mavi82damla

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 5 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
mavi82damla okumuş.
Hz. Muhammed'in Hayatı - The Life Of Muhammad

İngiliz asıllı Müslüman yazar Martin Lings (Ebubekir Siracüddin) 8. ve 10. yüzyıl Arapça ilk kaynakları esas alarak, üç yıllık bir araştırma sonucunda (The Life of Muhammad: His life based on the earliest sources - Hz. Muhammedin Hayatı) adlı bu ilk ve benzersiz eseri hazırladı.Bu değerli çalışma, siyer ilmiyle uğraşan tarihçi otoritelerin haklı takdirlerini kazanarak siret ödülüne layık görülmüştür.Akıcı ve edebi bir dille kaleme alınan İngilizce eser, Hz. Muhammedin Hayatı adıyla tercüme edilmiştir.Dil eğitimi ve tercüme alanında duyulan ihtiyaç dolayısıyla, İngilizce-Türkçe karşılaştırmalı olarak yayına hazırlanmıştır.

İngiliz asıllı Müslüman yazar Martin Lings (Ebubekir Siracüddin) 8. ve 10. yüzyıl Arapça ilk kaynakları esas alarak, üç yıllık bir araştırma sonucunda (The Life of Muhammad: His life based on the earliest sources - Hz. Muhammedin Hayatı) adlı bu ilk ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 8 ay
Profil Resmi
mavi82damla okumuş.
Hannibal

Hannibal Lecterı zihninizin sarayına davet edin ki onunkine davet edilesiniz. Saraylarınızın arasındaki benzerliğe bakın: rüyalarınızın yüksek kubbeli odalarına, gölgelerin dolaştığı koridorlara, içine girmeye cesaret edemediğiniz bodruma, müziğe ve duvarın arkasından gelen boğuk çığlıklara. Son on yılın büyük bir heyecanla en çok beklenen kitaplarından biri olan bu yapıtta, Thomas Harris bir kez daha bizi, seri cinayetler işleyen bir katilin, sinsice gelişen kötülüklerin, psikolojik belirsizliklerin gövde gösterisine davet ediyor. Dr. Hannibal Lecterın hücresinden kaçışının; Özel Ajan Clarice Starlingin en yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı tehlikel deliler hastanesinde onunla görüşmesinin üzerinden yedi yıl geçmiştir. Dr. Lecter, ihtiyatsız bir dünyanın keyfini çıkarıp elini kolunu sallaya sallaya tarifsiz zevklerinin peşinde dolaşmaktadır. Ama Starling, Dr. Lecter ile karşılaşmasını unutmamıştır ve onun nadiren kullandığı paslı sesi rüyalarında yankılanmaya devam etmektedir. Mason Verger de Dr. Lecterı unutmamıştır, üstelik intikam onda bir saplantı haline gelmiştir. Mason, Dr. Lecterın altıncı kurbanıdır ve zor da olsa hayatta kalmayı başararak domuz besiciliği ile uğraşan imparatorluğunda hüküm sürmektedir. Ama Dr. Lecter yüzünden bir soluk makinesine bağlı olarak yaşamak sorundadır. Yine de dünya ölçeğinde ördüğü ağda en küçük bir kıpırtıyı bile fark debilmektedir. Mason sonunda Dr. Lecterı nasıl tuzağına düşüreceğine karar verir. Dünyanın en zarif ve en masum görünüşlü yemini sunacaktır ona. Güçlü, büyüleyici ve sonuna kadar özgün olan Hannbal, hayal gücünüzü bile şaşırtacak tüylerinizi diken diken edecek bir roman.Kendinizi cehennemin derinliklerine hazırlayın!..

Hannibal Lecterı zihninizin sarayına davet edin ki onunkine davet edilesiniz. Saraylarınızın arasındaki benzerliğe bakın: rüyalarınızın yüksek kubbeli odalarına, gölgelerin dolaştığı koridorlara, içine girmeye cesaret edemediğiniz bodruma, müziğe ve ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 8 ay
Profil Resmi
mavi82damla okumuş.
Bir Genç Kız Yetişiyor

Yüzyılın başında Brooklynin yoksul bir mahallesinde yetişen Francie Nolan, insan doğasını çok iyi anlayabilen, iç dünyası zengin bir kızdır. Annesi katı gerçekçi bir kadın, babası hoşgörülü ve eğlenmeyi seven bir adamdır. Sevgili erkek kardeşi ise ailenin gözbebeğidir. Francie sevgi olgusunu, çocuk özlemi çeken teyzesinden öğrenir. Ve açlığın ne olduğunu, kuruşların değerini çok küçük yaşta kavramıştır.Güzellik hayranı bir romantik olarak babasına, gerçekçilik ve dürüstlük bakımından da annesine benzemektedir. İster betonda olsun ister izbe karanlık yerlerde olsun her ortamda kolayca yetişen cennetteki Tuba ağacı gibi Francie Nolan da insan olarak yetişebilmek için yaşama dört elle sarılmıştır.Bu roman, her genç kızın, her anne ve babanın okuması gereken bir klasiktir.İnsanı derinden etkileyen duygusal olduğu kadar gerçekçi bir roman. Hayatı tam ortasından vuruyor... Bu romanı okumadıysanız kendinizi zengin bir deneyimden yoksun bırakmışsınızdır...- New York YimesGünümüzün en çok sevilen ve en iyi romanlarından biri.-Orville PrescottBir Genç Kız Yetişiyor çok ender rastlanan kalıcı bir roman. Hangi ortamdan gelirsek gelelim, bu eserde kendimizden bir parça buluyoruz.-Anna Quindlen

