Scary_Movie

Detayları:  M. Y., Yozgat, Erkek
2 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 57 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Scary_Movie bir değerlendirme yaptı.
Karanlık Çökünce

9

Stephen King korku türünün ustası olduğunu 13 hikayesiyle yine kanıtlamış. Hikayelerin sayısının 13 olması kasıtlı mı yapılmış yoksa ilginç bir tesadüf mü bilmiyorum ama hepsi de gayet etkileyici hikayelerdi. Korkutucu yerine etkileyici demeyi tercih ettim çünkü korku filmleri gibi korku edebiyatı da beni korkutmuyor. Ama okurken ayrı bir zevk aldığım da bir gerçek. Hikayelerden sadece birisi durum hikayesiydi. Diğerlerinin hepsi bir olay üzerinden gidiyor. Bu 13 hikayeyi okurken sadece korkuyla karşılaşmayacaksınız. Gerilim, heyecan, merak, romantizm ve hüznü de göreceksiniz. Hikayelerin bazılarında Stephen King'in diğer kitaplarını anımsayabilirsiniz. Bana Yeşil Yol ve Hayvan Mezarlığı'nı anımsatan hoş hikayeler vardı. Kitabın sonunda bir de küçük sürpriz var. Stephen King her bir hikayenin nasıl oluştuğunu ve esin kaynaklarını anlatıyor. Stephen King severlerin hoşlanacağı bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Stephen King korku türünün ustası olduğunu 13 hikayesiyle yine kanıtlamış. Hikayelerin sayısının 13 olması kasıtlı mı yapılmış yoksa ilginç bir tesadüf mü bilmiyorum ama hepsi de gayet etkileyici hikayelerdi. Korkutucu yerine etkileyici demeyi tercih... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 2 ay
Scary_Movie bir değerlendirme yaptı.
Kadının Adı Yok

7

Duygu Asena, çocukluğumda televizyonda veya gazetelerde gördüğüm, feminist ve o zamanlar neden bu kadar tartışıldığını anlamadığım bir yazardı. Kitabı okuduktan sonra neden bu kadar tartışıldığını gayet iyi anladım. Kitaptaki düşünceler bugün bile dile getirildiğinde (Gerçi bu zamanda dile getirilmesi daha çok tepki çeker. Artık görünüşte daha muhafazakar bir toplumuz.) baya tepki çekip tartışılacak yapıda. Kitabı okumadan önce bu kadar sert ve net bir feminizm beklemiyordum. Yanlış anlaşılmasın; sert feminizmden kastım erkek düşmanlığı değil. Kitapta ifade edilen feminizm tam, koşulsuz bir özgürlüğü ifade ediyor. Öyle ki çocuk yapmayı, evlenmeyi bile bu özgürlüğe karşı bir darbe olarak görüyor. Kitaptaki çoğu düşünceye katılıyorum ama adı olmayan kahramanın yanlış olan bir şeyleri başka yanlışlarla aşk kılıfına sokarak düzeltmeye çalışmasını ve evlenip aile olmayı bile zincire vurulma olarak görmesini doğru bulmadım. Duygu Asena kitapta baya uç noktalarda olan bir aile yapısı çizmiş. Bu açıdan bence feminizme destek yerine zarar veren bir yaklaşım olmuş. Sadakatsizlik, aşka dayandırılıp ve özgürlük olarak gösterilerek sevimli bir hale gelmiyor. Yine de çoğu düşüncesinde hala haklı ve kitabın yazıldığı zamandan bu yana kadının hala adının olmaması üzücü.

Duygu Asena, çocukluğumda televizyonda veya gazetelerde gördüğüm, feminist ve o zamanlar neden bu kadar tartışıldığını anlamadığım bir yazardı. Kitabı okuduktan sonra neden bu kadar tartışıldığını gayet iyi anladım. Kitaptaki düşünceler bugün bile di... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 2 ay
Scary_Movie bir değerlendirme yaptı.
Köpek Kalbi

