Ozgee

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 37 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Ozgee okumak istiyor.
Kahperengi

Ege’nin küçük bir kasabasının çok yoksul bir mahallesinde başlar Narin’in hikâyesi.
Sevginin değil, mecburiyetin bir arada tuttuğu bir ailede büyüyen Narin ilk kez âşık olduğunda büyük bir hayal kırıklığı yaşayacak; hem ailesinden hem de bu aşktan kaçmak için eğitimini bahane ederek, gizlice İstanbul’a taşınacaktır. Büyük şehirde de zor günler beklemektedir genç kızı. Bir rastlantı sonucu tanıştığı Deniz, hem dostluğu hem de İstanbul’un renkli hayatını tanıtacaktır ona.
Yıllar geçer… Narin artık meslek sahibi, kendi ayaklarında üstünde duran ve Deniz’le birlikte renkli İstanbul hayatının tadını çıkaran bir kadın olmuştur. Ve karşısına yeniden o eski aşk çıkar. Yine imkânsız bir erkek olarak, başkasının sevgilisi olarak… Hem de…

Ege’nin küçük bir kasabasının çok yoksul bir mahallesinde başlar Narin’in hikâyesi.
Sevginin değil, mecburiyetin bir arada tuttuğu bir ailede büyüyen Narin ilk kez âşık olduğunda büyük bir hayal kırıklığı yaşayacak; hem ailesinden hem de bu aşktan k... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
Ozgee bir yazarı favorilerine ekledi.

Üç Bronte kardeşin (Charlotte, Emily Jane, Anne) en büyüğüdür. Sekiz yaşındayken ilk öğrenimi yapmak üzere Cowan Bridge'te bir kız okuluna gönderildi. En tanınmış eserlerinden olan Jane Eyre'de bu okuldaki hayatı canlandırmış, gözlemlerini dile getirmiştir. Daha sonra Roe Head'de Miss Wooler okuluna devam etti, bitirdikten sonra üç yıl burada öğretmenlik yaptı.

Ailesinin Haworth'a yerleşmesinden bir yıl sonra, annelerinin ölmesiyle evin bütün sorumluluğu Charlotte'a kaldı. 1841'de üç kız kardeş bir okul açarak evlerine bakabilmek, erkek kardeşlerini okutabilmek imkanı aradılar.

Bunun için 1842'de Emily ile Charlotte, Belçika'ya giderek Brüksel'de yatılı bir okulda yabancı diller ve okul yönetimi dersleri aldılar. 1844'te teyzelerinden kalan bir mirasla açtıkları okul, bütün çabalara rağmen tutunmadı, kapatılmak zorunda kaldı.

Bir gün Charlotte kardeşi Emily'nin gizli olarak yazdığı şiirleri ele geçirdi, çok beğendi. Bunun üzerine üç kız kardeş yazdıkları romanları ve şiirleri, birbirlerine gösterdiler. İlk şiir kitapları 1846'da Currer, Ellis ve Acton Bell diye birer erkek takma adı ile yayınlandı, fakat bir başarı sağlamadı. Ondan sonraki yıl içinde üçü de birer roman yazmayı denediler.

Charlotte'ın yazdığı Jane Eyre tanınıp beğenilmekte gecikmedi, yazarına büyük şöhret kazandırdı. Fakat bu sevincin yanısıra ev hayatındaki felaketler de birbirini kovaladı. 1848'de Charlotte Bronte hem kız kardeşi Emily'yi, hem de erkek kardeşi Branwell'i kaybetti. Bir yıl sonra da Anne öldü.

Charlotte, 1849'da Shirley, 1853'te Villette adlı kitaplarını yayınladı. 1854'te papaz A.B. Nicholls ile evlendi, fakat birkaç ay sonra Charlotte da kardeşleri gibi öldü.

Jane Eyre'den önce kaleme aldığı fakat yayınlamak imkanı bulamadığı The Professor (Sevdiğim Adam) adlı romanı ölümünden sonra yayımlandı.

