la reveur

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

la reveur, 2015 Okuma Hedefi için kendine 35 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 1 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%2
2015 Okuma Hedefi

2015'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2015'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

8 yıl, 3 ay
la reveur şu an okuyor.
Kılıç Yarası Gibi

Kısa sürede çok ses getiren Kılıç Yarası Gibi, Ahmet Altanın romancılığında farklı bir aşama; tarihe değişik bir bakış açısıyla bakan, onun insan yüzünü gören bir çalışma. Klasik romanın yeniden doğuşu diyebileceğimiz Kılıç Yarası Gibi, insanı, insan ilişkilerini, duygularını ve aşkı derinlemesine işleyen, yoğun içerikli bir roman. On dokuzuncu yüzyıl sonlarında, Ermenilerin Osmanlı bankasını basmaları ve romanın başkişilerinden Şeyh Efendinin düğünüyle başlayan roman örgüsü, yirminci yüzyıl başındaki Osmanlı döneminin tarihini, tarihsel kişilerini, siyasal ve askeri gelişmelerini fon alarak, bir yandan Şeyh Efendinin, öte yandan saray erkânından Reşit Paşanın ailesinin alabildiğine renkli ve gizemli bir biçimde birbirine bağlı yaşamlarını izliyor, roman boyunca titizlikle örülmüş bir dantel gibi işliyor. Bu romanı benzersiz kılan, kendi dilini yaratmış olması yanında, yakın tarihimizin gölgede kalmış pek çok olayına ışık tutarken, kurmacayı müthiş bir ustalıkla gerçeklerle yoğurmuş olması. Kılıç Yarası Gibi, okura, çoktandır özlediğim, okumak istediğim roman dedirtecek türden bir çalışma. İnanıyoruz ki, yalnız Türk edebiyatında değil, dünya edebiyatında da hak ettiği yeri bulacak.

Kısa sürede çok ses getiren Kılıç Yarası Gibi, Ahmet Altanın romancılığında farklı bir aşama; tarihe değişik bir bakış açısıyla bakan, onun insan yüzünü gören bir çalışma. Klasik romanın yeniden doğuşu diyebileceğimiz Kılıç Yarası Gibi, insanı, insan... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 4 ay
la reveur okumuş bitirmiş.
Son Ada

Livaneli'den alegorik ve sarsıcı bir roman... Darbeci bir başkan, emeklilik yıllarını geçirmek üzere, herkesin her şeyiyle hoşnut olduğu cennet bir adaya yerleşir. Başkan, ruhuna dek işlemiş olan yıkıcılık potansiyelini, geçmiş politik gücünden de yararlanarak kullanmaya kararlıdır. Bu doğrultuda tüm adayı etkileyecek müdahalelere girişir. Önceleri sıradan görünen bu müdahaleler, sonunda düşmanı düşmana kırdırmaya dek varacaktır. Başta martılar olmak üzere, ada halkı dahil tüm canlılar Başkanın acımasızlığından payını alacaktır. Bu arada durdurulamaz görünen bu gidişe direnen bazı sesler de vardır... Livaneli Son Ada'da, düşsel bir ülkede yaşanan aslında hepimizin aşina olduğu olayları alegorik bir anlatımla verirken, politik ve kişisel ihtiraslarla topluma ve doğaya müdahalelerin sonuçlarını da gözler önüne seriyor.

Livaneli'den alegorik ve sarsıcı bir roman... Darbeci bir başkan, emeklilik yıllarını geçirmek üzere, herkesin her şeyiyle hoşnut olduğu cennet bir adaya yerleşir. Başkan, ruhuna dek işlemiş olan yıkıcılık potansiyelini, geçmiş politik gücünden ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 4 ay
la reveur okumuş.
Sana Teslim Oldum

