Osman Kurt

1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Osman Kurt okumuş bitirmiş.
Mimarlık Üzerine On Kitap

... Antik çağdan elimize geçebilen mimarlık üzerine tek bilimsel eser olan De Architectura, mimarlık sanatının başta gelen eserlerindendir. Kitabın evrensel önemi ve içerdiği düşünsel yapı onu tek bir kültürün malı olmaktan çıkarmış, dünya klasikleri içinde bütün uygar insanların mirası yapmıştır...

... Antik çağdan elimize geçebilen mimarlık üzerine tek bilimsel eser olan De Architectura, mimarlık sanatının başta gelen eserlerindendir. Kitabın evrensel önemi ve içerdiği düşünsel yapı onu tek bir kültürün malı olmaktan çıkarmış, dünya klasikleri... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 3 ay
Osman Kurt okumuş bitirmiş.
Mimarlık / Düşünmek Düşlemek

Mimarlık Düşünmek-Düşlemek okurlarını, mimarlık üzerine düşünmeye davet etmektedir. Kitap, mimarlık eğitimi alan veya almayı düşünen gençlere ve aynı zamanda mimarlığı anlamak isteyen herkese, yazarın uygulamalı ve akademik deneyimlerinden bir kesiti sunmaktadır.Yazar, seçilmiş örnekler üzerinde mimarlık kavramlarını irdeleyerek kavram ile ürün ilişkisini yorumlanmış, mimari tasarım gibi yaratıcı bir eylemin düşünsel temelini sorgulayan bir yaklaşım izlemiştir. Kavramlar, çeşitli coğrafyalardan seçilmiş çok sayıda fotoğraf eşliğinde açıklanmıştır.On üç bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde Mimarlık nedir? sorusu ortaya konmuş; lzeyen bölümlerde mimarlık; mekân, geometri, biçim ve düzek, estetik, ışık, hareket, işlev, malzeme, strüktür ve bağlam ili ilişkilendirerek sorunun yanıtına ışık tutabilecek konular tartışılmış ve sonuç okuyucuya bırakılmıştır.

Mimarlık Düşünmek-Düşlemek okurlarını, mimarlık üzerine düşünmeye davet etmektedir. Kitap, mimarlık eğitimi alan veya almayı düşünen gençlere ve aynı zamanda mimarlığı anlamak isteyen herkese, yazarın uygulamalı ve akademik deneyimlerinden bir kesiti... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 3 ay
Osman Kurt okumuş bitirmiş.
Çivisi Çıkmış Dünya: Uygarlıklarımız Tükendiğinde

Türk okurunun daha çok tarihsel romanlarıyla tanıdığı Maalouf, bu kez medeniyetler çatışması adı altında kuramsallaşıp yasallaşan ve dünyadaki bütün kültürler ve halklar için felakete yol açacak politikaları eleştiriyor.Yazar, yaşamın devamlılığının olmazsa olmazı olarak gördüğü hoşgörü çığlığını yeniden duymaya davet ediyor insanlığı...Çivisi Çıkmış Dünya bir yandan küresel ısınma, enerji kaynakları ve doğal felaketlerle, bir yandan da yanlış ve çıkarcı politikaların doğurduğu ekonomik ve siyasal krizlerle mücadele eden insanlık için bir yol haritası... Kitabın satır aralarında Amerikan politikaları, Avrupa Birliği, 20. yüzyıl Arap siyasi tarihi ve Türkiyeden bahsediliyor. Maaloufun bu eseri, her şeye rağmen birbirimize saygı duymayı ve birlikte yaşamayı başarmak isteyenler için bir tür pusula.

