Elif **

10 takip ettiği ve 8 takip edeni var. 40 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Elif **, Dilara Korkmaz tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Kalp Asla Unutmaz (Matchmakers #4)

9

Serinin en merak ettiğim kitabıydı. İkinci ve üçüncü kitapta tam olarak neler oldu bilmiyorum ama serinin ilk kitabını beğenipte sonra bu kitabı sahafçıda görünce dayanamayıp aldım. İlk kitapta çok meraklandırıcı ve gizemli bir imaj çizmişlerdi gözümde. Ama bu kitapta daha farklı şeyler olmasını beklemiyordum desem yalan olur. Kitap çok güzeldi ama ne bileyim sanki eksik bir şey vardı gibi. Evet akıcıydı ama aralarındaki ilişkiyi farklı bir şekilde bekliyordum belki bu yüzden pek tatmin olamadım. Mesela Harriet adlı bir karakter vardı ona ne oldu değinebilinirdi. Birde dükümüzün duygularını biraz daha açık bir şekilde belli etmesini isterdim. 15 yıllık geçmişten sonra biraz daha yakın olabilirdi. Farklı davranabilirdi. Evet Francesca'yı seviyordu ve bu sevgiyi biraz belli etseydi çok farklı şeyler olabilirdi ama biz onu bu şekilde kabullendik vesselam.

Serinin en merak ettiğim kitabıydı. İkinci ve üçüncü kitapta tam olarak neler oldu bilmiyorum ama serinin ilk kitabını beğenipte sonra bu kitabı sahafçıda görünce dayanamayıp aldım. İlk kitapta çok meraklandırıcı ve gizemli bir imaj çizmişlerdi gözüm... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 5 yıl, 5 ay
Elif **, ebrusner tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Kalp Asla Unutmaz (Matchmakers #4)

7

Nihayet tüm seride önemli bir yere sahip olan, sık sık geçen ve her kitapta hayatı bir kez daha anlatılan meşhur çöpçatan Frencesca'a sıra geldi.

Frencesca ile Rochford Dükü Sinclair on beş yıl önce aşık olduklarından aralarında gizli bir nişan yapmıştır. Bir önce ki kitabın kahramanı Bromwell'in ablası Daphne Frencesca'a dük ile sevgili olduklarını söylemiştir. Frencesca da bir baloda eline geçen not ile kış bahçesine gidince orada ikiliyi birlikte görmüştür. Aldatıldığını düşündüğünden Sinclair'i dinlememiş ve kısa bir süre sonra evlenmiştir. Bunların Daphne'nin oyunu olduğunu Callie ile Bromwell'in düğününde öğrenmiştir. Sinclair'in kendisi yüzünden kadınlara karşı güvensiz olmasına neden olduğundan ona bir eş bulmaya karar vermiştir. Böylece yaptığı yanlışı telefi edecektir.

Frencesca başka bir adam ile evlenmiştir fakat daha ilk geceden yanlış bir karar verdiğini anlamıştır. Evlilikleri boyunca kocası ayık olduğundan çok sarhoş olmuş, birlikte iken hep canını yakmıştır. Buz gibi olduğunu söyleyerek acı çekmesini sağlamıştır. Bebeğini düşürüp bir daha hamile kalamaması ihtimaline neden olmuştur. Beş yıl önce kocası ölünce mutsuz evliliği bitmiştir fakat bu kez de maddi sıkıntılar yaşamıştır. Sosyetede ki kızları evlendirmek için yaptığı çöpçatanlık işinden gelir elde etmesi ile azda olsa rahatlamıştır. Yeni işi ise Sinclair'i evlendirmek. Sinclair önce bulduğu kızlar ile görüştürmesine kızsa da daha sonra bunu kabul eder. Böylece ikili sık sık bir araya gelmeye başlar.
İkilinin yeniden değişen duyguları ile mücadelesi başlarken bir yandan da Frencesca yeni bir sorun ile karşı karşıya kalır. Eşi ölmeden önce kumar yüzünden evini kaybetmiştir. Evi kazanan adam ya evi ya da parasını isteyince üstelik başka sıkıntılara da sebep olunca Frencesca'ı zor günler bekler.

