cimcime2386

Detayları:  hatice akbaş
7 takip ettiği ve 11 takip edeni var. 45 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

cimcime2386 okumuş.
Kaderimde Sen Varsın (Last Man Standing, #2)

Rastlantılar İnansanız Bile Bazen Kaderden Kaçamazsınız! Kadınlar tarafından arzulanan dört beyfendi birer şilin ve bir şişe konyağın ödül olarak belirlendiği bir bahse tutuşmuşlardır. Ödül evlenmeden ayakta kalmayı başaran son bekara verilecektir... Nigel Cavendish bir gün evlemek zorunda olduğunun farkındaydı ama o günün gelmesine daha uzun yıllar vardı. Bu yakışıklı, uslanmaz çapkın evlenene kadar hayatın tüm hoşluklarını sonuna kadar yaşamaya kararlıydı. Leydi Felicity Melville komşusunun camından aşağı inmekte olan hergeleyi gördüğü an Nigel'in dualarının cevabı olduğunu anladı. Biraz düzeltilmek kaydıyla! Felicity heyecan peşindeydi ve Londra'da ahlaksız Bay Cavendish'den daha heyecan verici biri olabilir miydi? Genç bir kız delice istediği seyi elde etmek adına her zaman için birtakım planlar yapardı. Fakat Felicity'nin planı beklenmedik sonuçlar doğururdu. Bir şan oyunu ve patlayan bir silah onları istemedikleri bir şekilde karı koca yaptı. Felicity, dik kafalı kocasına, doğru kadın olduğunu ispatlayabilecek mi? Arkadaşları arasında bahsi kaybeden Nigel kaderin varlığına sonunda inanacak mı?

Rastlantılar İnansanız Bile Bazen Kaderden Kaçamazsınız! Kadınlar tarafından arzulanan dört beyfendi birer şilin ve bir şişe konyağın ödül olarak belirlendiği bir bahse tutuşmuşlardır. Ödül evlenmeden ayakta kalmayı başaran son bekara verilecektir...... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 6 ay
cimcime2386 şu an okuyor.
Hürrem

Hürrem, tarihi gerçekler ve kimi gerçek karakterler kullanılarak kurgulanan bir roman ve yazarımız Demet Altınyeleklioğlu, kendi hayalgücünün ürettiği müthiş bir Hürrem hikayesi anlatırken, 16. Yüzyılın saray atmosferine, kokusuna, rengine, dokusuna ve duygusal haritasına da yeniden hayat veriyor 16. yüzyılın özellikle ilk yarısına hiç kuşkusuz Osmanlı Hakanı Kanuni Sultan Süleyman, İngiltere Kralı Sekizinci Henry ve Kutsal Roma Germen İmparatoru Şarlken damgasını vurmuştu. Bu hükümdarların iktidar mücadesi ve savaşları kadar aşkları da tarihin seyrini değiştirdi. Sultan Süleyman ve güzel cariyesi Hürrem, Sekizinci Henrynin başını kestirerek öldürdüğü iki kraliçesinden biri olan Anne Boleyn ve Şarlkenin Avrupayı din savaşlarına sürüklemesinde başrolü oynayan karısı Isabella... Birbirini tanımayan bu üç güzel kadının, hemen hemen aynı yıllarda iktidar mücadelesi verdiği üç saray, romanlara, filmlere, TV dizilerine ilham veren büyük aşklara, inanılmaz entrikalara, komplolara, kanlı cinayetlere sahne oldu.Fakat bu öykülerin hiçbiri; haremle, dünyanın en kudretli hükümdarıSultan Süleyman arasındaki tehlikeli yolda yürüyenHürremin macerası kadar masalsı değildi.

Hürrem, tarihi gerçekler ve kimi gerçek karakterler kullanılarak kurgulanan bir roman ve yazarımız Demet Altınyeleklioğlu, kendi hayalgücünün ürettiği müthiş bir Hürrem hikayesi anlatırken, 16. Yüzyılın saray atmosferine, kokusuna, rengine, dokusuna ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 6 ay
cimcime2386 şu an okuyor.
Anne

On altı yaşındaki Sara hamiledir ve kürtaj için artık çok geç kalmıştır. Bir zamanlar üzerine titreyen erkek arkadaşı ise ortadan kaybolmuştur. Sara'nın tek seçeneği, bebeğini çocuk özlemiyle dolu Eva ve George'a evlatlık vermektir. Yapılan anlaşmaya göre Sara istediği zaman bebeğini görebilecektir. Fakat doğumdan sonra Sara'yla bebek arasında Eva'nın asla sahip olamayacağı ve kıskandığı bir bağ kurulur. Eva ve George'un en başta aldıkları önemli kararın sonuçları herkes için yıkıcı olacaktır.

Kötü sonuçlanan bir evlat edinmenin yürek burkan hikâyesinde Caroline Leavitt aile bağlarının ve anne sevgisinin hayret verici gücünü gözler önüne seriyor.