Yüzyılın başında Brooklynin yoksul bir mahallesinde yetişen Francie Nolan, insan doğasını çok iyi anlayabilen, iç dünyası zengin bir kızdır. Annesi katı gerçekçi bir kadın, babası hoşgörülü ve eğlenmeyi seven bir adamdır. Sevgili erkek kardeşi ise ai... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 8 ay
Profil Resmi
mavi82damla okumuş.
Kara Kule I: Silahşor

Silahşor (Kara Kule I) Stephen King'in Kara Kule serisinin yeniden gözden geçirilmiş ilk kitabıdır.Gizemli kahraman son Silahşor Gileadlı Roland tek başına büyüleyici bir iyilik ve kötülük yolculuğuna çıkar. Siyahlı Adamı ararken Alice adında çekici bir kadın ve Jake adında New Yorklu bir çocukla arkadaşlık etmeye başlar. Ama bizimkini yansıtan kendi iç dünyasında aslında olukça yalnız ve mutsuz bir tiptir. Kara Kule, diğer adıyla silahşor, Roland'ın gerçek kimliği ve ilgi çekici karakterini keşfedebileceğiniz, baş döndürücü hayali görüntüler ve karakterlerle bezeli inanılmaz bir roman. Büyük usta Stephen King'in korku, hayal ve gerçeği harmanladığı Kara Kule, onu yazarlığın zirvesine çıkardı.

Silahşor (Kara Kule I) Stephen King'in Kara Kule serisinin yeniden gözden geçirilmiş ilk kitabıdır.Gizemli kahraman son Silahşor Gileadlı Roland tek başına büyüleyici bir iyilik ve kötülük yolculuğuna çıkar. Siyahlı Adamı ararken Alice adında çe... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 8 ay
Profil Resmi
mavi82damla okumuş.
Ağaca Tüneyen Baron

Italo Calvino'nun en sevilen kitaplarından biri olan Ağaca Tüneyen Baron, daha sonra yazarın Atalarımız üçlemesinde bir araya getirdiği kitaplardan ikincisidir. Birinci kitap İkiye Bölünen Vikont, üçüncü kitap ise Varolmayan Şövalye'dir.

Ağaca Tüneyen Baron, soylu bir aileden gelen, on iki yaşındayken babasına isyan edip ağaca çıkan Cosimo üstüne yazılmış bir ütopyadır... Bir daha yeryüzüne ayak basmayacağını söyleyip bütün ömrünü ağaçların ütünde geçiren, bütün ihtiyaçlarını orada gideren; ağaçların üstünde yemek yiyen, temizlenen, okuyan, öğrenen, hatta âşık olan Cosimo, toplumdışı yaşayışına rağmen insanlarla birlikte hareket etmekte, onların yapıp ettiklerine müdahil olmaktadır. O, dünyayı değiştiremese de tanımaya ve anlamaya çalışmaktadır.

Cosimo'nun biraz komik, biraz hüzünlü ve pek tuhaf bir şekilde son bulan hikâyesi, aslında insanlık tarihinin kazanma ve kaybetmesi üstüne bir hikâyedir.

Italo Calvino'nun en sevilen kitaplarından biri olan Ağaca Tüneyen Baron, daha sonra yazarın Atalarımız üçlemesinde bir araya getirdiği kitaplardan ikincisidir. Birinci kitap İkiye Bölünen Vikont, üçüncü kitap ise Varolmayan Şövalye'dir.

... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 8 ay
Profil Resmi
mavi82damla okumuş.
İnsancıklar

Klasik Rus edebiyatının ünlü isimlerinden Dostoyevski'nin 1846'da yazdığı ilk romanıdır İnsancıklar. Mekân Petersburg'dur; tema dostluk, sevgi, acıma ve fedakârlık üzerine kurulmuştur. Dostoyevski İnsancıklar'da öksüz bir kıza âşık olan fakir ve yaşlı bir kâtibi anlatır. Romanda, kâtibin (Makar Aleksiyeviç) toplumda saygın bir insan olabilmek için verdiği mücadeleler, şefkat perdesi arkasında sevdiği kız için katlndığı zorluklar rşılıklı mektuplaşma yoluyla akıcı bir üslûpla anlatılır. Dostoyevski, ilk romanı İnsancıklar'la daha 25 yaşındayken genç yazarlar arasına girmiş, gelecek vaat eden bir yazar olarak görülmüş ve benimsenmiştir.

