fulya kb

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

fulya kb okumuş.
Sofie'nin Dünyası

15. yaş gününü kutlamaya hazırlanan Sofie, posta kutusunda, Kimsin sen? yazılı bir kağıt bulur. Bu soruyu, diğer sorular ve günümüze kadar uzanan bir felsefe kursu takip eder.

Kendine has kurgusu ve şaşırtmacalarıyla, Jostein Gaarder, 15 yaş ve üstü gençlere sadece kuru bir felsefe tarihi sunmak değil, aynı zamanda hayatı anlamaya yönelik sorular sormanın yollarını açar. Çağımız bölümünde şöyle diyor yazar: Bütün gerçek filozofların gözleri hep açık olmalı. Hiç beyaz karga görmemiş olsak da, aramayı sürdürmeliyiz. Günün birinde, benim gibi bir şüpheci bile daha önce inanmak istemediği bir olguyu kabul etmek zorunda kalabilir. Bu olasılığın kapısını açık tutmasam, dogmatik biri olurdum. Gerçek bir filozof olmazdım o zaman.

15. yaş gününü kutlamaya hazırlanan Sofie, posta kutusunda, Kimsin sen? yazılı bir kağıt bulur. Bu soruyu, diğer sorular ve günümüze kadar uzanan bir felsefe kursu takip eder.

Kendine has kurgusu ve şaşırtmacalarıyla, Jostein Gaarder, 15 yaş ve ü... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 3 ay
fulya kb okumuş.
Üç Aynalı Kırk Oda

Murathan Mungan ilk hikâye kitabı Son Istanbulu 1985 yılında yayımladı. 1999da yayımladığı Üç Aynalı Kırk Oda ile altıncı kitabına ulaşırken, hem usta bir anlatıcı, hem de geniş bir okur kitlesi tarafından çok sevilen bir yazar olduğunu kanıtladı. Kitap üç baskı halinde 80 000lik bir satışa ulaştı. Üç Aynalı Kırk Oda Munganın üç uzun hikâyesini bir araya getiriyor: Alice Harikalar Diyarında, Aynalı Pastane ve Gece Elbisesi.Günün birinde yazdıklarımdan bir perde çekeceğim hayatıma. Herkes kâğıt üstüne yazılanları benim hayatım sanacak, ben de hayatımı saklamış olacağım böylelikle. Saklanmanın en iyi yolu fazla görünmektir, biliyor musun? Herkes seni gördüğünü sanır, sen de rahat edersin. Kasada oturan kız gibi! Herkes kasadaki kızı görür, ama kimse tanımaz.

Murathan Mungan ilk hikâye kitabı Son Istanbulu 1985 yılında yayımladı. 1999da yayımladığı Üç Aynalı Kırk Oda ile altıncı kitabına ulaşırken, hem usta bir anlatıcı, hem de geniş bir okur kitlesi tarafından çok sevilen bir yazar olduğunu kanıtladı. Ki... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 3 ay
fulya kb okumak istiyor.
Tolkien

John Ronald Ruel Tolkien kadar popüler, kalıcı ve başarılı olabilmiş pek az yazar vardır. 160 milyondan fazla satmış romanları, fantastik edebiyatın tohumlarının atılmasında büyük rol oynamıştır. Bu kitapta; ünlü biyografi yazarı Michael White, bu sevilen yazarın hayatının bilinmeyen yönlerini inceler. Tolkienin Güney Afrikada ve Batı Midlandsde geçen çocukluğunu; ebeveynlerinin erken ve trajik ölümlerini; Edith Brattla yaşadığı aşkı; bir Oxford akademisyeni olarak geçirdiği yılları; C.S. Lewisle olan arkadaşlığını ve İnkling Grubunu kuruluşunu sürükleyici bir üslup ve ilginç ayrıntılarla anlatır. Tolkien sınav kağıtlarını okurken, bunlardan birindeki boş bir sayfaya, Yerdeki bir çukurda bir Hobbit yaşardı... cümlesini yazıvermiş. Sonra Hobbitlerle ilgilenip, onları araştırmaya karar verir. Böylece günümüzde tanınmasını sağlayan epik eserlerini yazdı. Hobbit ile Yüzüklerin Efendisi, hızla büyüyen karşı-kültürün mutlaka okunması gereken kitapları arasına girdiler. Michael White, Tolkienin başarısının olumlu ve olumsuz yönlerini tasvir eder... maddi getirisini ve onu gecenin geç vakitlerinde arayan saplantılı hayranlarını. Yazarın 1973teki ölümünden beri, bıraktığı mirasın neden her geçen yıl giderek büyüdüğünü açıklar.

John Ronald Ruel Tolkien kadar popüler, kalıcı ve başarılı olabilmiş pek az yazar vardır. 160 milyondan fazla satmış romanları, fantastik edebiyatın tohumlarının atılmasında büyük rol oynamıştır. Bu kitapta; ünlü biyografi yazarı Michael White, bu se... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 9 ay
Daha Fazla Göster

fulya kb şu an ne okuyor?

fulya kb şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.