tafaa26

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 3 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
tafaa26 bir test çözdü. Sonuç: 8/15 (%53.3) doğru.
5 yıl, 11 ay
Profil Resmi
tafaa26 okumuş bitirmiş.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 5 yıl, 11 ay
Profil Resmi
tafaa26 okumuş bitirmiş.
İntihar

Jack Londonun yapıtları içinde edebi değeri en yüksek olan İntihar, içki tutkusu üzerine yazılmış son derece yalın, gerçekçi, gerilim dolu belgesel bir romandır. Saturday Evening Postta tefrika edildikten sonra kitaplaşmış ve yazarına tüm yapıtlarının sağladığı ünden daha büyük bir ün sağlamıştır. İntihar, öylesine geniş bir yankı yaratmıştır ki, 1919 yılında Amerikada içki yasağının uygulanmasına yol açan etkenlerden biri olmuştur. Din adamları bu romanı, içki içenleri kınamak için bir dayanak yaptılar. İçki yasağından yana olan ahlak dernekleri, Londonun yapıtından bölümler alarak kitapçıklar hazırlattılar ve yüzbinlerce kitapçığı Amerikanın dört bir köşesine dağıttılar. Hiçbir konuda bağdaşamayan, eğitimcisinden politikacısına, gazetecisinden konferansçısına değin bir sürü insan, alkolizme karşı açılan savaşta tutunacak bir dal bulmuştu. Romanın filmi yapılacak olduğunda, içki üreticileri, el altından büyük paralar oynatarak filmin yapımını engellemeye kalkıştılar. Bütün bu olaylar ortalığı öylesine ayağa kaldırdı ki, okuldan bu yana eline kitap almamış yüzbinlerce insan İntiharı kapıştı.Irving StoneJack London, kendi yaşam öyküsü olan bu roman üzerine Irving Stonea şu satırları yazmıştır: İntiharda gerçeği tüm çıplaklığıyla yazamadım. Yazamadım, çünkü bu kadarına cesaretim yoktu.

Jack Londonun yapıtları içinde edebi değeri en yüksek olan İntihar, içki tutkusu üzerine yazılmış son derece yalın, gerçekçi, gerilim dolu belgesel bir romandır. Saturday Evening Postta tefrika edildikten sonra kitaplaşmış ve yazarına tüm yapıtlarını... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 5 yıl, 11 ay
Profil Resmi
tafaa26 okumuş bitirmiş.
Esrâr-ı Cinâyât

Ahmed Mithat Efendinin, yazınımızda polisiye romanın ilk örneği sayılan Esrâr-ı Cinâyât (Cinâyetlerin Sırrı) romanı, hem sürükleyici konusu, hem de yazarın kendisine özgü anlatımıyla dikkati çekmektedir. Bir gazetenin cinâyet haberiyle başlayan; zekî ve becerikli müstantik (polis detektifi) Osman Sabri, kılık değiştirme ustası olan yardımcısı Necmi ve kendisini halkın sesi olarak gören *** gazetesi yazarının çabalarıyla, yüksek düzeydeki bir görevlinin koruduğu kalpazan çetesinin ortaya çıkarılmasıyla sonuçlanan yapıt, yayımlandığı dönemde olduğu kadar bu gün de ilgiyle okunacak bir ustalıkla kaleme alınmıştır.Esrâr-ı Cinâyât: Ahmed Mithatın, polisiye roman türünde de usta bir yazar olduğunu kanıtlayan ürünü.

Ahmed Mithat Efendinin, yazınımızda polisiye romanın ilk örneği sayılan Esrâr-ı Cinâyât (Cinâyetlerin Sırrı) romanı, hem sürükleyici konusu, hem de yazarın kendisine özgü anlatımıyla dikkati çekmektedir. Bir gazetenin cinâyet haberiyle başlayan; zekî... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 1 ay
Profil Resmi
tafaa26 okumuş bitirmiş.
Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi

Hayvanlardan Tanrılara Sapiens kitabıyla insan türünün dünyaya nasıl egemen olduğunu anlatan Harari, Homo Deus'ta çarpıcı öngörüleriyle yarınımızı ele alıyor. İnsanlığın ölümsüzlük, mutluluk ve tanrısallık peşindeki yolculuğunu bilim, tarih ve felsefe ışığında incelediği bu çalışmasında, insanın bambaşka bir türe, Homo deus'a evrildiği bir gelecek kurguluyor.

Yola "önemsiz bir hayvan" olarak çıkan Homo sapiens, tanrılar katına ulaşmak uğruna kendi sonunu mu hazırlıyor?

Homo sapiens nasıl oldu da evrenin insan türünün etrafında döndüğünü iddia eden hümanist öğretiye inandı?

Bu öğreti gündelik yaşantımızı, sanatımızı ve en gizli tutkularımızı nasıl şekillendiriyor?

İnsanı inekler, tavuklar, şempanzeler ve bilgisayar programlarının tümünden ayıran yüksek zekası ve kudreti dışında herhangi bir alametifarikası var mı?

Tarih boyunca benzeri görülmemiş kazanımlar elde etmemize rağmen mutluluk seviyemizde neden kayda değer bir artış olmadı?

"Tüm bunları anlamak için tek yapmamız gereken geriye dönüp bakmak ve Homo sapiens'in aslında ne olduğunu, hümanizmin nasıl dünyaya hakim bir din hâline geldiğini ve hümanizm rüyasını gerçekleştirmeye çalışmanın aslında neden insanlığın kendi sonunu getireceğini incelemektir. İşte bu kitabın temel meselesi budur."

"Okurken hem eğlenecek hem de çok şaşıracaksınız. Her şeyin ötesinde, kendinizi daha önce hiç düşünmediğiniz şeyleri düşünürken bulacaksınız."
-Danıel Kahneman, Hızlı ve Yavaş Düşünme'nin yazarı-

"Homo Deus'u okuduğunuzda uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından vardığınız bir uçurumun kenarında durduğunuzu hissedeceksiniz. Yolculuğun artık bir önemi kalmayacak, çünkü bir sonraki adımınızı engin bir boşluğa atacaksınız."
-David Runciman, The Guardian-

Hayvanlardan Tanrılara Sapiens kitabıyla insan türünün dünyaya nasıl egemen olduğunu anlatan Harari, Homo Deus'ta çarpıcı öngörüleriyle yarınımızı ele alıyor. İnsanlığın ölümsüzlük, mutluluk ve tanrısallık peşindeki yolculuğunu bilim, tarih ve f... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 1 ay
Profil Resmi
tafaa26 bir test çözdü. Sonuç: 4/5 (%80) doğru.
Dönüşüm

Gregor Samsa’nın aile bireyleri ve çevresindeki insanlarla ilişkilerindeki bozulmalar adım adım ortaya konulur. Böylece toplumda farklılaşan ve öteki hâline dönüşen bireyin trajedisi tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilir.

Gregor Samsa’nın aile bireyleri ve çevresindeki insanlarla ilişkilerindeki bozulmalar adım adım ortaya konulur. Böylece toplumda farklılaşan ve öteki hâline dönüşen bireyin trajedisi tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilir.

6 yıl, 2 ay
Daha Fazla Göster

tafaa26 şu an ne okuyor?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

%0

Bir Elin Sesi Var

%0

Ahlâk

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.