neyinpesindesin

Detayları:  Jef Ezra Erkek
Web Sitesi:  http://about.me/jefezra
İlgi Alanları:  Cinema, Literature, Economics, Social Media, Classical Music, Nietzsche, Kierkegaard, Wittgenstein, Kafka, Beckett, EA Poe, Camus, JD Salinger, Rimbaud, Ezra Pound, Charles Baudelaire, Esenin, Andrei Tarkovsky, Ingmar Bergman, Bela Tarr, Federico Fellini, Dostoyevski, Checkov, Gogol, la Nouvelle Vague, Moby Dick, Bach, Radiohead, Wine, Poet...
Hakkında: 
21 yaşına kadar kitapların dünyasından uzak kalmasına rağmen, bu yaştan sonra hızlı ve keskin bir değişimle bu evrene dalmış hala yüzeyde dolaşan ve derine inmeye çalışan biriyim.... daha fazla
53 takip ettiği ve 86 takip edeni var. 126 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

neyinpesindesin, Daktilo yazıları adlı üyeyi takibe aldı.
9 yıl, 2 ay
neyinpesindesin, selinssmz adlı üyeyi takibe aldı.
9 yıl, 5 ay
neyinpesindesin, jadeyit adlı üyeyi takibe aldı.
jadeyit

Mutsuzluğumun sebebi, mutsuz olmam kesinlikle...

Mutsuzluğumun sebebi, mutsuz olmam kesinlikle...

9 yıl, 5 ay
neyinpesindesin, aden isyan adlı üyeyi takibe aldı.
aden isyan

Eskiden, daha gençken, bir kitapçıya ya da kütüphaneye girince kendime şu soruyu sorardım: "Bunların hepsini okuyabilecek miyim? Ne olur okuyayım, ne olur!"

Yıllar geçtikçe bütün kitapları okumamam gerektiğine kanaat getirdim. O çocukluk açlığı geçmişti. İyi kitapları okumalıydım, hepsini değil. "İyileri bir an önce okumalıyım, bir an önce!"

Okudukça birçok kitap beni yeni kitaplara sürükledi. Bazı yazarlar bütün kitaplarını okumadan düşmediler yakamdan. Aklımda kalan kitapları okumalıydım en azından. İstediğim kitapları okumadan ömrüm bitmemeliydi, gözüm arkada kalabilirdi.

Sonunda doğru kitapları doğru zamanda okumam gerektiğini öğrendim. 1984'ü okumak için 26 yaşıma dek bekledim örneğin. Ayn Rand için 25'ime randevu verdim. Freud'un Düşlerin Yorumu kitapları için Eylül ayını seçtim. Böylece Kasım'ın yağmurlu günlerinde Foucault'nun Cinselliğin Tarihi'ni okuyabilirim.

Kitap okumak sadece merak gerektirmiyor şimdilerde. Bir o kadar da sabır istiyor. Bir okur olarak kitapları kovalamıyorum artık. Onları hayal ediyor, bekliyor, umuyor, bazen kavuşuyor bazen erteliyorum. Sadece kitapları yaşamıyor, aynı zamanda kitaplarla yaşıyorum.

Eskiden, daha gençken, bir kitapçıya ya da kütüphaneye girince kendime şu soruyu sorardım: "Bunların hepsini okuyabilecek miyim? Ne olur okuyayım, ne olur!"

Yıllar geçtikçe bütün kitapları okumamam gerektiğine kanaat getirdim. O çocukluk açlığı ge... tümünü göster

9 yıl, 6 ay
neyinpesindesin, sevda s. adlı üyeyi takibe aldı.
9 yıl, 6 ay
neyinpesindesin, rabiaşencan adlı üyeyi takibe aldı.
rabiaşencan

book lover bir genç gız.

book lover bir genç gız.

9 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

neyinpesindesin şu an ne okuyor?

neyinpesindesin şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (51 yazar)

Favori yazarı yok.