******

Yazarın ilk romanı olan İnsancıklar aynı zamanda ilk toplumsal Rus romanı sayılabilir. Dostoyevski bu romanda diğer romanlarında da görülen acıma temasını ağırlıklı olarak işlemektedir. Mektup-roman tarzında olan bu romanda, yaşlı bir katibin öksüz fakir bir genç kıza olan aşkını ve saygınlık kazanma yolunda verdiği umutsuz mücadeleyi anlatılmaktadır. İnsancıklar yazarın en önemli romanları arasında yer almaktadır.

************

Dostoyevski'nin otuzdan daha fazla olan eserlerinin hemen hepsi bütün dillere çevrilmiş, çeşitli ülkelerde milyonlarca okur tarafından beğenilerek okunmuştur. Kendi deyimiyle İnsancıklar başyapıtıdır. İnsancıklar'ı okumadan Dostoyevski'yi anlamak mümkün değildir. İnsanların yaşamlarını, düşünce yapılarını, acılı hayatlarını en açık ve anlaşılır şekilde işlerken, ahlak, acıma, sevgi, dürüstlük gibi birçok konuda da kendi hayat görüşlerini açıkça ortaya koymuştur.

************

Dostoyevski'nin 24 yaşındayken yazdığı ilk romanı İnsancıklar yayımlandığında Şair Nekrasov, Yeni bir Gogol doğdu! diye haykırmış, dönemin ünlü eleştirmeni Biyelinski ise onu övgüye boğmuştu.
Dostoyevski gerçekten de sonraki romanlarında ince bir duyarlılıkla daha da derinlemesine işleyeceği insan sevgisi, acıma ve suçluluk duygularının ilk ve çarpıcı örneğini İnsancıklarda vermiş; acı çeken sıradan insanın fırtınalarla dolu iç yaşantısını anlatırken, psikolojik ayrıntıları tüm boyutlarıyla yansıtmayı başarmış, böylelikle de dünya edebiyatına küçük ama dev bir yapıt armağan etmiştir.

************

Değerli Varvara Alekseyevna, Geçen akşam inanılmaz ölçüde, hayal edilemeyecek kadar mutluydum! Demek hayatınız boyunca bir kerecik olsun sözümü dinlediniz sonunda. Uyandığım zaman saat akşamın sekiziydi galiba (bilirsiniz cancağızım, işten döndükten sonra bir iki saat şekerleme yapmayı severim). Uyandığımda mumu yaktım, kağıtları hazırladım, kalemimi yonttum. Sonra bilmem nedendir, birdenbire aklım başıma geliverdi. Kalbim o anda küt küt atmaya başladı inan olsun! Demek, benim şu zavallı kalbimin isteğini anladınız.

************

1845 yılının bir geceyarısı ünlü şair Nekrassova el yazısıyla yazılmış bir roman getirmişlerdi. Nekrassov uykudan uyandırılmasına çok kızdı. Ama okumaya başlayınca, sabaha kadar gözlerini kırpmadı. Gün ışığında Nekrassov, müsveddelerin üzerine şu notu yazarak onları ünlü eleştirmen Belinskiye göndermişti: Yeni bir Gogol doğuyor. İşte Rus romanında dönüm noktası olan İnsancıklar böyle ortaya çıktı. Nikolay Andreyev 1846'da yayımlanan İnsancıklar, Gerçekçi Hümanizmanın en önmeli romanıdır. Bu eser Dostoyevski'ye büyük bir para getirmedi ama yayınevlerinin kapılarını ardına kadar açtırdı, aralarında Turgenyev'in de bulunduğu ünlü yazarlar onu övdüler. Marc Slonim

************

Rusça ismi: Bednye Ljudi... Dostoyevski'nin ilk romanı... Dostoyevski, 24 yaşında iken yazdığı bu çok değerli romanında, öksüz bir kıza aşık olan yoksul ve yaşlı bir katibi anlatır. Katibin (Makar Aleksiyeviç) toplumda saygınlık kazanma uğruna yaptığı umutsuz mücadelelerini, Varvara Aleksiyevna (Varinka) ile mektuplaşma şeklinde gelişen olayları, sanat dolu akıcı bir üslup içinde okuyacaksınız... (Arka Kapak)

************

Klasik Rus edebiyatının en ünlü ismi Dostoyevski'nin ilk romanı olma özelliğini taşıyan bu eseri, başlıca konusu acıma olan büyük yapıtının temelini de oluşturuyor. Yazar; insanları sevme ve onlara acıma temasını son romanına kadar işlemiştir.

******

Klasik Rus edebiyatının ünlü isimlerinden Dostoyevski'nin 1846'da yazdığı ilk romanıdır İnsancıklar. Mekân Petersburg'dur; tema dostluk, sevgi, acıma ve fedakârlık üzerine kurulmuştur. Dostoyevski İnsancıklar'da öksüz bir kıza âşı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

mavi82damla şu an ne okuyor?

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.