yucelnurr

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

yucelnurr, inci tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Ana Karargah İstanbul

10

http://illekitap.blogspot.com.tr/2014/10/sevket-devrim-ana-karargah-istanbul.html

Güçlü bir kurgu, akıcı bir üslup, okuru içine çeken her ani yaşıyormuş gibi hissettiren bir kitap. İşte tehlikeli bir üçlüden oluşan polisiye, gizem türünde bir kitap olan Ana Karargah İstanbul okundu ve bitti...

Öncelikle, böylesine okuru kendine çeken ve okuru etkisi altına alan bir kurgu için yazarı tebrik ediyorum. Akıcı bir üslupla kaleme alınan bu kitap gereksiz detaylar yerine kurguyu güçlendirecek ve okurun merakını cezbederek okumasına, heyecanla sayfaları çevirmesine neden olacak bir şekilde işlenmişti. Her şeyi dozunda bırakılmış ve polisiye severleri tatmin edecek bir şekilde sonlandırılmış kitabın sonu!

Blogu takip edenler bilirler ben aşk romanları okuruyumdur ama nadir de olsa diğer türleri okurum da. Polisiye de okuduğum ancak kalemine güvendiğim yazarlardansa tercih ettiğim bir tür, Çünkü beni şaşırtmalı, heyecanlandırmalı, kitabın içine çekmeli polisiye kurgusuna sahip kitaplar eğer böyle değilse büyük bir hayal kırıklığı olacağına hiç okumam daha iyi diye düşünürüm. Bu kitabı okurken de tereddütleri vardı yoktu değil ama her kelimesi ile bir okur olarak beni tatmin eden bir kitap oldu!

Açıkçası, keyifle okuduğum ve okumak için ayırdığım her saniyeye değer bir kitap oldu!

Kitaptaki yer betimlemeleri çok iyi bir şekilde kaleme alınmıştı. Sanki defalarca gitmiş görmüşüm gibi gözümde canlandırabildim ve karakterler o kadar içten samimi ve gerçekti ki sanki önümü çıkan herhangi bir polismiş gibi hissettim.

Polisiye kitaba dair daha nasıl bir yorum yapıp övebilirim bilemiyorum. Cidden çok beğendim!

Kitaba dair birkaç alıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

***
İnanmak…
Kurumuş toprakların ortasında tek başına duran, susamış bir çiçeğin koynuna, gökyüzünden kavuşma hayali ile gelen bir yağmur damlası gibi inanmak.
Veya ağzında küçük solucanı yavrusuna kavuşturabilmek için kartalların arasından geçmek zorunda kalan bir güvercin gibi inanmak.
***
Bugüne kadar hiçbir kızın elini sevgiyle tutmamıştı. İşin doğrusu bu yaşına kadar hiçbir kızı elini bile tutmamıştı. Ona göre öyle birisini sarmalıydı ki elleri, onun üzerine başka bir el görmemeliydi. Şair demiş ya, “yandığı ateşi tarif edebilen gerçekten yanmamıştır.” İşte onun gibi yakmalıydı o elin sahibi kendisini. Yirmi altı yıllık hayatında şu ana kadar herhangi bir ateşe düşmemişti ancak o ateşin kendisini hazırda beklediğini biliyordu.
***
Komiser Timur, birbirini tanıdıktan sonra aşık olduklarını söyleyenlere hiç inanmamıştı. Aşk, beslenecek büyütülecek veya sonradan oluşacak bir duygu değildi. Kafesinde saklı bulunan kalbin, asıl sahibi görünce çözüleceğine ve kilitlerinden kurtularak dışarı çıkacağına inanıyordu.
***
Bu kısımlar çok hoşuma giden kısımlardı. Kitabın polisiye, cinayet kurgusundan bambaşka yerlere götüren satırlardı ve bayıldım!

Melek ile Komiser Timur arasındaki gelişmeler itiraf etmeliyim ki beklediğim gibi olmadı ben mutlu sonları seven bir okurum. Cinayet çözülür ve Timur sevdiği kızla mutlu olur türünde bir mutlu son, bunda bunu bulamamak kalbimi burktu açıkçası ama beni şaşırtan kitapları severim de :) tahmin ettiğimden daha farklı bir son olması bir yandan da memnun ediciydi.

Katil hiç tahmin etmediğim biri çıktı. Gerek filmlerde gerekse kitaplar çok okumanın ya da seyretmenin sonucunda üç aşağı beş yukarı katil tahmin edilebilecek biri çıkar ama bu kitapta ne yazık ki katil beni çok şaşırttı. Hiç beklemediğim biri çıktı hatta bir ara Sezgin’den müdürden bile katil olmasını bekledim ama.. kim olduğun söylemeyeceğim =)

Yorumu biraz daha uzatırsam sanırım kendimi tutamayıp katili söyleyeceğim bu yüzden kısa kesiyorum.

