yazar düzenlemeleri
Ruskina, 9 adet değişiklik yapmış.  (1/2)
« geri  
Ruskina, Sekiz başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

"Dünya" Dünya adlı o büyük satranç tahtasında heyecanlı arayış ve entrika serüveni... Tıpkı satranç tahtasındaki gibi, "siyah" siyah ve "beyaz" beyaz güçler arasında kıyasıya bir mücadele. Tıpkı satranç tahtasındaki gibi tarihi ikiye bölen bir "güç", "iktidar" güç, iktidar ve "kendini arama" kendini arama macerası.
Bir yanda Fransa Devrimi'nin en hareketli günlerinde gizli ve sır dolu bir Satranç Takımı etrafında örülen, müzikten mitolojiye, felsefeden matematiğe, simyadan kimyaya uzanan kıyasıya bir mücadele. Diğer yanda petrol şirketlerinin ve diğer çok uluslu şirketlerin dünyaya damgasını vurmaya başladığı 1970'lerde şekillenen ve kökenleri tarihin derinliklerine uzanan "canlı canlı bir satranç oyunu".
Sekiz,
oyunu.
Sekiz,
sadece tarihe değil, çevremizde olup bitenlere de yeni bir gözle bakmamıza neden olacak kadar sıkı entrikasıyla, hem macera severleri hem de mitolojik arka planıyla Umberto Eco tarzı hayranlarını doyuracak bir roman. Da Vinci Kodu'na "satranç tahtası" üzerinden gelen bir yankı...
Ayrıntılı Bilgiler
yankı...
11 yıl, 2 ay
Ruskina, Veba başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali 303, yeni hali 270
11 yıl
Ruskina, İntihar başlıklı kitabın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Emile Durkheim 20. Yüzyıl toplumbilimcileri arasında önemli bir yeri olan bilim adamıdır. Toplumbiliminin kendine özgü konusu, yöntemi ve uygulama teknikleri üzerine uygulamalı birçok çalışma yapmıştır. 1896'da kurup 1913'e değin yayımını sürdürdüğü l'Annee Socioloque dergisindeki incelemeleri özellikle anılmaya değerdir. Bu katkıları nedeniyle her toplumbilim öğrencisi ve öğreticisi için vazgeçilmez bir kaynak olma özelliğini hep koruyacaktır. Ancak bireyselliğin içinde anlaşılabileceği düşünülen intihar, Durkheim'da toplumsal etkenlere bağlı bir olgu olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle de toplumbilimsel yöntemle ele alınması gerektiği savunulur. Durkheim, intihar olgusunu incelerken "toplumsal yaşamın başlıca alanlarını örgütleyen eşgüdülmüş, yönverici düşünceler ve davranış kuralları toplamı" demek olan toplumsal kurumların ve kurumlaşma süreçlerinin önemini anlatmakta. Toplumbiliminin kullanım alanlarını ve yollarını göstermektedir. (arka kapaktan)
11 yıl
Ruskina, İntihar başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Yayınevi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali cem yayınevi
Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 480
11 yıl
Ruskina, Ecinniler başlıklı kitabın edisyon detaylarını düzenledi

Sayfa Sayısı düzenlenmiş, eski hali 400, yeni hali 720
10 yıl, 11 ay