ceren

Profil Resmi
12 takip ettiği ve 25 takip edeni var. 56 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
ceren bir değerlendirme yaptı.
Kağıttan Gemi

7

Scott Spencer'in yazdığı Kağıttan Gemi okundu, bitti.
Her sayfasını acaba şimdi ne olacak diye çevirdiğim bir romandı. Kitapta aşkın trajedisi anlatılmıştı. Yazarın dili gerçekten çok güçlü fakat kitap karakterlerin ağzından değildi. Cümleler -yor eki ile bitmiş. Yazarın ağzından okuyorsun. Bu da karakterler ile bütünleşmeni engelliyor. Hayallere dalamıyorsun. Fakat kurgusu çok ama çok güzeldi. Bir o kadar da sıradışı ! Gerçek duygularıyla yüzleşen gerçek karakterler vardı kitapta. Kitabın konusu ise; sevgilisi ile yaşayan onun kızına babalık yapan beyaz bir adam ile evli barklı siyahi bir kadının'' aşkı ''. Gerçi ben buna aşk diyemiyorum. Duygular çok gerçekçi anlatılmıştı. Fakat... Bana ters... Yani bu, bu aldatma değil mi ? Bir yandan soluksuz okuyorum ikisinin hallerini, bir yandan -ya tövbe bismillah diye sayıklıyorum :-P Aslında, sonradan fark ediyorsun ki tüm bu ''aşk'' olaylarının altında, adamın aile olma sevdası yatıyor. Aptal herif ailesini terk ettiğinin farkına elbette sonradan varıyor ama onu çekende şu; siyahilerin aile hayatları beyazlara göre daha içtenmiş.(gözlerimi deviriyorum) Kişiler birbirlerine daha bağlı yani... Kitaba hafiften siyaset de karışmış yani. Eh tüm bunların sonunda aldatılan Kate gibi bende şunu soruyorum : '' Kötü başlayan bir şey, nasıl iyi bitebilir ki ? ''
Yazarın kaleminde ki cesarete hayran kaldım. Bu sıradışı romanı herkese tavsiye ederim.

Scott Spencer'in yazdığı Kağıttan Gemi okundu, bitti.
Her sayfasını acaba şimdi ne olacak diye çevirdiğim bir romandı. Kitapta aşkın trajedisi anlatılmıştı. Yazarın dili gerçekten çok güçlü fakat kitap karakterlerin ağzından değildi. Cümleler -yor e... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 5 ay
Profil Resmi
ceren okumuş.
Kağıttan Gemi

Yaşayan hiç bir romancı insan kalbini Scott Spencer'dan daha iyi tanımıyor. Kimse tutkuya onun kadar ciddi, kavrayışlı ya da duyarlı yaklaşmıyor. Tutkunun sanatçısı Kâğıttan Gemi'de şimdiye kadarki en derin ve gerçekçi tablosunu ortaya çıkarıyor.

New York'ta yaşanan yıkıcı bir kazanın ardından Daniel Emerson doğup büyüdüğü Hudson Nehri kenarındaki kasabaya döner. Orada, Kate Ellis ve onun kızı Ruby ile birlikte, çocukluğu boyu özlemini çektiği güvenli ve rahat aile hayatına kavuşur. Ama sonra Iris Davenport'a, Ruby'nin en yakın arkadaşının annesi olan o siyahi kadına âşık olur. Tuhaf bir ekim fırtınası boyunca Iris'in evinde mahsur kalır ve geceyi birlikte geçirirler. Yaşadıkları tüm ilişkileri, Daniel'ın mesleğini, çocuklarının psikolojilerini, ten renklerine dair düşüncelerini ve iyi insanlar olarak tanımladıkları benliklerini tehlikeye atan gizli ilişkileri o gece başlar. Iris'in kocası Hampton, Daniel'ın elinden korkunç bir kazaya uğradığında ise, her şey daha da tepetaklak olacaktır.