Üç Bronte kardeşin (Charlotte, Emily Jane, Anne) en büyüğüdür. Sekiz yaşındayken ilk öğrenimi yapmak üzere Cowan Bridge'te bir kız okuluna gönderildi. En tanınmış eserlerinden olan Jane Eyre'de bu okuldaki hayatı canlandırmış, gözlemlerini dile getir... tümünü göster

11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Ozgee bir yazarı favorilerine ekledi.

Emily Jane Brontë (30 Temmuz 1818 - 19 Aralık 1848), İngiliz roman yazarı ve şair. Kaleme almış olduğu tek roman, Uğultulu Tepeler (Wuthering Heights) bugün İngiliz edebiyatının en önemli eserlerinden biri olarak anılmaktadır.
Emily Bronte 1818 yılında Thornton, Yorkshire'da doğdu. 6 çocuğun beşincisi olan Emily, Charlotte Brontë'nin küçük kız kardeşi idi. 1820'de aile Haworth'a taşındı. Çocukluk yıllarında, annelerinin ölümünün ardından, üç kız kardeş (Charlotte, Emily ve Anne) ve erkek kardeşleri Branwell Brontë hayalî yerler düşlemişlerdir ki bunların isimlerine hikâyelerinde rastlanmaktadır. Emily'nin o dönemde kaleme aldığı çalışmalarından çok azı bugüne ulaşabilmiştir. Emily 1838'de Halifax yakınlarındaki Mis Patchett'in Kızlar Akademisinde (Miss Patchett's Ladies Academy) çalıştı. Daha sonra kardeşi Charlotte ile birlikte Brüksel'deki özel bir okula devam etmiştir.
Emily'nin şiirdeki yeteneğinin ailesi tarafından keşfedilmesiyle, kız kardeşleri Charlotte ve Anne ile birlikte, 1846'da ortak bir şiir kitabı yayımlamışlardır. Eseri, dönemin kadın yazarlara karşı önyargılı tavrından sıyrılabilmek amacıyla, hem erkek hem de kadın ismi olarak kullanılan mahlaslarla basmışlardır. Kullandıkları mahlaslar gerçek isimlerinin baş harfleriyle aynı baş harfe sahipti: Charlotte için Currer Bell, Emily icin Ellis Bell ve Anne için Acton Bell.
1847'de tek romanı olan Uğultulu Tepeler'i yayımlamıştır ki bu roman üç ciltlik bir setin ilk iki cildini oluşturmaktaydı. Son cilt kız kardeşi Anne tarafından yazılan Agnes Grey isimli romandır. Romanın yenilikçi yapısı eleştirmenleri bir anlamda şaşırtmıştır. Her ne kadar ilk çıktığında hem iyi hem de kötü yorumlar alsa da, roman zamanla bir İngiliz edebiyatı klasiği haline gelmiştir. 1850'de Charlotte romanı yayına hazırlayıp, düzenlemiş ve Emily'nin gerçek ismiyle, tek başına bir eser olarak Uğultulu Tepeler ismiyle yayımlamıştır.
Kız kardeşleri gibi Emily'nin sağlığı da evde ve okuldaki zor şartlar sebebiyle zayıflamış, kötüleşmiştir. Erkek kardeşinin Eylül'deki cenazesi sırasında soğuk algınlığı kapmış, ve her türlü tıbbî müdahaleyi reddettikten sonra 19 Aralık 1848'de tüberküloz sebebiyle vefat etmiştir. Haworth, West Yorkshire ("Batı Yorkshire"), İngiltere'de defnedilmiştir.

Emily Jane Brontë (30 Temmuz 1818 - 19 Aralık 1848), İngiliz roman yazarı ve şair. Kaleme almış olduğu tek roman, Uğultulu Tepeler (Wuthering Heights) bugün İngiliz edebiyatının en önemli eserlerinden biri olarak anılmaktadır.
Emily Bronte 1818 yılı... tümünü göster

11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Ozgee bir yazarı favorilerine ekledi.

