lleyla

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
lleyla bir yazarı favorilerine ekledi.

Nora Roberts ABD'li ünlü aşk ve macera romanları yazarıdır. 260’dan fazla roman yazmış, kitapları uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış ve 35 ülkede basılmıştır. Ayrıca JD Robb takma adıyla 21. yüzyılda geçen Ölüm Serileri - In Death - adında polisiye aşk romanları da yazmaktadır.

Silver Sipring Maryland ABD’de beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak doğdu. Rahibelerin disiplini altındaki katolik okulunda okuduktan sonra genç yaşta evlendi ve Keedysville Maryland’e yerleşti. Kısa bir süre hukuk alanında sekreter olarak çalıştı. İki oğlu doğduktan sonra işini bıraktı ve evde farklı uğraşlar edindi.

Çok okuyan bir ailede yetişen Nora Roberts’ın, okumadığı yada kafasında hikayeler uydurmadığı zamanlar yok gibiydi. Böylece bir kalem ve bir defter alarak bu hikayeleri yazmaya başladı. İlk denemeleri pek çok yayınevi tarafından red edildikten sonra, 1981 yılında ilk kitabı Irish Thoroughbred Silhouette yayınevi tarafından basıldı. Esas çıkışını ise MacGregor Ailesi''nin maceralarını anlattığı serinin ilk kitabı, Playing the Odds ile 1985 yılında yaptı.

Nora, marangoz olan ikinci kocası Bruce Wilder ile evine kitap rafları yaptırmak istediği zaman tanıştı. Çift 1985 yılının Temmuz ayında evlendi. O günden beri evlerini genişlettiler, bir kitapçı dükkanı açtılar ve sık sık seyahat ediyorlar. Tarihi bir oteli satın alarak yeniden restore ettiler ama 2008 yılında, açılışına birkaç ay kala, çıkan bir yangında otel tamamen yandı. Nora ve Bruce vazgeçmeyerek, bu sevdikleri yeri, yeniden inşa ettiler ve 2009 yılının Şubat ayında açılışı gerçekleştirdiler.

Hayatı boyunca Nora’nın etrafı, hep erkeklerle çevrili olmuştur. Sadece evin en genci değil, aynı zamanda ailesinin tek kızıydı. İki oğlan çocuğu yetiştirdi. Bu yüzden erkek kafa yapısına iyi bir bakış açışı geliştirerek, romanlarında okuyucularına inanılmaz tatlar bırakıyor.

Nora yazdığı kitaplar ile, yayın dünyasından ve meslektaşlarından pek çok ödül kazanmıştır. Ayrıca seri halinde yazdığı kitaplar için şöyle demiştir:

“İlişkiler kitaplarımda daima anahtar rol oynamıştır. Aile hayatının hareketliliği, paylaşılan ve gelişen ortak hikayeler beni cezbetmiştir. Birbirine bağlı kitaplarımda, karakterler daima önce gelir. Eğer hikayelerini anlatmam için beni zorlamazlarsa, okuyucunun ilgileneceğine inanmam. Kitaplar boyunca ilerleyen, bir çizgi, bir konu yada bir soru vardır ve sonunda çözülür. Karakterler, aralarındaki ilişkiler geliştikçe ve aşk ortaya çıktıkça her bir kitap kendi içinde tek olmalıdır ama okuyucunun istediğine inandığım şekilde birbirine bağlı olarak devam etmelidir.”

Nora Roberts ABD'li ünlü aşk ve macera romanları yazarıdır. 260’dan fazla roman yazmış, kitapları uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış ve 35 ülkede basılmıştır. Ayrıca JD Robb takma adıyla 21. yüzyılda geçen Ölüm Serileri - In Death - adında p... tümünü göster

7 yıl, 1 ay
Profil Resmi
lleyla bir yazarı favorilerine ekledi.

Yazarın ismini sürekli değiştirmeden önce lütfen resmi sitesini ziyaret ediniz.
Net ortamında bulduğumuz bilgileri araştırmadan buraya yapıştırmak marifet değil.

Yazarın ismini sürekli değiştirmeden önce lütfen resmi sitesini ziyaret ediniz.
Net ortamında bulduğumuz bilgileri araştırmadan buraya yapıştırmak marifet değil.

7 yıl, 1 ay
Profil Resmi
lleyla bir yazarı favorilerine ekledi.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Zonguldak’ta okudu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Üniversitedeyken stajyer olarak başladığı şirkette öncelikle İnsan Kaynakları Sorumlusu olarak 2 sene çalıştıktan sonra 7 sene boyunca görevine aynı firmada yönetici asistanı olarak devam etti.
Amatör yazarların hikâyelerini yayınladıkları bir sitede, ilk denemesini yayınladığında çok iyi tepkiler aldı ve bu işi benimsedi. İlk kitabı Kalbimi Çaldın da öncelikle internet hikayesi olarak yayınlandıktan sonra okurlarıyla buluştu.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Zonguldak’ta okudu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Üniversitedeyken stajyer olarak başladığı şirkette öncelikle İnsan Kaynakları Sorumlusu olarak 2 sene çalıştıktan sonra 7 sene boyunca görevine aynı fi... tümünü göster

7 yıl, 1 ay
Daha Fazla Göster

lleyla şu an ne okuyor?

lleyla şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (3 yazar)

Favori yazarı yok.