yazar düzenlemeleri
dozuarap, 10 adet değişiklik yapmış.  (2/2)
  ileri »
Profil Resmi
dozuarap, Bir Ses Böler Geceyi başlıklı kitabı şu kitaplarla birleştirdi:

Bir Ses Böler Geceyi
11 yıl, 6 ay
Profil Resmi
dozuarap, Denizi Yitiren Denizci başlıklı kitabın adını düzenledi

"Denizini Yitiren Denizci" olan kitap adını "Denizi Yitiren Denizci" olarak değiştirdi.
10 yıl, 7 ay
Profil Resmi
dozuarap, Yürümeye Övgü başlıklı kitabı şu kitaplarla birleştirdi:

Yürümeye Övgü
10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
dozuarap, Tufan Zamanı başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Hayatın yok oluşuna kehanet gibi bir ağıt...

Bilim, din ve doğayı kaynaştıran bir din olan Tanrı’nın Bahçıvanları’nın önderi Âdem Bir, uzun süredir küresel bir salgını öngörüyordu. Bu felaket gerçekleşti ve insan yaşamı büyük ölçüde yok oldu.
İki kadın kurtuldu: Lüks bir seks kulübünde kapalı kalan genç dansçı Ren ile bir sağlık merkezine sığınan eski Bahçıvan Toby. Ya diğerleri? Ren’in biyo-sanatçı arkadaşı Amanda? Eko-savaşçı üvey babası Zeb? Eski sevgilisi Jimmy? Ya da belalı ÇilePatlarcılar?
Bir de, dünyanın egemeni olan Şirketlerin karanlık polis örgütü NaAşRobA.Ş. var...

Âdem Bir ve kuşatılmış takipçileri yeniden örgütlenirken, Ren ve Toby de kendilerini bitki ve hayvan yaşamı dahil hiçbir şeyin nereye varacağının bilinemediği, değişen bir dünyada bulacaklar.

“Atwood bize kendimizi nasıl göstereceğini biliyor, ama hayata tuttuğu ayna yansıtmaktan fazlasını yapıyor – bu ayna görüntüyü hem derinleştiren hem de bozan cıvalı aynalardan: insan doğasının derinliklerini ve muhtemel mutasyonlarını görmemizi sağlıyor.”
Jeanette Winterson
10 yıl
Profil Resmi
dozuarap, Deney başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

1972 yılında Stanford Üniversitesi'nde hapishanenin insan psikolojisine etkisini araştırmak için gerçekleştirilen ama kontrolden çıkarak 6. gününde bitirilmek zorunda kalan Zimbardo Deneyi'nden esinlenerek yazılmış Deney - Kara Kutu, okuyucularını insana ve insanlığa dair varsayımlarını gözden geçirmeye zorluyor.

Bir grup sıradan insan yaratılan cezaevi simülasyonunda mahkum ve gardiyan olarak ikiye ayrılır, ancak çok kısa bir süre içinde kendilerini rollerine öylesine kaptırır ki, "mahkumlar" firar etmenin yollarını aramaya, "gardiyanlar" ise sükûneti sağlamak adına şiddete başvurmaya başlarlar. Deney ölümcül bir gerçeğe dönüşür.

İki kez filme de uyarlanan Deney'de Giordano, toplumsal bir kurum olarak başarısız olmuş hapishaneden yola çıkarak, insanın otorite ve güç ile ilişkisini, iktidarın büyüsünü ve içinde bulunulan koşulların insanları nasıl baştan yaratabildiğini çarpıcı anlatımıyla sorguluyor.
9 yıl, 11 ay