kubraakyuzz

7 takip ettiği ve 2 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

kubraakyuzz bir yazarı favorilerine ekledi.

Avusturyalı feminist oyun yazarı ve romancı. 2004 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü almıştır.
Jelinek Avusturya'nın Steiermark eyaletinin Mürzzuschlag kasabasında doğdu. Babası II. Dünya Savaşı'ndan sağ kurtulmayı başarmış Çek asıllı bir Yahudi'ydi. Annesi varlıklı bir Viyana ailesindendi. Küçük yaşlardan itibaren piyano, org, gitar, keman, viyola dersleri aldı. Viyana konservatuarından orgçu olarak mezun oldu. Aynı zamanda Viyana Üniversitesi'nde sanat tarihi ve tiyatro okudu. Genç yaşta şiir yazmaya başladı. İlk eseri Lisas Schatten adlı derleme oldu. 1970'lerin başında Gottfried Hüngsberg ile evlendi.
Nobel Ödülü'nü almadan önce Jelinek Almanca konuşulan ülkelerin dışında pek tanınmıyordu. Yazı tarzında geleneksel Avusturya edebiyatı derinden hissedilir ve Avusturyalı yazar Robert Musil'in etkisi görülür.

Avusturyalı feminist oyun yazarı ve romancı. 2004 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü almıştır.
Jelinek Avusturya'nın Steiermark eyaletinin Mürzzuschlag kasabasında doğdu. Babası II. Dünya Savaşı'ndan sağ kurtulmayı başarmış Çek asıllı bir Yahudi'ydi. A... tümünü göster

8 yıl, 11 ay
kubraakyuzz okumuş.
Kayıp Kız

Okullar kapanmıştı... 12 yaşındaki Juniper ve arkadaşları Anne ile Gena artık eğlenceye hazırdır. Kızlar, iki yıldır Falcılar Kulübünün asil üyeleridir; Tarot Kartları, ESP ve Sihirli Toplar kullanarak kayıp objeleri bulmakta ve kehanette bulunmaktadırlar. Genanın bakıcısı ortadan kaybolur. Bunun üzerine Gena, bakıcısını bulmak için arkadaşlarından yardım ister. Genanın babası fark etmeden önce dadıyı bulmalıdırlar. Kızlar gizli güçlerini birer birer kullanarak bakıcı kızı bulmaya çalışırlar. Juniper suya baktığında tanıdık bir yüz görür ama bu onun yüzü değil, günlerdir kayıp olan kızın yüzüdür. Falcılar Kulübünün kızları çok geç olmadan kayıp kızı bulmayı başarabilecekler mi?

Okullar kapanmıştı... 12 yaşındaki Juniper ve arkadaşları Anne ile Gena artık eğlenceye hazırdır. Kızlar, iki yıldır Falcılar Kulübünün asil üyeleridir; Tarot Kartları, ESP ve Sihirli Toplar kullanarak kayıp objeleri bulmakta ve kehanette bulunmaktad... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 11 ay
kubraakyuzz okumuş.
Piyanist

Kadın ve onun duygu çağlayanı. Kadın ve onun sınır tanımaz hayal gücü. Kadın ve içindeki kaynağı bilinmez şiddet isteği. Kadın ve ne yapıp edip arzularıyla boyunduruğu altına almak istediği o erkek kurban. Kadın yani; bütün dünyayı sarıp sarmalayan, gene de içindeki yumurtayı hiçbir zaman ele vermeyen koza.Otuzlu yaşlaının sonlarını sürmekte olan piyano öğretmeni Erika Kohut, çocukluğundan beri aynı yatağın ayrı uçlarını paylaştığı annesiyle kopartamadığı marazi bir ilişkinin kıskacında. Mesleğinde de ancak vasat bir seviyeye gelebilmenin sıkıntısıyla, hiçbir zaman dokunup kavuşamadığı o erkek bedeniyle ilgili türlü türlü fantazilerle bir çıkış arıyor.Jelinek, tepeden tırnağa sarsarak zorlu düşüncelere itiyor bizi: Durgun bir yüzün ardında nasıl bir hayal dünyasının gizlendiğini kim bilebilir? Ya da bir kadının cinsel dehşeti nasıl yaşadığını aynı sertliğiyle kim anlatabilir? Bütün bunları geçtik, kadın cinsini tam olarak kim tanıyabilmiş ki zaten?Yazar, Âşık olanlar birbirlerinin en derin bölgelerine girebildiklerini, birbirlerine karşı açıklanabilecek sırlarının kalmadığını sanırlar, derken, bir bakıma bütün bu sorulara cevap aramanın nafileliğini de yüzümüze çarpmış oluyor. Dolayısıyla bu romanda, ruhsal acıya deva bulacak bedensel acıya sarılındığı zaman kendini gösteren korkutucu bir iç dünya serilir önümüze. Önce kadınlara, sonra erkeklere, sonra gene ve hep kadınlara dair...Piyanist, Avusturyalı ünlü yazar Elfriede Jelinek tarafından yazıldı.Piyanist, ünlü yönetmen Michael Hanecke tarafından filme çekildi.Piyanist, 2001 Cannes Film Festivalinde Büyük Ödüle lâyık görüldü.