3 Şubat 1979 doğumlu olan Amerikalı ünlü yazar Becca Fitzpatrick aslında tıp alanında okumuş biri. Tıp alanında mezun olduktan sonra bu dalda farklı görevlerde çalışan ünlü ismin kaderi yazarlık tutkusu ile bir anda değişti. 2003 yılında kocasının doğum günü hediyesi olarak yazarlık eğitimine onu kaydettirmesi ile Becca Fitzpatrick yazarlık tutkusunu ortaya çıkardı ve kariyerinde değişikliğe giderek yazarlığa yöneldi. Daha sonra ilk kitabı olarak Hush Hush romanına imza atan ve bir anda büyük ilgi gören ünlü yazar daha sonra kitabı seri haline getirerek en çok okunan yazarlar arasına girmeyi başardı.

3 Şubat 1979 doğumlu olan Amerikalı ünlü yazar Becca Fitzpatrick aslında tıp alanında okumuş biri. Tıp alanında mezun olduktan sonra bu dalda farklı görevlerde çalışan ünlü ismin kaderi yazarlık tutkusu ile bir anda değişti. 2003 yılında kocasının do... tümünü göster

11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Ozgee bir yazarı favorilerine ekledi.
11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Ozgee bir yazarı favorilerine ekledi.

Amherst Koleji ve Philips Exeter Akademisi'nden mezun olduktan sonra bir süre eğitim gördüğü bu okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Şifre çözme ve gizli hükümet örgütlerine duyduğu ilgi, 1996'da ilk romanı Dijital Kale'nin ortaya çıkmasını sağladı.

Romanın yayımlanmasından hemen sonra Dan Brown bir anda elektronik kitap listelerinde bir numaraya yükseldi. Amerika Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nı (NSA) konu alan roman, sivil halkın mahremiyeti ile ulusal güvenlik arasındaki ince çizgiyi irdeliyordu.

Yazar tekno-gerilim türündeki ikinci romanı İhanet Noktası'nda da politikada ahlak, güvenlik ve gizli teknoloji konularını işledi.

Başkanlık Ödülü'nü kazanmış bir matematik profesörü ile ilahiyat müzisyeni bir annenin oğlu olan Dan Brown, bilim ve din gibi paradoksal felsefelerin egemen olduğu bir ortamda büyüdü. Bu birbirini tamamlayıcı görüşlerden aldığı esinle ünlü romanı Melekler ve Şeytanlar'ı yazdı. Bu yapıt da bir İsviçre fizik laboratuvarı ile Vatikan kenti arasında geçen, bilim ve din odaklı bir gerilim romanıdır.

Dan Brown, büyükbabasının da mason olduğunu pek çok programda açıklamıştır. Evlerinde garip önlükler ve beyaz eldivenler bulduğunu söylemiştir. Kayıp Sembol adlı romanını da bu yüzden yazdığı düşünülmektedir. Kitabın konusu da masonluktur.

Ayrıca, 2003 yılında çıkardığı ve tüm dünyada satış rekorları kıran Da Vinci Şifresi kitabının da yazarıdır. Da Vinci Şifresi ve Melekler ve Şeytanlar kitaplarının filmi de çekilmiştir.

Sanat tarihçisi ve ressam olan eşi de araştırmalarına yardım etmekte ve eserlerine fon sağlamaktadır.

Amherst Koleji ve Philips Exeter Akademisi'nden mezun olduktan sonra bir süre eğitim gördüğü bu okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Şifre çözme ve gizli hükümet örgütlerine duyduğu ilgi, 1996'da ilk romanı Dijital Kale'nin ortaya çıkmasını sağlad... tümünü göster

11 yıl, 2 ay
Daha Fazla Göster

Ozgee şu an ne okuyor?

Ozgee şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (10 yazar)

Favori yazarı yok.