FatihArslan

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 3 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

FatihArslan okumuş.
Leyla'nın Evi

Kimi zaman bir savaş bir kentin, bir ülkenin kaderini değiştirir, kimi zaman bir tek kişi koca bir ailenin... Leyla: Yalılarda doğmuş büyümüş bir paşazade, bir Osmanlı soylusu... Ali Yekta: Uşaklık kaderini değiştirme ihtirasıyla yanıp tutuşan bir İstanbullu... Rukiye-Roxy: Almanyada doğmuş, seks modelliği yapmış bir hip-hopçı... Livaneli, birbirini hiç tanımayan bu üç ayrı kişiliğin yaşamını, bir İstanbul romanında birleştiriyor. Kentlisi-köylüsü, varsılı-yoksulu, din hocası, söz sahibi bankacısı, gazetecisi... Her birinin bir nedenle ötekinin yaşamına girdiği, onu değiştirdiği, günümüz Türkiyesi... Ve bir roman kahramanı gibi öne çıkan pırıltılı Boğaziçinde, Bosnalılar Yalısının ilginç dünyası... Leylanın Evi, dünyada sadece yaptığı müzikle değil, çeşitli dillere çevrilen, sinemaya aktarılan ve ödül alan kitaplarıyla da tanınan Livanelinin Mutluluktan sonraki romanı...

Kimi zaman bir savaş bir kentin, bir ülkenin kaderini değiştirir, kimi zaman bir tek kişi koca bir ailenin... Leyla: Yalılarda doğmuş büyümüş bir paşazade, bir Osmanlı soylusu... Ali Yekta: Uşaklık kaderini değiştirme ihtirasıyla yanıp tutuşan bir İs... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 2 ay
FatihArslan, Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi adlı grupta yeni bir tartışma konusu açtı.
Sinema tarihi hakkında bir kitap

Merhaba

Sinema tarihi hakkında detaylı bir kitap arıyorum. Geçenlerde güzel bir kitap buldum fakat taşınmayacak kadar büyük olduğu almak istemedim. Münkünse bir kaç ciltlik bir kitap arıyorum.

Merhaba

Sinema tarihi hakkında detaylı bir kitap arıyorum. Geçenlerde güzel bir kitap buldum fakat taşınmayacak kadar büyük olduğu almak istemedim. Münkünse bir kaç ciltlik bir kitap arıyorum.

12 yıl, 2 ay
FatihArslan bir gruba katıldı.
Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize ... tümünü göster

12 yıl, 2 ay
FatihArslan okumuş.
Savaşçı

Kendin olarak bakabilmek, yani dünyanın en zor savaşını verebilmek için savaşçı olmak gerekir. Yazar, bunu, yani nasıl savaşçı olunacağını anlatıyor.

Doğan Cüceloğlu bir seminerinden sonra Arif Öğretmen'le tanışır. Arif Öğretmen isteyerek öğretmen olmuş ama öğretmenlik mesliğinin bazı öğretmenler ve toplum tarafından algılanışı onu olumsuz yolda etkilemiş, şevkini kaybetmiş ve arayış içindedir. Doğan Bey'den yardım ister. İkisinin sohbetlerinde, gücünün, niyetinin, sorumluluğunun, kişisel bütünlüğünün, varlığının bilincinde olan, kendi hapishanesinin farkına vararak bu hapishanenin anahtarını kendi bilincinde bulan ve özgürlüğe kavuşan bir savaşçı kişilik tüm yönleriyle çizilir.

Kendin olarak bakabilmek, yani dünyanın en zor savaşını verebilmek için savaşçı olmak gerekir. Yazar, bunu, yani nasıl savaşçı olunacağını anlatıyor.

Doğan Cüceloğlu bir seminerinden sonra Arif Öğretmen'le tanışır. Arif Öğretmen isteyerek öğr... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 2 ay
FatihArslan okumuş.
İçimizdeki Çocuk

Kimi kişi yaşamındaki her olumsuz olayda kendini suçlar, kimi başkalarını. Çevrenizdeki insanları gözleyin: kimi saldırgan, kimi pısırık, kimi yobazdır. Bazılarının sigara ve içki düşkünlüğü vardır, diğerlerinin kızgınlık, karamsarlık ya da kıskanma gibi olumsuz duygulara tutkusu. Sağlıklı dengeli ve mutlu kişi, evliliğinde, işinde, yaşamının her yönünde sağlıksız, dengesiz ve mutsuz kişiden farklı davranır. İnsanlar arasındaki bu farklar nereden kaynaklanmaktadır? Bu sorunun cevabını bu kitapta bulacaksınız. İÇİMİZDEKİ ÇOCUK, yaşamımıza yön veren güçlü bir varlıktır. İçimizdeki Çocuk ve İçimizdeki Ana-Baba, duygu, düşünüş ve davranışlarımızı sürekli yönlendirdiği halde, çoğu kez onların varlığından bile haberdar olmayız. Bu kitap, içinde yetiştiğiniz ailenin ve yakın çevrenin sizin iç dünyanızı ve şimdiki duygu, düşünüş ve davranışınızı nasıl etkilediğini incelemektedir.

Kimi kişi yaşamındaki her olumsuz olayda kendini suçlar, kimi başkalarını. Çevrenizdeki insanları gözleyin: kimi saldırgan, kimi pısırık, kimi yobazdır. Bazılarının sigara ve içki düşkünlüğü vardır, diğerlerinin kızgınlık, karamsarlık ya da kıskanma ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 2 ay
FatihArslan okumuş.
Kesintisiz Öğrenme

Ömrümüzün dörtte biri okul hayatında, dörtte üçü hayat okulunda geçiyor. Hayat okulunda en çok lazım olan bilgileri okul hayatında öğrenemiyoruz. Okulda okumayı öğreniyoruz ama öğrenmek üzerine pek bir şey okumuyoruz. Bu yüzden öğrenirken sıkılıyor, bunalıyor, derslerde başarısız oluyoruz.Şimdi öğrenmeyi yeniden öğrenme zamanı!Daha hızlı, daha kolay ve daha kalıcı bir şekilde öğrenmeyi öğrenebiliriz.Doğru metotlarla hafızamızı güçlendirip zihnimizi ceviklestirebiliriz.Beyin becerilerimizi geliştirerek, bilgiye dayalı başarıların efendisi olabiliriz.Bu kitap, başarılı öğrenmek ve öğrenerek başarmak için metotlar anlatıyor. Hayat amaçlarınızı gerçekleştirmek için, güçlü öğrenme teknikleri sunuyor. Öğrenme doğuştan gelen eşitsizlikleri kapatan en büyük fırsat eşitliğidir. Bilginin gücüyle, hem dünyamızı hem de dünyayı değiştirebiliriz.Öğrendiklerimizin %80ini 24 saat içerisinde unuturuz.Üniversite/i bitirdikten sonra her yıl mesleki bilgimizin %10unukaybederiz.Öğrenme akıntıya karsı yüzmek gibidir, ilerlemezseniz gerilersiniz.

Ömrümüzün dörtte biri okul hayatında, dörtte üçü hayat okulunda geçiyor. Hayat okulunda en çok lazım olan bilgileri okul hayatında öğrenemiyoruz. Okulda okumayı öğreniyoruz ama öğrenmek üzerine pek bir şey okumuyoruz. Bu yüzden öğrenirken sıkılıyor, ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 2 ay
Daha Fazla Göster

FatihArslan şu an ne okuyor?

FatihArslan şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.