Kerimcimeels

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 1 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Kerimcimeels bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 4 ay
Profil Resmi
Kerimcimeels şu an okuyor.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 4 ay
Profil Resmi
Kerimcimeels okumuş bitirmiş.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 4 ay
Profil Resmi
Kerimcimeels okumuş.
Leyla ile Mecnun

Bir bütün idim ben Leylâ ile. Sense Leylâyım diyorsun. Sen Leylâ isen eğer; beni yakmaya hayalin yeter, takatim yok sana kavuşmaya. Varlığı olmayan bir zerreye aynadan ne fayda? Canım gideli hayli zamandır, cismindeki bir başka candır; bir özge candır. Sensin beni benden ayıran, uzaklaştıran. Ben yokum, senin tecellin var. Vuslatının ağır yükünü kaldıramam ki. Önceleri sen vardın, şimdi ben yok oldum. Manevi dünyamda dostum daima sensin. Dış görünüşe değer verme bahsi ortadan kalktı artık. Gönül çok önceleri sana koştu canım seninle gitti. Şimdiki canım Leylâya değil, Mevlâya yönelik. Birlik yolunda seninle olmam, yanarım. Şimdi, gözümün nuru, gönlümün aydınlığı!.. Ben maskaralığa nam salmışım nam salmışım bari sen bu yola girme. İçinden çıkma namus perdesinin. Mecnun olan benim; bana yaraşır delilik, kınamışlık. Şimdi git, aşk töresini, âşıklık geleneğini, maşuk gidişatını bozma. Gir şimdi, ey vefalı! Açtırma kötü söz arayanların dudaklarını; sakız verme dedikodu arayanların ağızlarına. Beni aramaya çıktığını âleme bildirip deliliğine ferman yazdırma. Kimse seni burada görmeden git. Ben ki varım; sen içimdesin, bunu bil!..

Bir bütün idim ben Leylâ ile. Sense Leylâyım diyorsun. Sen Leylâ isen eğer; beni yakmaya hayalin yeter, takatim yok sana kavuşmaya. Varlığı olmayan bir zerreye aynadan ne fayda? Canım gideli hayli zamandır, cismindeki bir başka candır; bir özge candı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 4 ay
Profil Resmi
Kerimcimeels okumuş.
İskender

Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur? İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır. Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli, aşkı da bir cenk gibi yaşarsın. Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur. Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır. En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe... Attığımız her adım, yaptığımız her işte kendimizi yansıtırız. Budur çözülmesi gereken bilmece...

Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur? İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır. Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli, aşkı da bir cenk gibi yaşarsın. Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur. Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 4 ay
Profil Resmi
Kerimcimeels okumuş.
Neredesin Bernadette?

Bernadette aykırı ve meşhur bir mimardır. Eşi Elgie tam bir Microsoft gurusudur. 15 yaşındaki kızları Bee ise adeta bir zeka küpü… Bernadette aykırılığı nedeniyle Bee’nin okulundaki diğer anneler tarafından pek sevilmez. Bu durum okuyucuya diğer annelerin birbirlerine gönderdikleri email’lar aracılığıyla komik bir şekilde sunulur. Yazarın son derece akıcı ve nükteli bir dili vardır; eser içinde yer alan mektuplar, maillar vb. kitabı çok daha kolay okunur kılar.

Elgie ve Bernadette, Bee’ye tüm derslerden A aldığı takdirde ne isterse yapacaklarını vaat ederler. Bee tabii ki tüm derslerden A alır ve bunun karşılığında Antarktika’ya gitmek ister. Ailecek yapılacak bu yolculuk telaşında Bernadette ortadan kaybolur. Bee günlerini annesini bulmaya adar.

Tam bir komedi şöleni… Bu son derece eğlenceli ve çok yönlü kitap kesinlikle akıllardan silinmiyor. Sağlam bir kurguya dayalı NEREDESİN BERNADETTE? e-posta, mektup, F.B.I. raporları, hatta fatura gibi pek çok tazın türünü içinde barındırıyor. Tüm bu türlerin ne denli zekice kullandığını, her bir bilginin nasıl da yaratıcı bir şekilde gözler önüne serildiğini görebilirsiniz elbet ama bunu yapabilmek için önce kahkahalarınıza bir ara vermeniz gerekiyor.” (The New York Times)

Maria Semple’ın bu neşeli ve alaycı romanını anlamanız için Seattle’a gitmeniz gerekmiyor… Yaratıcılık ve anne-kız ilişkisinin gücü sıradışı bir anlatımla birleşiyor ama okur romanı okurken bunu fark edemeyecek denli eğleniyor olabilir tabii…” (ama okur bunu fark edemeyebilir tabii, çünkü onu öylesi bir eğlence bekliyor.) (The Oprah Magazine)

İnanılmaz eğlenceli… Semple, çocuklarını özel okullara gönderen evhamlı aileler ve çevre bilincine kafayı takmış komşularla dolu bir hayattan alaycı bir kesit sunuyor… (Vogue)

NEREDESİN BERNADETTE? teki karakterler gerçekten acı çekiyor olabilirler ama Semple ince zekası ve hayal gücüyle onların hikâyesini matrak bir hale getiriyor. (Jonathan Franzen)

Semple bu ikinci romanında modern hayatın dahiyane bir parodisini sunuyor… Bir kadını hayatını oluşturan bileşenleri ve çevresindeki insanların kadınları algılayış şekillerini hayranlık verici bir şekilde anlatıyor. (Publisher’s Weekly)

Bernadette aykırı ve meşhur bir mimardır. Eşi Elgie tam bir Microsoft gurusudur. 15 yaşındaki kızları Bee ise adeta bir zeka küpü… Bernadette aykırılığı nedeniyle Bee’nin okulundaki diğer anneler tarafından pek sevilmez. Bu durum okuyucuya diğer anne... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 4 ay
Daha Fazla Göster

Kerimcimeels şu an ne okuyor?

Kerimcimeels şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.