Estsangue

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 3 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
Estsangue kütüphanesine ekledi.
Hayat ve Hatıratım 1 (Kendini Anlatıyor)

Parlak bir kişiliği olan Rıza Nur bir zamanlar bir kahraman olarak gösteriliyordu. Hızlı bir İttihatçı, iyi bir Türkçü, bir bilim adamı, sanatçı, tarihçi... Kemalist inkılabın doğmasında ve yerleşmesinde öncü tolü oynamış biri. Rıza Nur aynı zamanda kronik bir muhaliftir. Kemal Atatürke de İnönüye de radikal bir şekilde muhalefet etmiştir. Kurdukları düzenin acımasızlığı karşısında sesini yükseltmekten çekinerek tüm hesaplaşmasını hatıratına yansıtmıştır.Hatıratı Osmanlının son günlerini, Cumhuriyetin ilk kuruluş dönemini, İttihatçıların Avrupa günlerini belgelemek açısından büyük önem taşımaktadır.

Parlak bir kişiliği olan Rıza Nur bir zamanlar bir kahraman olarak gösteriliyordu. Hızlı bir İttihatçı, iyi bir Türkçü, bir bilim adamı, sanatçı, tarihçi... Kemalist inkılabın doğmasında ve yerleşmesinde öncü tolü oynamış biri. Rıza Nur aynı zamanda ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Estsangue kütüphanesine ekledi.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Estsangue kütüphanesine ekledi.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Estsangue kütüphanesine ekledi.
Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak

Dale Carnegienin dünyanın her yerinde milyonlarca insan tarafından okunan kitabı Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak üzüntü alışkanlığının üstesinden gelmenize yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Carnegienin formülleri 1990ların hızla değişen dünyasında da gerçekten çok işe yarayacaktır. Bu formülleri uygulayarak; İşinizle ilgili üzüntü ve endişelerinizden hemen kurtulabilirsiniz. Maddi sorunlardan kaynaklanan üzüntülerinizi en aza indirebilirsiniz. Eleştirilerden yararlanmayı öğrenebilirsiniz Kendinizi fazlasıyla yormaktan kaçınıp her zaman genç görünmeyi başarabilirsiniz. Her gün uyanık geçirdiğiniz saatlere bir saat ekleyebilirsiniz Kendinizi keşfedebilir ve kendiniz olabilirsiniz. Unutmayın; dünyada bir eşiniz daha yok! Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak rahatça okuyabileceğiniz ve kolayca yaşama geçirebileceğiniz bir kitap. Bu kitabı okuduğunuzda değişip geliştiğinizi göreceksiniz. Eğlenceli, hareketli, dolu dolu ve mutlu bir yaşam sürmenizi engelleyecek üzüntü ve gerilimlere hiç gerek olmadığını fark edeceksiniz!

Dale Carnegienin dünyanın her yerinde milyonlarca insan tarafından okunan kitabı Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak üzüntü alışkanlığının üstesinden gelmenize yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Carnegienin formülleri 1990ların hızla değişen dünyasında da gerçe... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Estsangue kütüphanesine ekledi.
Bir Dünya Yıkıldı

Gayesiz, başıboş bir hayat... Yıllardır ihmal edilen insanlık ve yıkılan bir dünya...
Romanlarında toplum gerçeğini tüm detaylarına inerek ele alan yazar, bu romanda da neşterini ustaca kullanıyor... Bu romanıyla dünyaları yıkılan binlerce gencin sesine kulak veren, sıkıntı ve problemlerini irdeleyen yazarın tesbitlerine katılmamak elde değil... Problemlerin çıkış noktasını da bulacağınız bu romanda, kendinizden de izler görecek, mutluluğa atılan adımları hissedeceksiniz..

Gayesiz, başıboş bir hayat... Yıllardır ihmal edilen insanlık ve yıkılan bir dünya...
Romanlarında toplum gerçeğini tüm detaylarına inerek ele alan yazar, bu romanda da neşterini ustaca kullanıyor... Bu romanıyla dünyaları yıkılan binlerce gencin se... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 2 ay
Profil Resmi
Estsangue kütüphanesine ekledi.
Cezmi

Tanzimat dönemi yazarı Nâmık Kemalin Cezmi romanı, anıtsal bir çağ romanı örneğidir. Yapıtta, Osmanlı devletinin yükselişinin doruğu sayılan, ama yıkılışının tohumlarını da içinde taşıyan XVI. yüzyılda geçen olaylar, her ikisi de tarihte gerçekten yaşamış olan Cezminin ve Kırım Hanı Âdil Girayın başından geçen serüvenlere koşut olarak ve tarihe uygun bir anlatımla verilmiştir. Tarihsel olaylar ve siyasal entrikalar, Perihanın Âdil Giraya duyduğu saf ve temiz, Şehriyârınsa tutkulu ve ikiyüzlü aşkları, Coşumculara özgü bir biçemle ve ustalıkla anlatılmaktadır. Cezmi: Yazınımızda tarihsel romanın ilk ve en görkemli örneği.