Ciddi anlamda güçlü bir kalem ve hayal gücü ile araştırılarak bilgi edinilerek donanımlı olarak yazılmış bir kurgu, kitaptı. Okumaktan keyif aldığım, her satırını heyecanla okuduğum ve herkese polisiye sever sevmeyen herkese tavsiye edebileceğim bir kitap!

Bence okumalısınız ve ben garanti ediyorum seveceksiniz! :)

http://illekitap.blogspot.com.tr/2014/10/sevket-devrim-ana-karargah-istanbul.html

Güçlü bir kurgu, akıcı bir üslup, okuru içine çeken her ani yaşıyormuş gibi hissettiren bir kitap. İşte tehlikeli bir üçlüden oluşan polisiye, gizem türünde bir kita... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 6 ay
yucelnurr okumuş bitirmiş.
Kurt Gölü (Dave Gurney, #5)

Gördüğünüz bir kabus, cinayet silahı olarak kullanılabilir mi?

Ülkenin farklı yerlerinde yaşayan dört kişinin tek ortak noktası; aynı rüyayı gördüklerini ve bu rüyada kurt başlı bir hançerle öldürüldüklerini söylemiş olmalarıdır. Dördü de bu ifadelerinden hemen sonra, bilekleri kesilmiş halde bulunur ve yanı başlarında hepsini ölüme götüren kurt başlı bir hançer duruyordur. Onları intihara götüren bu kabuslar mıydı?

Bir anda tüm dikkatler, ürkütücü atmosfere sahip Kurt Gölü diye bilinen yerde, hipnoz terapileri yapan Psikolog Richard Hammond’a yönelir. Her bir kurban ölmeden kısa bir süre önce Hammond ile Kurt Gölü’nde hipnoz terapisi görmüştür.

Kurt Gölü’nün şeytani esrarengizliğinde en az onu tuzağa düşüren kar fırtınası kadar acımasız olan düşmanları, ne pahasına olursa olsun Gurney’i gerçeklerden uzak tutmaya kararlıdırlar. Duygusal açıdan kırılma noktasına gelen Gurney, şimdiye kadarki en korkunç düşmanı ile kendini ölümcül bir oyunun içinde bulur.

Gördüğünüz bir kabus, cinayet silahı olarak kullanılabilir mi?

Ülkenin farklı yerlerinde yaşayan dört kişinin tek ortak noktası; aynı rüyayı gördüklerini ve bu rüyada kurt başlı bir hançerle öldürüldüklerini söylemiş olmalarıdır. Dördü de bu ifad... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 9 ay
yucelnurr okumuş bitirmiş.
Bedeli Ödenen Günahlar (Shaw and Katie James, #2)

Her İnsanın İçinde Uyanmayı Bekleyen Bir Kötülük Vardır

Avcıydık. Avımız ise tecrübeli bir caniydi.Yok ettiği o kadar çok insan, o kadar çok acı hikâye vardı ki bunları düşündükçe onu yakalayıp günahlarının bedelini ödetmek için iştahlanıyorduk; saldırma sırası şimdi bizdeydi.

Evan Waller açgözlü bir canavardı. Tanrıyı oynuyor, kimin öleceğine veya kimin hayatta kalacağına karar veriyordu.

Bu uğurda pek çok masum insanı gözünü kırpmadan, hunharca katletmişti.
Acımasızlığı sayesinde sonsuz bir servet kazanan bu canavar, gözü doymamış bir çakal gibi yeni avlar peşindeydi.

Bu seferki hedefi ise milyonlarca insanın ölümüne neden olabilecek kadar tehlikeliydi.
Ona göre ölümün tek rengi vardı, o da siyahtı. Birileri bu caninin saçtığı kötülüğe dur demeliydi...

David Baldacci Bedeli Ödenen Günahlar ile aksiyonu, heyecanı ve gerilimi en kusursuz haliyle bizlere sunuyor.

Övgüler

''Kitaptaki aksiyon patlama etkisi yaratıyor. Okurlar nefeslerini kontrol etmekte büyük zorluk çekecek.''
Booklist

''Muhteşem bir kurgu. Baldacci okuyucularının dikkatini yakalamayı çok iyi biliyor.''
Associated Press

''Baştan sona sürükleyici bir roman… Her sayfası sizi hiç beklemediğiniz yönlere sürüklüyor...
Kendinizi, nefesinizi kesen aksiyon dolu müthiş bir dünyanın içinde bulacaksınız.''
Publishers Weekly

''Yürekleri yerinden oynatan bir gerilim romanı:hızla akan ama aynı zamanda akıl oyunlarıyla dolu bir kurgu, güçlü karakterler, sürprizlerle dolu baş döndürücü bir hikâye. Hissettiğiniz heyecanın dinmesini istemeyeceksiniz.''
Washington Post

Her İnsanın İçinde Uyanmayı Bekleyen Bir Kötülük Vardır

Avcıydık. Avımız ise tecrübeli bir caniydi.Yok ettiği o kadar çok insan, o kadar çok acı hikâye vardı ki bunları düşündükçe onu yakalayıp günahlarının bedelini ödetmek için iştahlanıyorduk; s... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 9 ay
yucelnurr okumuş bitirmiş.
Ustam Ve Ben

Öğrenme aşkıyla geçti ömrümüz, aşkı öğrenemesek de…

Tarihimizin en önemli ve çalkantılı dönemlerinden biri olan 16. yüzyılda İstanbul… Hindistandan gelen beyaz bir fil ve onun sırlarla dolu bakıcısı: Çota ile Cihan. Filbaz aynı zamanda bir üstadın çırağı. Ustası ise Sinan. Bu toprakların yetiştirdiği en büyük mimar.

