yazar düzenlemeleri
elifpotok, 89 adet değişiklik yapmış.  (1/18)
« geri  
elifpotok, Şiirler başlıklı kitabı şu kitaplarla birleştirdi:

Şiirler
11 yıl, 2 ay
elifpotok, Ol/An başlıklı kitabı şu kitaplarla birleştirdi:

Ol / An
11 yıl, 2 ay
elifpotok, Ruhi Mücerret başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

100 yaşındaki son İstiklal gazisi bir adamın sıradışı, ilginç, keyifli, hüzünlü, absürd, kan donduran, yürek parçalayan, kafa bulandıran, akıl karıştıran, sersemletici hayat hikayesi.
Dublörün Dilemması ile yola çıkan, Korkma Ben Varım ile yoldan çıkan Murat Menteş'in yeni bir yol kazası romanı.
11 yıl, 1 ay
elifpotok, Korkulu Ustalık başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Eskiden "Eskiden" demeli artık: Şairler, eskiden, sadece şiir yazmaz, başta kendi şiirleri olmak üzere üzere Şiir üstüne düşünür, üstüne düşünür, bunun kavgasını da verirlerdi dergilerde; çünkü çünkü onların, yaşadıkları topraktan dünyaya, insanlığa dünyaya, "insanlığa" diyecekleri vardı, ve belki bundan da önemli olarak kendilerine verdikleri bir sözleri "söz"leri vardı; bunun peşine düştüler.Turgut düştüler.
Turgut
Uyar, bu sözün "bu söz"ün peşine en sık ve en ısrarlı şekilde düşmüş düşmüş olmasıyla ayrılıyor kuşağının şairlerinden. Dünyanın Dünyanın En Güzel Güzel Arabistanı adıyla, dünya dünya durdukça duracak bir Şâh Şiirin şairi olmakla yetinmeyip, şiire-şaire bugün bugün de yol gösteren Korkulu Ustalık, İlkin Cesaret, Dikiş Payı, Ozanın İşi, Efendimiz Acemilik "Korkulu Ustalık", "İlkin Cesaret", "Dikiş Payı", "Ozanın İşi", "Efendimiz Acemilik" ve Çıkmazın Güzelliği "Çıkmazın Güzelliği" adlı yazılarıyla, şairin, şiir yazmak dışında, başka, bambaşka sorumlulukları da olabileceğinin örneğini veriyor bize.Bu bize.
Bu
örneğin hâlâ benzersiz verimi ise Bir Şiirden: Şair, Abdülhak Abdülhak Hâmitten Yahya Kemale, Nâzım Hikmetten Orhan Veliye, Oktay Rifattan Metin Eloğluna, ele aldığı şairin bir şiirinden "bir şiiri"nden yola çıkarak, yolu "yol"u kendinden önce yürümüşlerin yürümüşlerin ve birlikte yürüdüklerinin, yürüdüklerinin, neyi-nasıl-niye yaptıklarına bakıyor; bizim için.
11 yıl, 1 ay
elifpotok, Korkulu Ustalık başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

"Eskiden" Eskiden demeli artık: Şairler, eskiden, sadece şiir yazmaz, başta kendi şiirleri olmak üzere Şiir üstüne düşünür, bunun kavgasını da verirlerdi dergilerde; çünkü onların, yaşadıkları topraktan dünyaya, "insanlığa" diyecekleri vardı, ve belki bundan da önemli olarak kendilerine verdikleri bir "söz"leri sözleri vardı; bunun peşine düştüler.
Turgut Uyar, "bu söz"ün bu sözün peşine en sık ve en ısrarlı şekilde düşmüş olmasıyla ayrılıyor kuşağının şairlerinden. Dünyanın En Güzel Arabistanı adıyla, dünya durdukça duracak bir Şâh Şiirin şairi olmakla yetinmeyip, şiire-şaire bugün de yol gösteren "Korkulu Ustalık", "İlkin Cesaret", "Dikiş Payı", "Ozanın İşi", "Efendimiz Acemilik" Korkulu Ustalık, İlkin Cesaret, Dikiş Payı, Ozanın İşi, Efendimiz Acemilik ve "Çıkmazın Güzelliği" Çıkmazın Güzelliği adlı yazılarıyla, şairin, şiir yazmak dışında, başka, bambaşka sorumlulukları da olabileceğinin örneğini veriyor bize.
Bu örneğin hâlâ benzersiz verimi ise Bir Şiirden: Şair, Abdülhak Hâmitten Yahya Kemale, Nâzım Hikmetten Orhan Veliye, Oktay Rifattan Metin Eloğluna, ele aldığı şairin "bir şiiri"nden bir şiirinden yola çıkarak, "yol"u kendinden önce yürümüşlerin ve birlikte yürüdüklerinin, neyi-nasıl-niye yaptıklarına bakıyor; bizim için.
11 yıl, 1 ay