Türk okurunun daha çok tarihsel romanlarıyla tanıdığı Maalouf, bu kez medeniyetler çatışması adı altında kuramsallaşıp yasallaşan ve dünyadaki bütün kültürler ve halklar için felakete yol açacak politikaları eleştiriyor.Yazar, yaşamın devamlılığının ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 4 ay
Osman Kurt okumak istiyor.
Ve Dağlar Yankılandı

Abdullah ve kız kardeşi Peri 1952 Afganistan'ında Shadbagh'ın küçük bir köyünde babaları ve üvey anneleriyle birlikte yaşamaktadırlar. Babaları Sabri sürekli iş aramakta, yoksulluk ve çetin kış şartlarıyla mücadele etmektedir.

Adı gibi güzel ve iyi huylu olan Peri, kardeşi Abdullah'ın her şeyidir. Abdullah, bir ağabeyden çok ana-baba gibidir. Onun için yapmayacağı hiçbir şey yoktur.. Hatta ağabeyi, Peri'nin koleksiyonuna katmak istediği o en değerli tüyü satın almak için tek çift ayakkabısını bile feda etmeye razıdır. Ve geceleri bir tek karyolayı paylaşmak zorundadırlar.

Peri ve Abdullah, babalarıyla Kabil çölüne doğru yola çıktıklarında kendilerini bekleyen, hayatlarını birbirinden koparacak kaderin farkında değillerdir: Bazen bir eli kurtarmak için bir parmak kesilmelidir.

Nesillerden ve kıtalar dan geçerek bizi Kabil'den başlayıp Paris, San Francisco ve Tinos'un Yunan adalarına doğru bir yolculuğa çıkaran Khaled Hosseini (Halit Hüseyni) yeni romanında, yaşamımız boyunca yaptığımız seçimleri, en yakınlarımız tarafından uğratıldığımız düş kırıklıklarını, bizi tanımlayan ve hayatımızı şekillendiren sınırları sonsuz bilgelik, derinlik, hoşgörü ve tutku ile anlatıyor.

Abdullah ve kız kardeşi Peri 1952 Afganistan'ında Shadbagh'ın küçük bir köyünde babaları ve üvey anneleriyle birlikte yaşamaktadırlar. Babaları Sabri sürekli iş aramakta, yoksulluk ve çetin kış şartlarıyla mücadele etmektedir.

Adı gibi g... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 1 ay
Osman Kurt okumuş.
Bir Genç Kızın Gizli Defteri (Bir Genç Kızın Gizli Defteri, #1)

Neden yazarız? Daha doğrusu neden anı defteri tutarız? Yaşamımızın her döneminde, ama özellikle ilk gençlik çağında, sorunlarımızı, mutlu mutsuz anılarımızı bizi yargılamadan dinleyen, paylaşan birilerine gereksinim duyarız. Ve -bu biri- evet, bildiğiniz, anı defterimizdir. On beş yaşındaki Serra tüm duygularını, düşüncelerini anı defteriyle paylaşıyor. Annesiyle babası neden garip davranıyorlar? Yoksa yolunda gitmeyen bir şeyler mi var? Çeşmede tatil günlerinde tanıştığı yeni arkadaşları Serranın yaşamında ne gibi değişikliklere neden olacaklar? Tüm bu sorunların cevaplarını Serranın anı defterinde bulacaksınız.

Neden yazarız? Daha doğrusu neden anı defteri tutarız? Yaşamımızın her döneminde, ama özellikle ilk gençlik çağında, sorunlarımızı, mutlu mutsuz anılarımızı bizi yargılamadan dinleyen, paylaşan birilerine gereksinim duyarız. Ve -bu biri- evet, bildiğ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 1 ay
Osman Kurt bir gruba katıldı.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişimin önemini kavramış, içinde ki devi biran önce uyandırmaya karar vermiş herkesi bekleriz..

Kişisel Gelişimin önemini kavramış, içinde ki devi biran önce uyandırmaya karar vermiş herkesi bekleriz..

9 yıl, 1 ay
Daha Fazla Göster

Osman Kurt şu an ne okuyor?

Osman Kurt şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (1 yazar)

Favori yazarı yok.