best_

1 takip ettiği ve 3 takip edeni var. 32 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

best_ kütüphanesine ekledi.
Limitsiz Yaşam

Bir kolunuz olmasaydı diğeriyle idare edebilirdiniz, ya ikisi birden olmasaydı?!
Bir bacağınız olmasaydı diğeriyle yürümeye çalışırdınız, ya ikisi birden olmasaydı?!
Peki, ya bacaklarınız ve kollarınız tamamıyla olmasaydı ne yapardınız?!
Nick Vujicic, ''Ne kola ne de ayağa ihtiyacın var, yalnızca sınır kabul etmeyen bir akıl yeterlidir'' diyor.

İnsan hayatında sorunlar kaçınılmaz olarak sürekli var olacaktır. Önemli olan bizi sınırlandıran hayatın dayatmalarına rağmen mücadele edebilmektir. Nick, bu mücadeleyi fiziksel sınırlarına rağmen nasıl verdiğini takdire şayan bir yaşam tarzıyla gözler önüne seriyor.

Fiziki imkânsızlıklara meydan okurcasına sörf yapmak, golf oynamak ve yüzmek gibi hobilere sahip olan yazar elinizdeki eserde yaşamın sınırlara sığmayacak kadar büyük bir nimet olduğunu savunuyor. ''Nasıl olur da kolları ve bacakları olmadan yaşıyor ve hayata böylesi bir tutkuyla bağlanabiliyor?'' diyorsanız buyrun birlikte göz atalım.

''Hayatımda sınırlara yer yok benim! Sizlerin de zorluklar karşısında sınır tanımadan cesurca ilerlemesini istiyorum. Kitabımda yapacağımız bu yolculuğa başlamadan önce şunu bilmenizi isterim; Sınırları olmayan bir yaşam için ne kola ihtiyacınız var, ne de bacağa. İhtiyacınız olan tek şey sınırları olmayan bir akıl...''
Nick Vujicic

Bir kolunuz olmasaydı diğeriyle idare edebilirdiniz, ya ikisi birden olmasaydı?!
Bir bacağınız olmasaydı diğeriyle yürümeye çalışırdınız, ya ikisi birden olmasaydı?!
Peki, ya bacaklarınız ve kollarınız tamamıyla olmasaydı ne yapardınız?!
Nick Vuji... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
best_ kütüphanesine ekledi.
Aşk ve Aşkın Psikolojisi

"Bu kitap basit reçeteler içermiyor. Başkalarını kendinize kolaylıkla nasıl aşık edebileceğinize ilişkin sıkıntısız yollar da göstermiyor. Bu kitap "okuyucuyu rahatlatma ve yüreklendirme çabasını" amaçlıyor. Aşk ruhsal bir olgudur ve aşkın gizli ruhsal uyanıklıktadır, ruhsal özgürlüktedir, ama uyanıklığın ve özgürlüğün gizi ise cesarettedir. Kendi duygularınızı uyanık ve önyargısız olarak, eksiksiz bir biçimde izleyebilmeniz için cesaretli olmanız gerekir. Aşk mutluluk yoludur. Bu kitap, aşka ve yaşama dair bir ilan-ı aşktır. Ama bu yetmez, ruhu da özgürleştirmeli, elimize aydınlanmanın mumunu da tutuşturmalıdır."

"Bu kitap basit reçeteler içermiyor. Başkalarını kendinize kolaylıkla nasıl aşık edebileceğinize ilişkin sıkıntısız yollar da göstermiyor. Bu kitap "okuyucuyu rahatlatma ve yüreklendirme çabasını" amaçlıyor. Aşk ruhsal bir olgudur ve a... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
best_ kütüphanesine ekledi.
Beyaz Gemi

Aytmatov, milletinin tarih boyunca kazandığı sosyal, kültürel, ahlaki, edebî, askeri yani, bütün maddi, zenginliğini eserlerine yansıymış, yaşadığı coğrafyanın insanının tarih içinde kazandığı değerleri, acılarını, kahramanlıklarını, tecrübelerini yazıya döküp ölümsüzleştirmiş, halkının içine düştüğü zor durumları eserlerinde en güzel şekilde anlatmış, onların çözümlerine dair ipuçları göstermiş, eserlerinde kendi ifadesi ile ‘tipik insanı ortaya koymaya çalışmış bir yazardır. Hikâyelerinde milletinin temel mülkü olan millî hafızaya ait efsane, destan, masal, hikâye ve türküleri, bunların meydana geldiği şartları, ardındaki hikâyeleri, insanları kullanırken, Kırgız Türk kültürünü, psikolojisiyle, duyuş ve anlayış tarzıyla, maddi manevi zenginliğiyle o kültürü bina edenlerin evlatlarına yeniden hatırlatmaya çalışmıştır.Her yazar bir milletin çocuğudur ve o milletin hayatını anlatmak, eserlerini kendi millî gelenek ve törelerini kaynak alarak zenginleştirmek zorundadır. Benim yaptığım önce bu, yani kendi milletimin geleneklerini ve hayatını anlatıyorum. Fakat orada kaldığınız takdirde bir yere varamazsınız. Edebiyatın millî hayatı ve gelenekleri anlatmanın ötesinde de hedefleri vardır. Yazar, ufkunu millî olanın ötesine doğru genişletmek ve ‘evrensel olana ulaşmak için gayret göstermek durumundadır. İyi yazar ‘tipik insan ortaya koyma ustalığına erişen yazardır.

