CEM KURT

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 7 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

CEM KURT, İlkind tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Ateşin Şarkısı

9

Polisiye bekliyorsanız biraz kenara çekilin. Bir bestenin peşinden ne gibi bir hikaye doğabileceğini yazar çok güzel anlatmış. İki ayrı olay döngüsünde bir tarafta bir gizem diğer tarafta ise dram var. Julia çaldığı bestenin nelere sebep olabileceğini , neleri açığa çıkaracağının haberinde değil. Diğer yandan ise besteci Lorenzo ikinci dünya savaşı zamanında Venedik'te ki Yahudilerin yaşamlarına bir parça ışık yakmış.
Benim açımdan kitabın sonuna doğru oluşan bilinmezlik biraz polisiye katabilir olsada bu yüzeysel geçilmiş. Buna rağmen derim ki okuyun.....
Tarihsel not kısmında ki cümle her zamana her millete uyarlanabilir. ''Yavaşça ısıtılan tencerede kaynayan kurbağa misali,çoğu İtalyan Yahudisi bu zorlu şartlara uyum sağlayıp hayatlarına devam etmişler.'' Ta ki bir gece sirenler eşliğinde gözaltına alınıp, toplama kampına götürülene dek.....

Polisiye bekliyorsanız biraz kenara çekilin. Bir bestenin peşinden ne gibi bir hikaye doğabileceğini yazar çok güzel anlatmış. İki ayrı olay döngüsünde bir tarafta bir gizem diğer tarafta ise dram var. Julia çaldığı bestenin nelere sebep olabileceğ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 6 ay
CEM KURT bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 6 ay
CEM KURT okumuş bitirmiş.
Ateşin Şarkısı

Üç yaşındaki kızının saldırısına uğradığında Julia’nın hissettiği tam da budur. Genç kadın, dünyalar tatlısı kızı Lily’ye ne olduğunu anlayamaz, ama onu bu hale neyin getirdiğini biliyordur. Ya da bildiğini sanıyordur.

“Her şey o zaman değişti işte. Kâbus o zaman başladı. Incendio’yu ilk çaldığım zaman.
Bu müzikle ilgili bir şey hayatımıza bulaştı ve kızımı, her gördüğümde kanımı donduran birine dönüştürdü.”

Julia, bir antikacıda bulduğu Incendio adlı bestenin, kızı üzerindeki ürkütücü etkisinin sırrını çözmek zorundadır. Bu uğurda yalnızlığı göze alıp, yabancı bir şehrin karanlık geçmişine uzanan sokaklarında kaybolsa bile.

Üç yaşındaki kızının saldırısına uğradığında Julia’nın hissettiği tam da budur. Genç kadın, dünyalar tatlısı kızı Lily’ye ne olduğunu anlayamaz, ama onu bu hale neyin getirdiğini biliyordur. Ya da bildiğini sanıyordur.

“Her şey o zaman değişti iş... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 6 ay
CEM KURT okumuş bitirmiş.
Yörünge

Parlak bir araştırmacı olan Dr.Emma Watson, yaşamı boyunca düşlediği bir göreve seçilmiştir. Ağırlıksız ortamın farklı canlı türleri incelemek için Uluslararası Uzay İstasyonu`na gönderilir. Fakat organizmaların, yer çekimi engelinin ortadan kalkmasıyla kontrolden çıkabileceği kimsenin aklına gelmemiştir. Deney, çok geçmeden ölümcül bir savaşa dönüşür ve zaman hızla tükenirken, mürettebat bu benzersiz düşmana karşı koymanın yollarını sonsuzluğuna uzanan baş döndürücü bir yolculuk başlamıştır. Yörünge`de, inanılmaz tehlikelere göğüs gererek insanlığın en büyük düşlerinden birini gerçekleştirmiş astronotların şaşırtıcı deneyimlerine tanık olacaksınız.

"Tess Gerritsen`ın romanları mutlaka okunması gereken kitaplar arasında kütüphanemdeki yerini almıştır; nasıl ki Anna Rice vampir romanlarında tartışılmaz bir üstünlüğe sahipse, Gerritsen da tıbbi gerilimin ustasıdır. Palmer`dan, Cook`tan... evet, Chrichton`dan bile daha iyi. Eğer Gerritsen`ı hiç okumadıysanız, ilk romanını aldığınız günkü elektrik tüketiminizi hesaplayın... çünkü bütün gece uyumayacaksınız."
- Stephen King-

"Bir uzay istasyonundaki salgının anlatıldığı, güçlü kurgusuyla dikkat çeken bir gerilim romanı... Michael Crichton ve Robin Cook aşağıdan el sallarken, mükemmel araştırmacılığı Gerritsen`ı zirveye çıkarıyor."
- Kirkus Reviews-

"Gerritsen, uzmanlık alanı olan tıbbi gerilimle uzay yolculuğu dünyasını, heyecan dolu başka bir öyküyle; bir genetik felaketiyle harmanlıyor. Bu tüyler ürperten gerilim romanının büyük bölümü, altı astronottan oluşan bir ekibin ansızın kendilerini biyolojik bir tehlikeyle karşı karşıya buldukları Uluslararası Uzay İstasyonu`nda geçiyor..."
- Publishers Weekly-
(Arka Kapak)

Parlak bir araştırmacı olan Dr.Emma Watson, yaşamı boyunca düşlediği bir göreve seçilmiştir. Ağırlıksız ortamın farklı canlı türleri incelemek için Uluslararası Uzay İstasyonu`na gönderilir. Fakat organizmaların, yer çekimi engelinin ortadan kalkmas... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 6 ay
CEM KURT bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 7 ay
CEM KURT okumuş bitirmiş.
Havva'nın Üç Kızı

İnanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuk... Ben ne annem gibi dindarım, ne babam gibi kâinatın, beş duyumla kavradığım şeylerden ibaret olduğuna kaniyim. Öyleyse ben neredeyim? Ne mutlak dindarlığa, ne de mutlak akılcılığa dahil olmak isteyenler için bir başka yaklaşım, yeni bir varoluş şekli yok mu acaba? Bir üçüncü yol mesela? Kim bilir?

Şirin, Mona ve Peri… Günahkâr, İnanan ve Şaşkın. Münkir, Mümin ve Mütereddit… Böylesine farklı üç genç kadın nasıl bir araya gelebilir? Arkadaş olabilirler mi sahi? Hatta kız kardeş?

Tanrı, bilim, kimlik, aidiyet, Doğu-Batı tartışmalarının tam ortasında hiç kimselere benzemeyen, karizmatik bir adam, sarsıcı bir skandal ve sıra dışı bir aşk... yarım kalan... seneler sonra yeniden canlanan...

Elif Şafak büyüleyici dili ve sağlam olay örgüsüyle inanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuğa çıkarıyor bizleri.

Havva'nın Üç Kızı Türkiye ile Avrupa, dün ve bugün arasında gidip gelen güncel bir hikâye anlatıyor.

Yüzyılımızın en çok tartışılacak konularından birini kışkırtıcı kahramanlar aracılığıyla ele alan, temposu hiç düşmeyen, kolay kolay unutamayacağınız bir roman.
(Tanıtım Bülteninden)

İnanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuk... Ben ne annem gibi dindarım, ne babam gibi kâinatın, beş duyumla kavradığım şeylerden ibaret olduğuna kaniyim. Öyleyse ben neredeyim? Ne mutlak dindarlığa, ne d... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 7 ay
Daha Fazla Göster

CEM KURT şu an ne okuyor?

Kronolojik Muhteşem Osmanlı Tarihi

%0

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.