Kolay zaferlerden, boş zevklerden bıkıp usanmış tecrübeli bir çapkın olan Ashcroft Kontu Tarquin Valenin içgüdüleri, karşısına aniden çıkıveren taşralı dul Diana Carricke karşı dikkatli olmasını söyler. Fakat kadın utanmaz ısrarcılığıyla, yakışıklı ve günahkâr lordu tamamen gafil avlar. Enfes bir kadındır ve tüm baştan çıkarıcılığıyla lorda sevgilisi olmak istediğini söylemiştir! Ancak Ashcroftun ilgisini asıl çeken, Diananın cüreti ya da güzelliği değil, yüzündeki şehvetli maskesinin ardında hissettiği masumiyetidir.
Sona erdiğinde kendisini özgür kılacak bu baştan çıkarma serüvenine büyük bir kararlılıkla atılan Diana, gözlerini çapkınlıklarıyla nam salmış Ashcroft Kontunun üzerine diker; bu esrarengiz hovardanın, şeytani bir günahkârlık dışında herhangi bir özelliği olabileceğini aklının ucundan bile geçirmez. Fakat yakışıklı asilzadenin dudakları büyüleyici, parmakları sarhoş edicidir Hatta ne pahasına olursa olsun saklaması gereken o tehlikeli sır bile Dianayı Ashcroftun karanlık cazibesinden koruyamaz.
Ne yaptıklarını bilmeseler de büyük bir coşku içerisinde ateşle oynamaya başlamışlardır. Artık fitil ateşlenmiştir ve hiçbir kaçış yoktur Teslim olmak dışında!

Kolay zaferlerden, boş zevklerden bıkıp usanmış tecrübeli bir çapkın olan Ashcroft Kontu Tarquin Valenin içgüdüleri, karşısına aniden çıkıveren taşralı dul Diana Carricke karşı dikkatli olmasını söyler. Fakat kadın utanmaz ısrarcılığıyla, yakışıklı v... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 4 ay
la reveur okumuş.
Düşlerin Peşinde (Charlize Edwards Serisi 2)

''Dertler Şarabı Sever'' adıyla 'Sonsuz Kitap Yayınları'' tarafından da yayınlanmıştır.

Charlie Edwards sonunda beklediği aşkı yakalamış, mükemmel hayatının tadını çıkartıyordu. Ta ki... Assistanlığını yaptığıo Drew''ün çılgın ailesi ziyarete gelene, biricik sevgilisi Jordan iş için iki ayklığına Paris''e gidene kadar ve... En önemlisi Drew!ün yeni filminin yapımcısı yakışıklı Liam''la tanışıncaya kadar.

Charlie artık bambaşka şeyler yaşıyordu ve bu ibret verici, komik olaylar birilerinin kulağına küpe olsun diye, elbette Charlie tarafından kitaplaştırılmalıydı.

Seni seviyorum diyen birine hiçbir zaman Teşekkürler diye karşılık verme.

Mutluluğun sırrı beklentilerini düşük tutmaktır.

Erkekler, insanın kafasını karıştıran alçaklardır.

''Dertler Şarabı Sever'' adıyla 'Sonsuz Kitap Yayınları'' tarafından da yayınlanmıştır.

Charlie Edwards sonunda beklediği aşkı yakalamış, mükemmel hayatının tadını çıkartıyordu. Ta ki... Assistanlığını yaptığıo D... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 4 ay
la reveur okumuş.
Aşk Engel Tanımaz (Matchmakers #1)

TUTKULU BİR AŞKIN ÖNÜNDE HANGİ ENGEL DURABİLİR Kİ!

Artık pek de genç sayılmayan ve evlenmeye dair bütün ümitlerini yitirmiş Constance Woodley, Londra sosyetesinin parlayan yıldızlarından birinin kendisinden hoşlanabileceğine ihtimal dahi vermezdi. Ama koruyucusunun rehberliğinde, Lord Dominic Leighton gibi yakışıklı ve çekici bir çapkının bile dikkatini çeken büyüleyici bir yaratığa dönüşmüştü.

Sosyetenin şaşkın bakışlarının arasında, bu “sıradan” kız ve hovarda vikont evlilik pazarının kalpsiz düzeninde bile, aşkın bütün bahisleri yerle bir edeceğini herkese göstereceklerdi.

“Unutulmaz karakterler yaratmasıyla tanınan Candace Camp, geleneksel olay örgülerini okurlarının kalbine dokunan romanlara dönüştürmeye devam ediyor.”

—Romantic Times BOOKreviews

“Camp yine hem tarihî romans hayranlarını tatmin edecek, hem de içindeki bazı öğelerle modern romans takipçilerini kendine çekecek, ustalıkla yazılmış bir romansa imza atmış.”

—Publisher Weekly
"A

TUTKULU BİR AŞKIN ÖNÜNDE HANGİ ENGEL DURABİLİR Kİ!

Artık pek de genç sayılmayan ve evlenmeye dair bütün ümitlerini yitirmiş Constance Woodley, Londra sosyetesinin parlayan yıldızlarından birinin kendisinden hoşlanabileceğine ihtimal dahi vermezdi.... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 4 ay
Daha Fazla Göster

la reveur şu an ne okuyor?

Kılıç Yarası Gibi

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.