Kâğıttan Gemi cinsel ve romantik özlemin trajedisini, ince detaylarını ve çaresizliğini çok güzel yakalıyor ve insanlar arasında yüzyıllardır süregelen tutku karmaşasına tanıklık ediyor.

"Karşı konulamaz bir kitap... Aşkın, doğal afet gibi taşkın bir hal olduğunu gözler önüne seriyor."

-Time-

"Zekice kurgulanmış olaylar ve hayatın içinden karakterler güzel bir arka plana oturtulmuş. Gerçek duygularla yüzleşen gerçek insanlar var burada. Sayfaları ardı ardına çevireceksiniz."

-New York Times-

"Bu cesur, baş döndürücü romanı elden bırakmak imkânsız, çünkü sürekli karakterlerin başına neler geleceğini merak ediyorsunuz: erkek ve kadın, siyah ve beyaz, genç ve yaşlı. Scott Spencer ırk, sınıf ve kültür engellerine takılan gündelik hayattaki dramatik anları ve insanları, aşk uğruna her şeylerini verebilecek fanatiklere dönüştüren o sonsuz sevecenliğe karşı duyulan ele avuca sığmaz dürtüyü dâhice gözlemliyor."

-Francine Prose-

"Scott Spencer olağanüstü bir yazar."

-Anne Tyler-

"Akıldan çıkmayan, zekice yazılmış bu aşk hikayesi, Amerikan orta sınıfına dair aşk ve ırk ilişkilerinin tutkulu, absürt, çözülememiş ve sarsıcı yanlarını, ironi ve siyasete sarsıcı bir duyarlılıkla yaklaşarak tüm yönleriyle ortaya seriyor. Bu kitap, Scott Spencer'ın en güçlü yapıtı."

-Lorrie Moore-

"Kâğıttan Gemi tutku, ırk ve kader hakkında büyüleyici bir şekilde, müthiş bir kavrayışla yazılmış yoğun bir roman; kendisine geniş ve değerini bilecek bir okuyucu kitlesi yaratacağından eminim."

-Oscar Hijuelos-

Yaşayan hiç bir romancı insan kalbini Scott Spencer'dan daha iyi tanımıyor. Kimse tutkuya onun kadar ciddi, kavrayışlı ya da duyarlı yaklaşmıyor. Tutkunun sanatçısı Kâğıttan Gemi'de şimdiye kadarki en derin ve gerçekçi tablosunu ortaya çıka... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 5 ay
Profil Resmi
ceren bir değerlendirme yaptı.
Cesedin Şifresi (Cerrah Hugh De Singleton Günlükleri, #2)

8

Melvin R. Starr'ın yazdığı Cerrah Hugh de Singleton'un ''ikinci'' günlüğü CESEDİN ŞİFRESİ okundu, bitti.
Kitabı büyük bir keyifle okudum. Karakterler gerçekçi, kurgu nefes kesiciydi. Kitabın geçtiği dönem (1300'lü yıllar) çok iyi betimlenmişti. Ve diyebilirim ki, yazar gerçekten yüreği ile yazıyor. Esrarengiz bir olayı çok iyi kurmuş, başarıyla çözmüş. :))
Beni bir polisiye romanı olarak en çok etkileyen kısım ise olayların geçtiği dönem. Hugh bir mübaşir olarak katilleri bulmakla görevli, aynı zamanda da bir cerrah olarak cesedi incelemekle yada insanları tedavi etmekle. Büyüleyici kısmı ise şu; o dönemde olmayan aletlerle bunları yapıyor.
Yazarı kimi yerlerde fazla ayrıntıya girmiş buldum, fakat o ayrıntılarda yine o dönem hakkında bizi bilgilendirmeye çalışmış.
Sanırım bu seriyi de bu yüzden seviyorum. Evet yazarın dili başarılı. Çevirisi kusursuz. Kurgusu soluksuz okunuyor. Ama beni çeken kitabın geçtiği dönem... Ne yapayım yani, o dönemleri seviyorum. :)):))):)) Bir kadının yemeğini beğendiğinde geğirip geğirmemeye karar vermek, ibadete giderken kırmızı giysin yoksa o gün kilisiye gidememek... Ve zamanımız da bol bulunan her şeyin o zamanlarda kısıtlı olması. Mesela et veya bir çift ayakkabı...
İşte Cesedin Şifresi'nde geçen olaylar da, olayların çözümü de yasak avcılığa ve bir ayakkabıya bağlı.
Kitapta cinayetler işleniyor. Çözümler aranıyor. Altta yatan sebep ise belli; ''açgözlülük''.
Kısacası Cesedin Şifresi, bize ders veren kitaplardan biri, aslında. Ve kitabı başarılı kılan da yazarın bu konuda ki ustalığı.
Ben bu kitabı severek, bir çırpıda okudum bitirdim. Ve kesinlikle tavsiye ederim !!!

