zeynp dinçer

Profil Resmi
7 takip ettiği ve 8 takip edeni var. 1 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
zeynp dinçer, alihan adlı üyeyi takibe aldı.
10 yıl, 9 ay
Profil Resmi
zeynp dinçer, Furkan12 adlı üyeyi takibe aldı.
10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
zeynp dinçer, ceyda durmuş adlı üyeyi takibe aldı.
10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
zeynp dinçer, 2013 Okuma Hedefi için kendine 1 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 2 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%200
2013 Okuma Hedefi

2013'de kaç kitap okumayı planlıyorsunuz?

2013'de kaç kitap okumayı planlıyorsunuz?

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
zeynp dinçer bir kitabı yarıda bıraktı.
Çalıkuşu

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin tarafından 1922 yılında yazılmış bir romandır. Türk edebiyatının en çok sevilen klasik eserleri arasında yer alır. Ağırlıklı olarak Anadolu'da geçen ve arka planda Osmanlı'nın son yıllarını anlatan bir romandır. Kitabın son kısmı hariç, ki bu bölüm dışarıdan bir gözlemcinin anlattıklarıdır, romanın ana kahramanı Feride'nin hatıra defteri şeklinde yazılmıştır.

Reşat Nuri Güntekin, Çalıkuşu'nu önce İstanbul Kızı adıyla dört perdelik bir oyun olarak yazmıştır. Yapıtı, 1922'de Vakit Gazetesi'nde Çalıkuşu adıyla roman olarak yayınlanınca büyük ilgi çekmiştir.

Çalıkuşu, duygusal bir olayı anlatmakla birlikte dönemin toplumsal sorunlarının eleştirel olarak da ortaya koymaktadır. Çalıkuşu, Türkiye'de yeni ve modern bir dönemin başlamasını özendiren bir roman olarak kabul edilmektedir.

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin tarafından 1922 yılında yazılmış bir romandır. Türk edebiyatının en çok sevilen klasik eserleri arasında yer alır. Ağırlıklı olarak Anadolu'da geçen ve arka planda Osmanlı'nın son yıllarını anlatan bir romandır... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
zeynp dinçer kütüphanesine ekledi.
Uç Minik Serçem

Yakın yıllara kadar, Marmaranın doğu kıyısında, İstanbula pek uzak olmayan bir yerde, yoksul bir sütçü yaşardı.O dönemde şimdiki gibi birbiri üstüne binmiş yazlıklarla dolu değildi o kıyılar. Kıyıya yakın otlaklardan biri sütçünündü.Sütçü ile karısı otuz yıllık evliydiler. En küçük çocukları, Sonçiçek adında doğanın ve hayvanların da dostu olan sevimli bir kızdı. Yaşadıklara yerlere büyük yapılar kurulmaya başlayınca Sonçiçek ve ailesi başka yerlere taşınmak zorunda kalırlar. Hayvanların yaşama alanları azalır.Necati Cumalının çocuklar için yazdığı bu romandaSonçiçekin doğa ve hayvan sevgisini sizler deduyumsayacaksınız.

Yakın yıllara kadar, Marmaranın doğu kıyısında, İstanbula pek uzak olmayan bir yerde, yoksul bir sütçü yaşardı.O dönemde şimdiki gibi birbiri üstüne binmiş yazlıklarla dolu değildi o kıyılar. Kıyıya yakın otlaklardan biri sütçünündü.Sütçü ile karısı ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 10 ay
Daha Fazla Göster

zeynp dinçer şu an ne okuyor?

zeynp dinçer şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (2 yazar)

Favori yazarı yok.