Aytmatov, milletinin tarih boyunca kazandığı sosyal, kültürel, ahlaki, edebî, askeri yani, bütün maddi, zenginliğini eserlerine yansıymış, yaşadığı coğrafyanın insanının tarih içinde kazandığı değerleri, acılarını, kahramanlıklarını, tecrübelerini ya... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
best_ kütüphanesine ekledi.
Yüzüncü Ad - "Baldassare'nin Yolculuğu"

Romanda geçen zaman, 1666'nın hemen öncesi... Gizemli bir kitabın peşinde kıtalar, kentler, denizler aşan yol... Tanrı'nın gizli (yüzüncü) adını ararken kendini ve aşkı bulan yolcu ise antika tüccarı Baldassare Embiaco.... Konya'da vebanın kıyımına, İzmir'de Sebetay Sevi'nin şaşırtıcı başkaldırısına, İngiltere'de büyük Londra yangınına tanık olan bir roman kahramanı. Yüzüncü Ad / Baldassare'nin Yolculuğu, kurgusuyla, diliyle, konusu ve serüvenleriyle son zamanlarda okuduğunuz romanlar arasında en beğendiğiniz roman olmaya aday bir kitap. Yirmi altı yaşında ülkesinden ayrılıp Paris'e yerleşen Amin Maalouf, ekonomi ve toplumbilim okudu. Gazetecilik yaptı... İlk kitabını 1983'te yayımladı. Bugün bir klasik kabul edilen ilk romanı Afrikalı Leo (1986) Fransız-Arap Dostluk Ödülünü, Tanios Kayası (1993) Goncourt Ödülünü kazandı. 1988'de yayımlanan ikinci romanı Semerkant ise pek çok dile çevrildi ve yazarı dünya çapında bir ilginin odağına yerleştirdi. Yazınsal sorunlarını kültür arkeolojisi temeli üstüne oturtan Lübnanlı yazar Amin Maalouf'u daha önce yine yayınlarımız arasında çıkan Afrikalı Leo, Doğunun Limanları, Semerkant, Tanios Kayası romanlarıyla Türkiyeli okurlar da çok sevdi ve benimsedi. Yazarın Ölümcül Kimlikler adını taşıyan deneme kitabı da bu yıl yayınlarımız arasından çıktı ve kısa sürede yeni baskısı yapıldı. Amin Maalouf'un bu yıl Fransa'da yayımlanan ve en az diğer kitapları kadar ses getiren romanı Yüzüncü Ad / Baldassare'nin Yolculuğu şimdi sizin de kitaplığınızda. TADIMLIK Üç kez yanyana uyumuştuk, ama henüz bedenini keşfetmemiştim; o da benimkini hissetmemişti daha. Terzi Abbas'ın köyünde, bir meydan okuma duygusuyla, bütün bir gece elini tutmuştum; Tarsus'ta da kara saçlarını kolumun üstüne yaymıştı. Çekinme ve küçük başlangıçlarla iki uzun ay geçirilmişti, iki tarafta da şu ana ulaşmanın korkusu ve umudu içinde. Berberin kızının ne kadar güzel olduğunu yazmış mıydım daha önce? Hâlâ o kadar güzel ve sevecenlikte kazandığını, tazelikte yitirmemiş. Sevecenlikte ve öfkede demeliydim. Öfkenin peşinden gideninkine benzemez hiçbir sarılma. Onun sarılması -eskiden- açgözlü ve ele avuca sığmaz, küstah ve fütursuz olmalıydı. Bunun tadamadım ben; ama kadına ve kollarına dikkatle bakınca nasıl sarıldığını anlamak zor değil. Bugünse şefkatli olduğu kadar, evet, öfkeli bu sarılma; kolları kurtuluşa doğru yüzercesine sarılıyor insana, başı şimdiye kadar hep suyun altında kalmış gibi soluk alıyor; ve tüm umursamazlığı, yakıştırma.