8

Kitaba ilk başladığımda bir sokak köpeğinin kendince gözlemleriyle eğlenceli bir toplum eleştirisi gelecek diye beklemiştim ancak olaylar ilerledikçe -yazarın esasında doktor olmasının da etkisiyle- işin rengi biraz değişmeye başlayıp hiç beklemediğim bir hal aldı. Gerçi sokak köpeğimiz durup dururken zengin birisi tarafından sahiplenince var bir iş diyorsunuz ama en azından ben böyle bir şey beklemiyordum. Kitap konusu itibariyle bence daha uzun ve detaylı bir şekilde anlatılmaya fazlasıyla müsait. Kısa bir Frankenstein öyküsü okumak isteyenler buyursun :)

Kitaba ilk başladığımda bir sokak köpeğinin kendince gözlemleriyle eğlenceli bir toplum eleştirisi gelecek diye beklemiştim ancak olaylar ilerledikçe -yazarın esasında doktor olmasının da etkisiyle- işin rengi biraz değişmeye başlayıp hiç beklemediği... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 2 ay
Scary_Movie bir değerlendirme yaptı.
Sazende Şunkin

8

Bu kitap Japon edebiyatından okumuş olduğum dördüncü kitap oldu ve Japon edebiyatına ilgim daha da arttı. Uzakdoğunun kendine has havasını fazlasıyla hissettiriyor kitap.

Kitapta Dövme, Kirin, Çocuklar, Sazende Şunkin ve Ağzının Tadını Bilenler Kulübü olmak üzere beş hikaye bulunmakta. Ağzının Tadını Bilenler Kulübü dışındaki hikayelerin genel olarak teması sadomazoşizm olarak tanımlanabilir. Ağzının Tadını Bilenler Kulübü ise yemek yeme zevkinin nerelere gidebileceğini anlatan ve son hikaye olarak bu kadar sadomazoşist hikayeden sonra insanı meraklandırıp, geren bir yapıda. Bence iyi bir senaristin elinde çok acayip yerlere giden derinlikli bir gerilim filmi olabilir.

Kitap, insana yeri gelince çocukların bile aslında şiddete ne kadar eğilimli olabileceğini sorgulatıyor. Kitabı okumadım ama konusunu bildiğim kadarıyla Sineklerin Tanrısı akıllara gelebilir. Bundan dolayı dünyadaki en tehlikeli canlı insan derken sanırım bir abartı olmadığı malumdur. Kitabı değişik bir şeyler okumak isteyenlere tavsiye ederim ama sadomazoşizm deyince günümüz kan revan filmleri tadında bir şey beklemeyin. Okunamayacak kadar rahatsız edici bir yanı yok hikayelerin.

Bu kitaptan dolayı sadomazoşizmi biraz araştırınca isim babalarının da iki edebiyatçı olduğunu gördüm. Fransız yazar Marquis De Sade ve Avusturyalı yazar Leopold von Sacher-Masoch Özellikle de Kürklü Venüs kitabı mazoşizmin başyapıtı olarak görülüyormuş.

Bu kitap Japon edebiyatından okumuş olduğum dördüncü kitap oldu ve Japon edebiyatına ilgim daha da arttı. Uzakdoğunun kendine has havasını fazlasıyla hissettiriyor kitap.

Kitapta Dövme, Kirin, Çocuklar, Sazende Şunkin ve Ağzının Tadını Bilenler Ku... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 2 ay
Scary_Movie bir değerlendirme yaptı.
İcra ve İflas Hukuku

10

İcra ve iflas hukuku kurum sınavlarında detayı çok bir hukuk dalı olduğu için genel itibari ile zorlanılan bir alan olmuştur. Kitap bu açıdan önemli noktalara değinerek konuları tablolarla desteklemiş ve anlaşılmasını kolaylaştırmıştır. Sınavlara hazırlananlara tavsiye ederim.

İcra ve iflas hukuku kurum sınavlarında detayı çok bir hukuk dalı olduğu için genel itibari ile zorlanılan bir alan olmuştur. Kitap bu açıdan önemli noktalara değinerek konuları tablolarla desteklemiş ve anlaşılmasını kolaylaştırmıştır. Sınavlara haz... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 2 ay
Scary_Movie, 2017 Okuma Hedefi için kendine 75 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 0 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%0
2017 Okuma Hedefi

2017'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2017'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

7 yıl, 2 ay
Daha Fazla Göster

Scary_Movie şu an ne okuyor?

Scary_Movie şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.