Tüm seri boyunca bu ikiliyi bekledim ama beni en çok hüsrana uğratan kitap bu oldu. Bu muydu yani bu ikilinin hikayesi hiç ama hiç yakışmadı bu ikiliye.
Sadece sonu ve tüm kahramanların bir araya gelmesi güzeldi.
Irene Gideon, Callie Brom ikilisi sık sık yer aldı ama ilk kitabın kahramanları dış kapı gibi oldu sahi onlara ne oldu diye düşünürken mutlu son da ortaya çıktılar. Costance yeniden hamile ve bir kızları var. Diğerlerinin ise oğlu var. Erkek karakterin düşüncelerine bu kitapta diğerlerine göre daha çok yer verilse de çok çok az. Kitap ile ilgili en çok beğendiğim durum kapaktı bunun dışında bende bir hayal kırıklığı oldu.

Nihayet tüm seride önemli bir yere sahip olan, sık sık geçen ve her kitapta hayatı bir kez daha anlatılan meşhur çöpçatan Frencesca'a sıra geldi.

Frencesca ile Rochford Dükü Sinclair on beş yıl önce aşık olduklarından aralarında gizli bir nişan ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 5 yıl, 5 ay
Elif ** bir değerlendirme yaptı.
Oz

7

İnanmiyorum resmen masal okudum masal ! Kaç gundur belki bir şeye benzer diye okuyorum okuyorum kitabı ama masaldan başka bir şey yok. Biz bu hikayeyi anasınıf öğrencilerine anlatıyoruz. Olasılıksız ve Empati gibi şahane kitapların yazarından böyle basit ve vakit kaybettirici bir kitap okudum tamamiyle hayal kırıklığıydı. Bunu Adam Fewer dan hiç beklemezdim. Hayır o kadar sıkıcı ki yarım bıraktım çok pişmanım aldigima. İyi ki yan satıcıdan 10 liraya almisim boşuna 25 lira vermemisim dedm. Normalde kendi fiyatlarında almayı tercih eden ben bu sefer ucuza aldığım için memnunum . hiç okuyup vakit kaybetmeyin. Aşırı derecede masal içerir.

İnanmiyorum resmen masal okudum masal ! Kaç gundur belki bir şeye benzer diye okuyorum okuyorum kitabı ama masaldan başka bir şey yok. Biz bu hikayeyi anasınıf öğrencilerine anlatıyoruz. Olasılıksız ve Empati gibi şahane kitapların yazarından böyle b... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 8 ay
Elif **, melzöçakmak tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Oz

2

Hayal kirikligi...

Hayal kirikligi...

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 8 ay
Elif **, jesterhead tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Oz

1

Adam resmen dalga geçmiş okuyucuyla. İki kitapla isim yaptıktan sonra "ne yapsam alınır" güveniyle, oldukça başarısız bir yorumlamayla (nasılsa telif yok, e aklımda bir kitap fikri de yok ama para lazım) yazılmış son derece lüzumsuz bir kitap. Bir ortaokul öğrencisine dil bilgisini pekiştirmesi açısından dönem ödevi olarak verseniz daha yaratıcı şeyler yazabilirdi.

Adam resmen dalga geçmiş okuyucuyla. İki kitapla isim yaptıktan sonra "ne yapsam alınır" güveniyle, oldukça başarısız bir yorumlamayla (nasılsa telif yok, e aklımda bir kitap fikri de yok ama para lazım) yazılmış son derece lüzumsuz bir kitap. Bir or... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 8 ay
Elif **, cashkulle tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Oz

4

Ah be abi... 8 sene boyunca "Oz Büyücüsü"nün uyarlamasını mı bekledik biz? Belki "Oz"u paralel evrendeki Adam Fawer yazıp bi şekilde Dünya'ya ulaştırmıştır; zira "Olasılıksız" ve "Empati" gibi iki şaheseri yazan adamla bunu yazan adam, aynı Adam olamaz. Hiç okumamış olmayı tercih ederdim.

Ah be abi... 8 sene boyunca "Oz Büyücüsü"nün uyarlamasını mı bekledik biz? Belki "Oz"u paralel evrendeki Adam Fawer yazıp bi şekilde Dünya'ya ulaştırmıştır; zira "Olasılıksız" ve "Empati" gibi iki şaheseri yazan adamla bunu yazan adam, aynı Adam olam... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

Elif ** şu an ne okuyor?

Elif ** şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (9 yazar)

Favori yazarı yok.