Kadın ve onun duygu çağlayanı. Kadın ve onun sınır tanımaz hayal gücü. Kadın ve içindeki kaynağı bilinmez şiddet isteği. Kadın ve ne yapıp edip arzularıyla boyunduruğu altına almak istediği o erkek kurban. Kadın yani; bütün dünyayı sarıp sarmalayan, ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 11 ay
kubraakyuzz okumuş.
Sokrates'in Karısı

Sokrates, kuşkusuz filozofların en büyüğüydü, ama karısı Ksantippiden korktuğu kadar ölümden korkmazdı! Haklıydı da. Çünkü işlenen bir cinayetin failini bulmayı aklına koyduğu gün Ksantippi, Atina sosyetesini altsüt etmeyi bile göze alacaktı. Perikles döneminin dillere destan Atina sosyetesini hem de!Alkibiades, Sokratesin gözdesi, o küstah ve çılgın maceraperest bu cinayete bulaşmış mıydı? Büyük Perikles, Aspasyanın, yani Antikçağın en ünlü fahişesinin kollarına atılmak için karısını neden terk etmişti? Demokrasinin ve güzel sanatların altın çağını yaşadığı Atinada casuslar her yandan mantar gibi bitiyor, inanılmaz rezaletler birbirini izliyordu; boş inançlarla sarmaş dolaş bir kokuşmuşluk yumağı! İçki, şehvet ve çılgınlık her akşam dehayla baş başa yemek yiyordu, fahişe Aspasya bir davet verdiğinde kimler gelmiyordu ki; Sofokles, Fidias, Anaksagıoras, Diogenes... Ksantippi sırrı çözdüğünde, tarihin pençesi suçluya uzanacak ve Antikçağın en ünlü öyküsü sona erecektir.

Sokrates, kuşkusuz filozofların en büyüğüydü, ama karısı Ksantippiden korktuğu kadar ölümden korkmazdı! Haklıydı da. Çünkü işlenen bir cinayetin failini bulmayı aklına koyduğu gün Ksantippi, Atina sosyetesini altsüt etmeyi bile göze alacaktı. Perikle... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 11 ay
kubraakyuzz bir yazarı favorilerine ekledi.

1963'te Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. Kabataş Lisesi'nde başladığı lise öğrenimini Şişli Lisesi'nde tamamladı. Bir süre ODTÜ’de okudu, ardından İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Hokka dergisinin yayın kurulunda bulundu.

1963'te Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. Kabataş Lisesi'nde başladığı lise öğrenimini Şişli Lisesi'nde tamamladı. Bir süre ODTÜ’de okudu, ardından İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Hokka dergisinin yayın kurulunda bulu... tümünü göster

8 yıl, 11 ay
kubraakyuzz okumuş.
Melekler Erkek Olur

Gizli bir şey yapıyordum ve korkuyordum, karımdan, çocuklarımdan, patronumdan, arkadaşlarımdan, iş arkadaşlarımdan, kısaca bana sahip olan, hayatımı zorlaştırma, hatta karartma potansiyeline sahip herkesten, tek tek ve toplu olarak hepsinden.

Gizli bir şey yapıyordum ve korkuyordum, karımdan, çocuklarımdan, patronumdan, arkadaşlarımdan, iş arkadaşlarımdan, kısaca bana sahip olan, hayatımı zorlaştırma, hatta karartma potansiyeline sahip herkesten, tek tek ve toplu olarak hepsinden.

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 11 ay
Daha Fazla Göster

kubraakyuzz şu an ne okuyor?

Değişen Bir Şey Yok

%0

Siddhartha

%0

Favori Yazarları (14 yazar)

Favori yazarı yok.