Hıristiyanlığın en uzun ömürlü ve kökten rakibi sıfatıyla Batı kimliğinin gelişiminde de belirleyici bir rol oynayan İslam ehlinin başarısında, askeri teşkilat ve taktiklerin en hayati unsurlardan biri olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Birinci Haçlı Seferi 1099'da Ortadoğu'ya ulaştığı esnada, İslam kültürü Araplar, Farslar ve Türklerin başını çektiği çok sayıda etnik grubu özümsemiş bulunuyordu. Bu toplumların her biri İslam harbiyesine değişik özellikler kazandırdılar. İslam askeri tarihi konusunda dünyanın en önemli isimleri arasında yer alan David Nicolle, bu eserinde İslam'ın doğuşu ile Birinci Haçlı Seferi arasında geçen beş yüzyıl boyunca İslam ordularının gelişimini, teşkilat, kılık-kıyafet ve teçhizatını mercek altına alıyor. Çok sayıda renkli fotoğraf, çizim ve 20. yüzyılın önde gelen tarih illustrator Angus McBride'ın eseri sekiz levha ise Müslüman savaşçıları yeniden hayata döndürüyor.
9 yıl, 11 ay
Ronin47, Edebiyat Kuramları Ve Eleştiri başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

"İstanbul ''İstanbul Üniversitesi, İngiliz Dil ve Edebiyatı kürsüsündeki eleştiri derslerinden derlenmiş olan Edebiyat Kuramları ve Eleştiri, yalnız bu konuyla ilgili üniversite öğrencilerinin değil, eleştirmenlerimizin de, bütün edebiyatçılarımızın da okumaları gereken değerli bir elkitabıdır. Çünkü kitabın konusuna değin bütün kuramlarla eleştiri yöntemleri birarada derli toplu verildiğinden, bildiğimizi sanıp da bütünüyle bilmediğimiz, hiç bilmediğimiz, az bildiğimiz ya da parça pürçük bildiğimiz edebiyat kuramlarını, eleştiri yöntemlerini yetkin bir sistematikle sunulmuş olarak bu kitapta buluyoruz. Kitap, anlatılan konuları açıklamak için, Türk edebiyatından örnekler verildiği bölümlerde çok daha ilginç olmaktadır." olmaktadır.'' Aziz Nesin
9 yıl, 11 ay