Romanda geçen zaman, 1666'nın hemen öncesi... Gizemli bir kitabın peşinde kıtalar, kentler, denizler aşan yol... Tanrı'nın gizli (yüzüncü) adını ararken kendini ve aşkı bulan yolcu ise antika tüccarı Baldassare Embiaco.... Konya'da veb... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
best_ kütüphanesine ekledi.
Kişilik Kuramları

Bu kitap kişilik kuramları alanın: tanıtma amacıyla yazılmıştır. Ülkemizde üniversitelerin çeşitli bölümlerinde verilmekte olan kişilikle ilgili derslerde ele alınan konulara giriş düzeyinde bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. Bunun yanında kitap, kişilik kuramları ve kuramcıları konusunda genel bir bakış açısı edinmek isteyen her türlü okuyucuya yardımcı olacaktır. Bu kitapta ele alınan kuramlann çoğu ile ilgili yayınlanmış pek çok kitap bulunmaktadır. Ancak giriş düzeyinde konuları ele alan ve bütünsel bir bakış açısı sağlayan bir kaynağın bulunmayışı bu kitabın yazılmasında önemli bir etken olmuştur.

Kitapta kuramlar dört ana başlık altında toplanmıştır;

Birinci grupta psikodinamik kuramlar yer almaktadır Freud, Adler, Jung, Homey, Fromm, Sullivan ve Erikson’un kuramları bu bölümde yer almaktadır.

İkinci grupta Skinner, Miller ve Dollard, Bandura ve Kelly’nin kuramlan davranışçı ve bilişsel kuramlar başlığı altında toplanarak anlatılmıştır.

Üçüncü grup araştırma odaklı kuramlardan oluşmuştur. Bu bölümde Allport, Cattell, Eysenck ve McCrea ve Costa’ nın kuramları yer almıştır.

Son bölüm ise insancıl/varoluşçu kuramlar olarak adlandırılmıştır ve Rogers, Maslow ve May’in kuramlarına bu bölümde yer verilmiştir.

Yaklaşık 15 yıldır verdiğim kişilik kuramları dersini son beş yıldır Ercüment Yerlikaya ile birlikte yürütmekteyiz. Bu süre içinde yavaş yavaş biçimlenen ve gelişen ders notlarını bir kitap haline getirme fikri her ne kadar 4-5 yıl önce ortaya çıkmışsa da kitabın tamamlanması bugün gerçekleşebilmiştir. Bu kitabı yazarken derste kaynak kitap olarak başvurduğumuz bazı kişilik kuramları kitaplarını ayrıntılı olarak inceledik ve bunların içinden özellikle Robert Ewen, Larry Hjelle ve Daniel Ziegler, Jess Feist ve Gregory Feist’in kişilik kuramları kitaplarından çokça yararlandık.

Kuramcıların yaşam öyküleriyle kuramlan arasında bağlantılar olduğunu düşündüğümüz için biyografilerine olabildiğince ayrıntılı olarak yer verdik. Kanımızca her biri birer dahi olan kişilik kuramcılarının görüşlerinin öğrenilmesi kişilik psikolojisi alanında bilgi edinmeyi amaçlayan okuyucu için bir temel oluşturacaktır, Okuyucu daha sonra kendi özel ilgi alanlarına uygun olarak ayrıntılı bilgi edinmek için kuramcıların Türkçeye çevrilmiş kitaplarına başvurabilir.

Kitabın amacına ulaşıp ulaşmadığını değerlendirecek olanlar alandaki otoriteler ve öğrencilerdir. Onların değerlendirmeleri bizler için ışık tutacaktır. Biz bu kitabı yazarken yeni şeyler öğrendik; alan bilgilerimizi tazeledik, bakış açılarımızı değerlendirip gözden geçirdik.

Bu kitap kişilik kuramları alanın: tanıtma amacıyla yazılmıştır. Ülkemizde üniversitelerin çeşitli bölümlerinde verilmekte olan kişilikle ilgili derslerde ele alınan konulara giriş düzeyinde bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. Bunun yanında kitap, kişili... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
best_ kütüphanesine ekledi.
Totem ve Tabu

Sigmund Freud (1856-1939) yaratıcısı olduğu psikanaliz metodu ve bıraktığı anıtsal eserler topluluğu ile çağdaş düşünceyi derinden etkilemiş bir bilim adamı ve düşünürdür. Onu, bu ünlü eserinde, psikanalizi toplum bilimleri alanına yayar ve uygularken görüyoruz. Freud'un, günümüz nevrozlularıyla ilkel insanlar arasında kurduğu analoji abartmalı bulunsa bile, ilgi uyandırmaktan geri kalmaz. Ayrıca, bu eser, psikanalizin sentez ve yorum gücünü gösteren güzel bir örnektir.

Sigmund Freud (1856-1939) yaratıcısı olduğu psikanaliz metodu ve bıraktığı anıtsal eserler topluluğu ile çağdaş düşünceyi derinden etkilemiş bir bilim adamı ve düşünürdür. Onu, bu ünlü eserinde, psikanalizi toplum bilimleri alanına yayar ve uygularke... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Daha Fazla Göster

best_ şu an ne okuyor?

Gül Limanı Oteli (Rose Harbor Serisi 1)

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.