Melvin R. Starr'ın yazdığı Cerrah Hugh de Singleton'un ''ikinci'' günlüğü CESEDİN ŞİFRESİ okundu, bitti.
Kitabı büyük bir keyifle okudum. Karakterler gerçekçi, kurgu nefes kesiciydi. Kitabın geçtiği dönem (1300'lü yıllar) çok iyi betimlenmişti. Ve d... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 5 ay
Profil Resmi
ceren okumuş.
Cesedin Şifresi (Cerrah Hugh De Singleton Günlükleri, #2)

Cesedin Şifresi

Cerrah Hugh de Singleton'ın ikinci günlüğü

( Huzursuz Kemiklerin serisinin ikinci kitabı )

"Ustaca örülmüş bu hikâyeyi o okumaktan çok keyif aldım. Geçtiği dönem çok iyi betimlenmiş. Kesinlikle tavsiye ediyorum."

-Davis Bunn-

Bampton Kalesi'nin çit bekçisi Alan, yat borusundan sonra sokağa çıkanları denetlemek için dışarı çıkar. Sonraki sabah eve dönmeyince, eşi Matilda, artık kale mübaşiri olan Hugh de Singleton'a başvurur.

İki gün sonra, bekçinin cesedi St Andrew Şapeli'ne giden yoldaki çalıdan çitlerin arasında bulunur. Boğazı parçalanmış; yüzü, elleri ve kolları derin çiziklerle yarılmıştır.

Herkes, yaralara bir kurdun neden olduğu konusunda görüş birliğine varsa da, Üstat Hugh'un kafasını karıştıran bir soru vardır ortada: Neden cesedin etrafında o kadar az kan bulunmaktadır?

Cesedin Şifresi

Cerrah Hugh de Singleton'ın ikinci günlüğü

( Huzursuz Kemiklerin serisinin ikinci kitabı )

"Ustaca örülmüş bu hikâyeyi o okumaktan çok keyif aldım. Geçtiği dönem çok iyi betimlenmiş. Kesinlikle tavsiye ediyorum.&quo... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 5 ay
Profil Resmi
ceren bir değerlendirme yaptı.
Beni Aşka İnandır (American Heiresses, #1)

