dogufb

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 9 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
dogufb okumuş.
Simyacı

Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının felsefi öyküsü. Sanki bir nasihatnâme: Yazgına nasıl egemen olacaksın, mutluluğunu nasıl kuracaksın? sorularına yanıt arayan bir hayat ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen romanın altı yılda, yedi milyondan fazla okur bulmasının gizi, kuşkusuz, onun bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor. Simyacı'yı okumak, herkes daha uykudayken, güneşin doğuşunu seyretmek için şafak vakti uyanmaya benziyor.

Simyacı, Brezilyalı eski şarkı sözü yazarı Paulo Coelho'nun, yayınlandığı 1988 yılından bu yana dünyayı birbirine katan, eleştirmenler tarafından bir fenomen olarak değerlendirilen üçüncü romanı. Simyacı, altı yılda kırk iki ülkede yedi milyondan fazla sattı. Bu, Gabriel Garcia Marquez'den bu yana görülmemiş bir olay. Yüreğinde, çocukluğunu yitirmemiş olan okurlar için bir klasik kimliği kazanan Simyacıyı Saint-Exupéry'nin Küçük Prens'i ve Richard Bach'ın Martı Jonathan Livingston'u ile karşılaştıranlar var.

Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının felsefi öyküsü. Sanki bir nasihatnâme: Yazgına nasıl egemen olacaksın, mutluluğunu nasıl kuracaksın? sorula... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
dogufb kütüphanesine ekledi.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
dogufb okumak istiyor.
Gorbaçov'la Devrim Üstüne Konuşmalar

Zülfü Livaneli bu kitabında, dünya tarihini değiştiren bir olayla ilgili tanıklığını dile getiriyor. Livaneli ve Yaşar Kemal, 21 Ekim 1986da Kremlinde Sovyetler Birliğinin yeni devlet başkanı Mihail Gorbaçovla buluşan küçük bir aydın grubunun içindeydi. Gorbaçovun 1997 yılında Amerikan C-Span televizyonuna açıkladığına göre, bu toplantıda konuşulanlar ve daha sonra yapılan basın toplantısı, tarihin akışını değiştiren Perestroyka devriminin başlangıç noktasını oluşturdu. Zülfü Livaneli bu ilk toplantıdan sonra, 17 yıl boyunca Mihail Gorbaçovla dünyanın çeşitli köşelerinde buluştu ve ona Sovyet Devrimi, Marksizm, Leninizm, Perestroyka, Yeni Dünya Düzeni, ABD hegemonyası gibi çeşitli konular hakkında sorular sordu. Gorbaçov hala Marksist görüşe bağlı mıydı, Lenin hakkında ne düşünüyordu, Sovyetler Birliğinin dağılacağını öngörmüş müydü, Perestroyka devriminden pişman mıydı? Sovyet komünizmi bir ütopya mıydı, yoksa belli başarıları olan tarihsel bir dönem miydi? Bu kitapta, yüzyılın adamı olarak selamlanan Mihail Gorbaçovun bu sorulara verdiği kapsamlı cevapları bulacaksınız. Sovyetler Birliğinin son devlet başkanı Mihail Gorbaçovla başbaşa yapılan konuşmalar, tarihin önemli bir değişim anına tanıklık etmekle kalmıyor, bugünün politik gelişmelerini ve yeni Amerikan doktrinini de daha iyi anlamamızı sağlıyor.

Zülfü Livaneli bu kitabında, dünya tarihini değiştiren bir olayla ilgili tanıklığını dile getiriyor. Livaneli ve Yaşar Kemal, 21 Ekim 1986da Kremlinde Sovyetler Birliğinin yeni devlet başkanı Mihail Gorbaçovla buluşan küçük bir aydın grubunun içindey... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
dogufb okumak istiyor.
Bir İhtimal Daha Yok

Son yılların Türkiyesinin çığlık çığlığa yaşadığı 1968 kuşağını anlatan bir roman.Cihan Savaşı yıllarında Van Şehri yakılırken, yangından kaçarak İstanbulda sarayın doktoru olan kocasının yanına ulaşan Mahmure,Onun torunu tiyatro oyuncusu Zeynep.Zeynepin çocukluğunda, bakan olan babasının 1960 ihtilalinde evden alınıp götürülmesi, hapis yılları.1970li yılların Ankarasında, arkadaşlıklar, dostluklar, Başkentin, Bahçelievler semtinin o zamanları.Ülkede anarşinin doruğa çıktığı yıllar, sokaklarda ölen gençler, göz altları, tutuklanmalarla diken üstünde süren yaşamdan kurtulmak için ülkeyi kaçarak terk etmek zorunda kalan Zeyneple kocası Orhan.Kaçıp gittikleri Pariste düzen kurmaya çalışırken, Türkiyeden gelen gazetede okuduklar, yürüyüş sırasında öldürülen gencin kara haberiyle, biten evlilik.Zeynepin Paris yıllarından tanıdığı Rıfatla, yurda döndükten alevlenen aşkı, tam mutluluğu yakalamışken, yaşamın oynadığı kötü oyunla buruk son ve yalnızlık.Tiyatro oyuncusu Zeynepin en zor rolü dönemin Türkiyesinin gerçekleriyle yaşamak oluyor. Romanda belli bir zaman dilimi içinde, ülkenin sosyal, kültürel, ve siyasi değişimi anlatılmakta.

Son yılların Türkiyesinin çığlık çığlığa yaşadığı 1968 kuşağını anlatan bir roman.Cihan Savaşı yıllarında Van Şehri yakılırken, yangından kaçarak İstanbulda sarayın doktoru olan kocasının yanına ulaşan Mahmure,Onun torunu tiyatro oyuncusu Zeynep.Zeyn... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
dogufb okumak istiyor.
Sanat Uzun Hayat Kısa

Hayata ve İnsana Dair Denemeler...
Bu kitap, çok boyutlu bir sanatçının okuyarak, besteler yaparak, filmler çekerek, romanlar yazarak ve hepsini halkla iletişim halinde üreterek yaşarken birikmiş sözlerinin süzülmesinden oluşuyor. Ayrıca, bu ülkede yaşamanın; bu yollarda seyahat etmenin, bu televizyonları izlemenin, bu sokaklarda yürümenin izlerini taşıyor.
Livaneli bu kez, yıllar boyunca biriktirdiği bilgiler, karşılaştığı gerçeklikler, tanık olduğu durumlar arasında ilgiler kurarak, kimi sorunlar üstünde düşünüyor. Her insanda olduğu gibi onda da dış dünya bu şekilde zihnine yansıyor.

Hayata ve İnsana Dair Denemeler...
Bu kitap, çok boyutlu bir sanatçının okuyarak, besteler yaparak, filmler çekerek, romanlar yazarak ve hepsini halkla iletişim halinde üreterek yaşarken birikmiş sözlerinin süzülmesinden oluşuyor. Ayrıca, bu ülkede y... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Daha Fazla Göster

dogufb şu an ne okuyor?

dogufb şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.