yazar düzenlemeleri
sacredblame, 13 adet değişiklik yapmış.  (2/3)
sacredblame, Abdülhamid Gerçeği başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Yayınevi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Eylül Yayınları
Yayın yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2002
Yayın ayı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Temmuz
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 405
Format düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali boş
Dil düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Türkiye Türkçesi
11 yıl, 1 ay
sacredblame, Diktatörlüğün Psikolojisi başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

İki farklı diktatörlüğü iliklerine kadar yaşamış, diktatörlüğün yol açtığı acıların dostlarını ve sevdiklerini tüketişini çaresizlik içinde izlemiş olan İran asıllı Amerikalı psikoloji profesörü Fathali M. Moghaddam, baskıcı rejimlere ilişkin deneyimlerini Diktatörlüğün Psikolojisi'nde okurla paylaşıyor.

Toplumları, diktatörlük ve demokrasi arasında hiç durmadan gidip gelen bir sarkaca benzeten yazar, şartların gidişine göre diktatörlüğün de demokrasinin de her an değişebilir olduklarına dikkat çekiyor! Moghaddam'a göre diktatörün balyozuyla ezilen bir toplum demokrasiye kayabilir ya da tam tersi demokratik bir toplum her an diktatörlük ağına da düşebilir. Diktatörlük bazen bir darbeyle gelir, bazen de demokratik seçim sandığından toplumsal barış vaatleriyle çıkar ve adeta bir kanser gibi toplumu sinsice pençesine alır.

Peki, insan neden diktatör olmaya heveslenir? Elitler olarak adlandırılan çıkar grupları neden bir diktatörün çevresinde toplanır ve kendi yurttaşlarına umursamadan acı çektirilmesine göz yumarlar? Diktatörlüğün psikolojik temellerinde hangi ruh hali yatmaktadır? En önemlisi, diktatörlükler nasıl devrilir ve diktatörlük çöktükten sonra ne olması beklenir?

Psikolog Prof. Dr. Özcan Köknel'in (Şiddet Dili) dediği gibi: "Bu kitap, küresel değişimlerin yaşandığı çağımızda, demokrasi adına kaygı duyan herkesin mutlaka okunması gerekenler listesinde olması gereken bir kitap."

İyi ve hür okumalar dileklerimizle...
9 yıl, 3 ay
sacredblame, Analektler başlıklı kitabın yazar bilgilerini düzenledi

"" olan yazar(lar)ı "" olarak değiştirdi.
9 yıl, 2 ay
sacredblame, Dokuz Parmaklı Kız başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Dokuz Parmaklı Kız, Hollandalı genç yazar Laia Fàbregas'ın ilk romanı. Avrupa'nın belli başlı dillerine çevrildikten sonra edebiyat çevreleri tarafından övgüyle karşılanan Dokuz Parmaklı Kız, bir Katalan ailesinin iki kızından biri olan Laura'nın öyküsünü anlatıyor. Parmaklarını bir bir kaybeden Laura, bir yandan yaşama tutunmaya çalışırken bir yandan da ailesinin öyküsünü anlatıyor bize. Faşist Franco rejiminin baskısı altında çocuklarını egemen dünya sisteminin dışında tutmaya çalışan sosyalist bir baba, yaşamın zorlukları içinde hüzünlü bir anne ve çocukluk yıllarına ait fotoğraflarının peşine düşen iki kardeş...
Bu duygulu, güzel kitap hiç kuşkusuz derin bir etki bırakacak okurlarımızda.
9 yıl, 2 ay
sacredblame, Günübirlik Hayatlar başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Roma İmparatoru ve filozof Marcus Aurelius, “Hepimizinki günübirlik hayatlar; hatırlayanın, hatırlanandan farkı yok,” diye yazmış. İşte ünlü psikiyatr Irvin Yalom da bu sonsuz varoluşun küçük bir parçasını işgal eden günübirlik hayatları, yani bizi yazıyor…

Yalom yıllarca üzerinde çalıştığı bu kısa hikâyelerde hastalarının mücadelelerini konu ettiği kadar kendi sarsıntılarını da anlatıyor ve iki önemli sorunun üzerine gidiyor: Kısa da olsa nasıl anlamlı bir yaşam sürüp her günün tadına varabiliriz? Ve kaçınılmaz son olan ölüm gerçekten ne ifade ediyor?

Öfke sorunu yaşayan bir kadın, her istediğine sahip ancak bir türlü mutlu olmayı bilmeyen bir iş adamı, insanın bu dünyadaki konumu üzerine düşünen ve bir yandan da kendi acısıyla başa çıkmaya çalışan yeni mezun bir psikolog… Irvin Yalom’un gerçek psikoterapi seanslarından derlediği bu hikâyeler, zorlukları ve tatlı anlarıyla yaşamı bir bütün olarak kabullenmeyi öğretirken aynı sayfaya her baktığınızda farklı şeyler görebileceğiniz bir başucu kitabı olduğunu kanıtlıyor.



“Hepimiz bu hayatta bizi anlayacak birilerine ihtiyaç duyuyoruz, ancak öncesinde farkına varmamız gereken birçok şey var. Günübirlik Hayatlar kendimizi, insanları ve dünyayı anlamamız için bize lekesiz bir ayna tutuyor.”

-George Vaillant, Harvard Üniversitesi Psikiyatri Profesörü-



“Bu kitabı okumak, kendi zihninizi önünüze koyup sayfalarını çevirmek gibi… En derinlerde sakladığımız soruları öyle delici bir güçle bulup çıkarıyor ki!”

-Steven Pinker, Psikolog ve Yazar-



“İnsan olmanın ne anlama geldiği sorusuna ışık tutan, maddi ve manevi güçlüklerle dolu bu yolda bize ihtiyaç duyduğumuz yardım elini uzatan hikâyeler…”

-Daniel Menaker, Yazar-



“Bilge bir terapistin kaleminden çıkan dokunaklı ve hepimizi ilgilendiren gerçek deneyimler… Irvin Yalom’dan öğrenecek çok şey var.”

-Abraham Verghese, Tıp Doktoru-



“Irvin Yalom’a hayran olmamak elde değil. İnsanlığın kederini ve neşesini usta bir romancı gibi işlerken hayatlarımızdaki küçük detayların önemini fark etmemizi sağlıyor.”

-Jay Parini, Yazar ve Akademisyen-
8 yıl, 8 ay