8

Julianne MacLean'ın yazdığı İngiltere'deki Amerikalı Varisler serisinin ilk kitabı olan BENİ AŞKA İNANDIR büyük bir keyif ile okundu, bitti.
Bu yazarın Türkiye'de çıkan ilk kitabıydı. Julianne'yle Beni Aşka İnandır kitabı ile tanıştım. Devamının gelmesini ise sabırsızlıkla bekliyorum. Öncelikle yazarın dilini çok beğendim. Sıcacık bir anlatımı vardı. Ve oldukça akıcıydı. Hangi ara kitabı yarıladım... bitirdim, bilmiyorum. Soluksuz okudum.
Tabi bunda çevirisinin de katkısı büyük. Çevirisi kusursuzdu. Tüm bu artılar, Beni Aşka İnandır kitabını okunması gerekenler arasına sokmaya yetiyorda, artıyor bile !
Eh, Jo Beverley'in de dediği gibi; ''Hayat ve duyguyla ışıldayan bir romandı.''
Kitabın konusu ise Amerikalı Sophia ile Wentworth Dükünün aşkını anlatıyor. Daha doğrusu dükün aşka, Sophia'nin ise kendilerine inanmasını... :))
Nasıl konu ama... Büyüleyici değil mi ?
Kitapta Sophia hayatı toz pembe gören ve aşkı arayan bir kadındır. James ise anlayışsız ve sevgiden korkan bir adamdır. Bu iki gerçekçi karakterin aşklarını okumak ise nefes kesicidir ! James'in aşka inanmaması... Fakat teselliyi ve sevgiyi karısında, Sophia'da bulması; okuduğum en romantik satırlardı. Ve en etkileyici, duygusal kısımlardan biri de onların iç sesleriydi. Düşünceleri bile pek romantikti. Çok hoşuma gitti ! Kimisi kitabın bu yönlerini sevmeyebilir fakat ben tam vıcık vıcık hastalıklı aşk taraftarı olduğumdan çok beğendim. Bir de yazar iyi şekillendirmiş, okurken sıkılmıyorsun.
Eh, beğendiğim bir kitabı da tavsiye ederim :)) Bu kitabı okumalısınız !!!

Julianne MacLean'ın yazdığı İngiltere'deki Amerikalı Varisler serisinin ilk kitabı olan BENİ AŞKA İNANDIR büyük bir keyif ile okundu, bitti.
Bu yazarın Türkiye'de çıkan ilk kitabıydı. Julianne'yle Beni Aşka İnandır kitabı ile tanıştım. Devamının gel... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Profil Resmi
ceren okumuş.
Beni Aşka İnandır (American Heiresses, #1)

Beni Aşka İnandır
''Hayat ve duyguyla dolu ışıldayan bir roman.''
-Jo Beverley-

''İnanılmaz bir tutkuya sahip, kıpır kıpır bir hikâye.''
-Cathy Maxwell-

Sevgili kardeşim Clara,
Londra sosyetesi hiç aklıma gelmeyecek denli karışık! Her gece başka bir balo veya toplantı var, her gece başka başka ışıltılı mücevherler, hışırdayan elbiseler dönüp duruyor. Zaman zaman orada burada pot kırmaktan korksam da, hedefime (daha doğrusu annemin hedefine) ulaşmakta başarı elde ediyorum sayılır. Annem, bana koca olarak son derece uygun bulduğu birkaç beyden gördüğüm ilgi karşısında mutluluktan havalara uçuyor. Ama sevgili kardeşim, bir dük var ve benim için ondan başkasına bakmak dahi öyle zor ki! İtiraf etmeliyim ki kalp atışlarımı, balo salonunun karşı tarafından fark edilebileceğinden korkacağım kadar hızlandırıyor. İsmi James Langdon, Wentworth Dükü. Bu sözlerim kulağa abartılı gelebilir ama bana daha önce hiçbir erkeğin hissettirmediği şeyler hissettiriyor. Ama bu duygularımı bastırmalıyım. Zaman zaman onun karanlık geçmişine dair fısıltılar duyuyorum ve insanlar kendi aralarında ondan Tehlikeli Dük diye bahsediyor. Ah Clara! Gizliden gizliye onun beni seviyor olabileceğini düşünerek mutlulukla doluyorum, ancak bir yandan da ilgisinden korkuyorum. Gerçek aşkı bulmak için çok uzun zaman bekledim ve şimdiyse kalbime zarar gelmemesi için ona karşı koymalıyım.
Keşke ne yapmam gerektiğini bilebilsem...
Seni seven kardeşin,
-Sophia-

Beni Aşka İnandır
''Hayat ve duyguyla dolu ışıldayan bir roman.''
-Jo Beverley-

''İnanılmaz bir tutkuya sahip, kıpır kıpır bir hikâye.''
-Cathy Maxwell-

Sevgili kardeşim Clara,
Londra sosyetesi hiç ak... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

ceren şu an ne okuyor?

ceren şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (9 yazar)

Favori yazarı yok.