"Karakterler çok tanıdık ve Leavitt'in başkalarının duygularını anlama yeteneği romana hem sürükleyicilik, hem de itibar kazandırıyor."
-Carrie Brown, The Washington Post Gazetesi, Kitap Dünyası-

"Caroline Leavitt'in eserlerini bu kadar değerli yapan, birbirinden çok farklı ve zor karakterleri kâğıda dökme ve her birini ayrı ayrı önemsememizi sağlama becerisidir."
-Margot Livesey, Banishing Verona'nın yazarı-

"Açgözlülük, bencillik, merhamet, kararsızlık, reddetme, dehşet ve katışıksız, kahredici bir sevgi üzerine karmaşık, çok katmanlı, gerçekçi bir öykü. Bu harika kitaba bayıldım, bize ailelerin gerçek işleyişinin sırlarını açıyor."
-Carolyn See, Making a Literary Life: Advice for Writers and Other Dreamers kitabının yazarı-

"Samimi, insan sevgisiyle dolu, aile bağlarının farklı biçimlerini anlatan ve keyifle okunan bir öykü."
-Elizabeth Strout, Kadınlar Daha Yalnız'ın yazarı-

On altı yaşındaki Sara hamiledir ve kürtaj için artık çok geç kalmıştır. Bir zamanlar üzerine titreyen erkek arkadaşı ise ortadan kaybolmuştur. Sara'nın tek seçeneği, bebeğini çocuk özlemiyle dolu Eva ve George'a evlatlık vermektir. Yapılan... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 7 ay
cimcime2386 okumuş.
Kıl Beni Ey Namaz

Kıl Beni Ey Namazla namazın bizi doğru, duru, diri ve insan kılmasının ruhunu hissedeceksiniz. Abdestle insanın zihnini ve gönlünü nasıl kötülüklerden arındırdığına şahitlik edeceksiniz. Ezanla namaza çağrının, anne çağırışı gibi sıcak olduğunu fark edeceksiniz. Namaz vakitlerinin hayatımızı düzene koyduğunu keşfedeceksiniz. Fatiha Suresinde nûnun gemisinde biz olma bilinciyle bütün kainatı kucaklamayı öğreneceksiniz. Tesbihâtla, Rabbimize yakarışın en güzelini tesbih, hmd ve tekbir ışığında yaşayacaksınız. Namaz sevgisini bir nefes gibi içinize çekeceksiniz. Huşuyu yakalayamadığınız anlar için namaza aşk ile bağlanmanın yollarını bulacaksınız. kıl beni ey namaz...Kıl beni ey namazÇöllerden topla hücrelerimiRahmetinin serinliğinde yıka kalbimiKıl beni ey namazRuhumu secdede yeniden fısılda bana.Şah damarı yakınlığından emzir yetimliklerimi.Kıl beni ey namazDağlar küçülsün, denizler taşsın, dağılsın kalabalıklar.Rükû rükû doğrult eğriliklerimi.Kıl beni ey namazİkiye bölünsün kalbim kıblenin şakağında. Sevgilinin işaret parmağı değsin göğsüme.Kıl beni ey namazTopla sevdalarımı kırık aynaların çatlaklarından.Ömrüme ilikle seviçlerimi, firûze düşler düşür alnımın şafağına.Kıl beni ey namaz Tenim İbrahim gibi ateşe düşmüşkenGül kokulu serinlikler değdir yüreğimeKıl beni ey namazGünahın, isyanın, nisyanın kuytusunda büyüttüğüm pişmanlıklarımın yüzünü kaldır yerden. Al karanlıklarımı, al karalıklarımı gözbebeklerinde yıka.Kıl beni ey namaz. İnsan kıl beni. Doğru kıl.Duru kılDiri kıl beni.İnsan kıl bu bedeni.

Kıl Beni Ey Namazla namazın bizi doğru, duru, diri ve insan kılmasının ruhunu hissedeceksiniz. Abdestle insanın zihnini ve gönlünü nasıl kötülüklerden arındırdığına şahitlik edeceksiniz. Ezanla namaza çağrının, anne çağırışı gibi sıcak olduğunu fark ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 7 ay
cimcime2386 okumuş.
Namazla Yeniden Doğdum

Üç yaşındayım. Namazdan önceki yıllarımı yaşanmış saymıyorum.Eski hayatımdan bugüne pişmanlıklar, günahlar ve acılar kaldı.Hidayet yolunda ilerlemek, Rabbimin bana bağışladığı en büyük lütuf...Namaz, muhteşem bir ibadet, En Büyük Sevgili yle buluşma.Ünlü manken ve sinema oyuncusu Yaşar Alptekin nasıl bir dönüşüm yaşadı?Merhum Sakıp Sabancının cenazesinde nasıl özeleştiri yaptı?Hiç kimse yönlendirmediği halde niçin namaz kılmaya karar verdi?İmanın, namazın ve Allaha kul olmanın güzelliği, geçmişindeki her türlü çekicilikten nasıl daha cazip ve tatlı geldi?Birçok gencin hayalini kurduğu şöhret, para ve eğlencenin zirvesindeyken neden hepsini terk etti?

Üç yaşındayım. Namazdan önceki yıllarımı yaşanmış saymıyorum.Eski hayatımdan bugüne pişmanlıklar, günahlar ve acılar kaldı.Hidayet yolunda ilerlemek, Rabbimin bana bağışladığı en büyük lütuf...Namaz, muhteşem bir ibadet, En Büyük Sevgili yle buluşma.... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 7 ay
cimcime2386 okumuş.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 7 ay
Daha Fazla Göster

cimcime2386 şu an ne okuyor?

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.