******

Hicretin IX. yüzyılı ki (Miladi XV. yüzyıl) son senelerinde (1495) Osmanoğlulları nın onuncu padişahı Kanuni Sultan Süleyman dünyaya gelmişti. Birbirinden önemli birçok tarih olaylarını ve büyük keşifleri içine alan bu yüzyıl, insanlık tarihinde en üstün bir çağrıdır. Güya ki kudret eli, ancak birkaç bin yılın içine sığabilecek olayları bir araya toplamış da, bir mucize daha göstermek için, yüz yıldan ibaret bir zaman içine sıkışmıştı.

************

Türk Edebiyatı tarihinde ilk tarihî romanlar arasında yer alan Cezmi, aynı zamanda yabancı coğrafyalara açılması bakımından da ilkler arasında yer almaktadır. Namık Kemalin iki cilt olarak planlayıp sadece birinci cildini yazdığı bu eser, XVI. yüzyıl Türk-İran savaşlarını konu alır. Edebiyat tarihleri, Namık Kemalin gençlik yıllarında dedesinin yanında kaldığı Karsta Kırım Savaşına giden Osmanlı askerlerinden etkilenerek bu intibalarını Cezmide kullandığı konusunda hemfikirdirler. Tanzimat dönemi romanlarının birçoğunda olduğu gibi, bu romanın kahramanı Cezmi de ideal bir tip olarak okuyucunun karşısına çıkar. Yayınevimiz Cezminin şimdiye kadar yayımlanan orijinal metinler içinde en sağlam olanını yayımlamamış olmaktan da gurur duymaktadır.



************

Namık Kemalin temel düşünceleri kendi metinlerine dayanarak kısaca özetlenecek olursa: İnsan özgür doğar... Birinin özgürlüğü başka bir kişinin özgürlüğüyle sınırlı olmalıdır... En büyük güç, toplumdadır; onun için kişilerin özgürlüğünün korunması topluma verilir... Devletin asıl görevi, adaleti yerine getirmektir... Vatan, coğrafyadan çok millet hayatıyla kaynaşan bir tarih mirasıdır... Özgürlük, insanlık düşüncesinin ürünüdür.Edebiyat-ı sahiha (Yalın Edebiyat) sözünü kullanmayı seven Namık Kemal, romantizmin etkisinde ve divan edebiyatının karşısındadır. Namık Kemal, romanı gerçekleşmemişse bile gerçekleşmesi mümkün olan bir olayı ahlaka, geleneklere, duygulara ve olasılıklara uygun ayrıntılarla anlatmak diye tanımlar; tiyatroyu, insanlığın durumunu anlatan eğlencelerin en faydalısı diye niteler.İkinci cildi yazılmamış olan Cezmi, tarihi bir romandır. Kırım Şehzadesi Adil Giray, İran Kraliçesi Şehriyar, şah kızı Perihan ve sipahi Cezminin Osmanlı-İran savaşları sırasındaki serüvenleri romantizmin bütün işaretlerini taşıyan hayali bir hikâyedir.

************

Edebî kimliği ile siyasal kimliği olumlu anlamda etkileşmiş, vatan şairi Namık Kemali pek çoğumuz edebî anlamda şiir ve piyeslerinden tanırız. Cezmi ise onun ilk kez 1880de ilk cildi yayımlanan ancak tamamlamaya ömrünün vefa etmediği, İntibahtan sonra yazmış ve yayımlamış olduğu ikinci romanıdır. Türü itibariyle tarihsel roman kategorisinde olan eser, Kırım Hanı Adil Girayın çevresinde dönen aşk, iktidar, entrika eksenli ilişkileri, okuyucuları hayran bırakacak bir dil ustalığıyla ele alıyor. Edebî lezzetin sahici taliplerine, hararetle tavsiye olunur.

******

Tanzimat dönemi yazarı Nâmık Kemalin Cezmi romanı, anıtsal bir çağ romanı örneğidir. Yapıtta, Osmanlı devletinin yükselişinin doruğu sayılan, ama yıkılışının tohumlarını da içinde taşıyan XVI. yüzyılda geçen olaylar, her ikisi de tarihte gerçekten ya... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 2 ay
Daha Fazla Göster

Estsangue şu an ne okuyor?

RedHack

%0

İstanbul'un Halleri

%0

Şimdi Avrupa

%0

Çapulcunun Gezi Rehberi

%0

Geyikli Park

%0

Peri Gazozu

%0

Toplu Öyküler

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.