SEDA82

1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

SEDA82, SELDA84 adlı üyeyi takibe aldı.
9 yıl, 10 ay
SEDA82 okumuş.
Hayal Taşı

Güneş, sessizlik ve huzurun doldurduğu bir tapınaktaydı, beyaz tuniğini üzerinden kaydırıp mor suyla dolu havuza girdi, suyun onu arındıracağının bilincindeydi, havuzdan çıktığında tapınağın içinde rahibeler belirdi, kollarında taşıdıkları giysilerle tek tek karşısında sıra oldular. Kendisini giydirmelerini bekliyordu, ama nedense kimse yerinden kıpırdamıyor, Güneş çırılçıplak öylece ortada duruyordu. Neyi beklediğini bilmeden.

Zamanda kaybolan hiçbir şey yoktur, girmesini bilirsen, zamanın kapıları sana açılacaktır.

Güneş, sessizlik ve huzurun doldurduğu bir tapınaktaydı, beyaz tuniğini üzerinden kaydırıp mor suyla dolu havuza girdi, suyun onu arındıracağının bilincindeydi, havuzdan çıktığında tapınağın içinde rahibeler belirdi, kollarında taşıdıkları giysilerle... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
SEDA82 okumuş.
Günaha Kürek Çekenler

Hamret Baha Dalyan, ikinci romanı ''Günaha Kürek Çekenler''de sadece kendini düşünen bir adamın hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını nasıl yokuşa sürdüğünün hikâyesini anlatıyor. Erkek evlat saplantısı ve kurtulamadığı kumar tutkusu olan Nazif Bey’in hayatını takip ederken, yakın çevresindeki kişilerin de birer birer günaha sürüklenmesine, farkında olmadan yanlış duygulara kapılmalarına, büyük bir servetin nasıl uçup gittiğine tanık olacaksınız.

Yıkıma giden bu adamın hikâyesi, kendi ya da yakın çevremizde gördüğümüz hayatların izlerini taşıyor aslında. Belki Nazif Bey’in arzuları ve kumar tutkusu servetinin tükenmesine, sevdiklerini ve sevenlerini kaybetmesine neden oluyor ama başka başka yaşamlarda insanlar kendi tutkuları, hayalleri, sevdaları, beklentileri, hayal kırıklıkları, kaçamakları yüzünden türlü türlü çileler yaşıyorlar. Bazen bir kişinin isteği, çevresindeki kişilerin yaşamlarında iyileşmesi zor yaralara yol açabiliyor.

Sevgi sandığımız şeyin saplantı mı, tutku mu, heves mi olduğunun farkına varmadıkça birçok yıkım ve yok oluşlar yaşanacaktır. Severken tüketiyorsak ve bunun da farkına varmıyorsak, gerçekte sevgiden uzak yaşıyoruz demektir. İşte o vakit günaha kürek çekmeye başlarız. Oysa gerçek sevgi ne yıkar ne de yok eder.

''Günaha Kürek Çekenler'' sevgi ve sevgisizlik uğruna birbirine teğet geçen yaşamların izini sürüyor. Ve evlatlarımıza bırakacağımız manevi mirasın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor.

Hamret Baha Dalyan, ikinci romanı ''Günaha Kürek Çekenler''de sadece kendini düşünen bir adamın hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını nasıl yokuşa sürdüğünün hikâyesini anlatıyor. Erkek evlat saplantısı ve kurtulamadığı ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 10 ay
SEDA82 okumuş.
Sherlock Holmes - Dörtlerin Esrarı

Holmes, davalarında Scotland Yard veya yeri geldiğinde İngiliz Hükümeti adına çalışsa da, bazı durumlarda kendi adaletini kendi sağlama hakkını kendinde görür. Her macerasında günden güne kendini yeniler, I. dünya savaşı öncesi dostu Watson'a şu sözleri söyleyerek gerçek anlamda bir dönemin kapanışını vurgular: "Bir şark rüzgarı geliyor, Watson. (...) Öyle bir rüzgar ki İngiltere de böylesi esmedi. Soğuk ve acı bir rüzgar bu Watson ve bir çoğumuz karşısında çürüyüp gideceğiz. Fakat yine de Tanrı'nın rüzgarı bu ve fırtına dindiğinde, güneşin altında daha temiz, daha güzel ve daha güçlü bir toprak yatacak."

Holmes, davalarında Scotland Yard veya yeri geldiğinde İngiliz Hükümeti adına çalışsa da, bazı durumlarda kendi adaletini kendi sağlama hakkını kendinde görür. Her macerasında günden güne kendini yeniler, I. dünya savaşı öncesi dostu Watson'a şu... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 11 ay
SEDA82 okumuş.
Sherlock Holmes - Korku Vadisi

Dünya polisiye edebiyatının en iyi yazarları içinde ve hatta en büyüklerinden biri olarak anılan, Sultan İkinci Abdülhamid'in dahi eserlerini Osmanlı Türkçe'sine çevirtip, büyük bir keyifle okuduğu, özel hafiye Sherlock Holmes ve sadık dostu, yardımcısı Dr. Watson'ın yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle'un ülkemizde çok az bilinen romanıdır Korku Vadisi.
Daha önce Sherlock Holmes polisiye romanları dizisi içinde yayınladığımız Kızıl Soruşturma ve Baskervilleler'in Köpeği adlı iki harikulâde Sherlock Holmes macerasının ardında yayınladığımız Korku Vadisi, dizinin üçüncü kitabıdır.
Bu macerada kahramanımız Holmes yakın dostu Dr. Watson ile yine ilginç ve heyecanlı bir olayın izini sürmekte. Akıl almaz yöntemlerle, en ufak ayrıntıları değerlendirip, ipuçlarını birleştirerek, akıl yoluyla Korku Vadisi'nin esrarı çözülecek.

Dünya polisiye edebiyatının en iyi yazarları içinde ve hatta en büyüklerinden biri olarak anılan, Sultan İkinci Abdülhamid'in dahi eserlerini Osmanlı Türkçe'sine çevirtip, büyük bir keyifle okuduğu, özel hafiye Sherlock Holmes ve sadık dost... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 11 ay
SEDA82 okumuş.
Zavallı Necdet

Özellikle Mehmet Rauftan etkilenen Safvet Nezîhînin Zavallı Necdet romanı, olanaksız bir aşkın ve öç alma tutkusunun öyküsüdür. Ustalıklı kurgusuyla etkileyici ve sürükleyici bir roman olan Zavallı Necdet, yazınımızda popüler roman anlayışının ilk ve önemli örneklerinden biridir. Necdet Feridunun başından geçen bu acıklı aşk serüveni, kuşaklar boyu okurlarını etkilemiş, defalarca basılmış, filme alınmış ve türünün ustalıklı bir örneği olarak, popüler romancılığımızınseçkin örneklerinden biri olmuştur.Zavallı Necdet: Tutkulu ve sancılı aşkın acıklı öyküsü.

Özellikle Mehmet Rauftan etkilenen Safvet Nezîhînin Zavallı Necdet romanı, olanaksız bir aşkın ve öç alma tutkusunun öyküsüdür. Ustalıklı kurgusuyla etkileyici ve sürükleyici bir roman olan Zavallı Necdet, yazınımızda popüler roman anlayışının ilk ve... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 11 ay
Daha Fazla Göster

SEDA82 şu an ne okuyor?

SEDA82 şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.