Elif Şafak'ın muazzam hayal gücü ve zengin diliyle Osmanlı tarihinin derinliklerine doğru şaşırtıcı bir yolculuğa çıkıyoruz. Karşılıksız bir aşk, iktidar kavgaları, yobazlığın ortasında yeşeren sanat ve beklenmedik bir ihanet…
Bir tarafta bilime ve öğrenmeye inananlar, bir tarafta gelişmeyi durduranlar...
Ustam ve Ben, tarihi kişiliklerin, camilerin, kütüphanelerin, türbelerin, köprülerin resmigeçit yaptığı, rengarenk, canlı, sürprizlerle dolu bir dönem hikayesi…

Öyle bir hayal dünyası ki içindeki konular ve tartışmalar günümüze dair de çok şey söylüyor. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek, çok konuşulacak bir roman.

"İstanbul dediğin unutkanlıklar şehri. Orada her şey suya yazılmış. Ustamın eserleri hariç, onunkiler taşa kazınmış. O taşlardan birine bir sır sakladık. Çok zaman geçti üzerinden, nice alametler birikti ama hâlâ orada olmalı, bıraktığımız noktada. Bilmem bulan çıkar mı? Bulsa bile anlar mı? Ustamdan geriye kalan yüzlerce eserden ve binlerce, binlerce taştan bir tanesi var ki, altında gizli Arzın Merkezi."

Öğrenme aşkıyla geçti ömrümüz, aşkı öğrenemesek de…

Tarihimizin en önemli ve çalkantılı dönemlerinden biri olan 16. yüzyılda İstanbul… Hindistandan gelen beyaz bir fil ve onun sırlarla dolu bakıcısı: Çota ile Cihan. Filbaz aynı zamanda bir üstadın... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 11 ay
yucelnurr okumuş bitirmiş.
Gizli Anların Yolcusu

Uzun zamandır çıkmadığı yollarda kaybolanların hikâyesi... Ayşe Kulin yeni romanında aşkın değiştirdiği ve bir daha hiç aynı olmayacak hayatları anlatıyor… Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez daha okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleşmeye zorluyor. Bu kitap yerleşik ve düzenli hayatlarımızın nasıl da pamuk ipliğine bağlı olduğunu, bir anda yıkılıp gidebileceğini gösteriyor bize... Acı bir kaza... Bir anda ağızdan kaçan bir söz... Ansızın yayınevine gelen bir dosya... Birbirine dolanmış eşarplar... Bütün bunlar, aykırı bir aşkın başını ve sonunu belirlemeye yeter mi? Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor. Bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız

Uzun zamandır çıkmadığı yollarda kaybolanların hikâyesi... Ayşe Kulin yeni romanında aşkın değiştirdiği ve bir daha hiç aynı olmayacak hayatları anlatıyor… Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez d... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 11 ay
yucelnurr okumuş bitirmiş.
Seyyah 2


Masum Bir Babanın İdam Edilmesiyle Başlayan Hikâye Kaldığı Yerden Devam Ediyor

İstihbaratın tehlikeli dünyasından uzaklaşıp mütevazi bir hayat yaşamak isteyen Seyyah, beklenmedik bir görevle kendini yeni bir kaosun içinde bulur. Sarazen ise, uzun zamandır planladığı korkunç komployu gerçekleştirmek için gizli yolculuğuna çıkar.

Bodrum'da yolları kesişen bu iki adamın hesaplaşması, hem kendilerinin hem de dünyanın kaderini belirleyecektir.

"Son yılların en güçlü polisiyesi... Gerilim dolu, dünya çapında bir seyahat... Uzun ve mükemmel bir kutsal yolculuk..."
-The New York Times-
(Tanıtım Bülteninden)


Masum Bir Babanın İdam Edilmesiyle Başlayan Hikâye Kaldığı Yerden Devam Ediyor

İstihbaratın tehlikeli dünyasından uzaklaşıp mütevazi bir hayat yaşamak isteyen Seyyah, beklenmedik bir görevle kendini yeni bir kaosun içinde bulur. Sarazen ise, uzu... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl
Daha Fazla Göster

yucelnurr şu an ne okuyor?

yucelnurr şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (5 yazar)

Favori yazarı yok.