BuketMaruk

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 1 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
BuketMaruk okumuş bitirmiş.
Carpe Corpus (Morganville Vampirleri #6)

Morganville'de vampirlerle insanlar barış içinde yaşıyordu. En azından görünüşte. Ta ki acımasız Bishop, vampirlerin kayıp kitabının peşine düşüp kuralları baştan yazana kadar. Kasaba artık onun demir yumruğuyla yönetiliyordu. Kaçınılmaz direnişler baş gösterince, Bishop'ın gizlemeye çok da çabalamadığı canavar yüzü açığa çıktı ve kana susamış vampir, tüm kasabayı içindekilerle birlikte yeryüzünden silmeye yemin etti. Claire Danvers ve arkadaşlarından başka kimsede de onun yoluna çıkacak cesaret yoktu. Gerçi onlar Bishop'ın hakkından gelse bile, gücün tadını alan vampirler eski kurallara dönmeyi kabul edecek miydi dersiniz?

Rachel Caine, "Morganville Vampirleri", "Weather Warden" ve "Outcast Season" gibi dünya çapında çok satan seriler yazdı. Caine, kendisi gibi sanatla uğraşan kocası R. Cat Conrad'la birlikte Forth Worth, Teksas'ta yaşıyor.

Morganville'de vampirlerle insanlar barış içinde yaşıyordu. En azından görünüşte. Ta ki acımasız Bishop, vampirlerin kayıp kitabının peşine düşüp kuralları baştan yazana kadar. Kasaba artık onun demir yumruğuyla yönetiliyordu. Kaçınılmaz direniş... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
BuketMaruk okumuş.
Karartma (Morganville Vampirleri #7)

Bishop’ın demir yumruğu kasabanın üstünden kalkmış, Morganville’li vampirler, insanlara bazı ayrıcalıklar tanımaya karar vermiş ve böylece de Claire Danvers ile arkadaşları güçbela kazandıkları özgürlüğün tadını çıkarmaya başlamıştı. Artık Claire çalışmalarına odaklanabilir, Eve de hayallerini gerçekleştirip kasabanın tiyatrosunda oyunculuk yapabilirdi. Ne var ki Eve’in rol arkadaşlarından biri, belgesel hazırlığına girişmişken aniden ortadan kaybolacak ve çok geçmeden, vampirleri konu alan bu belgeselin, herkesin sandığından çok daha büyük ve son derece tehlikeli bir proje olduğu anlaşılacaktı. Morganville’in geleceği tek bir sorunun cevabına bağlıydı... Kim daha acımasız? Vampirler mi, yoksa şov dünyası mı?

Rachel Caine, “Morganville Vampirleri”, “Weather Warden” ve “Outcast Season” gibi dünya çapında çok satan seriler yazdı. Caine, kendisi gibi sanatçı kocası R. Cat Conrad’la birlikte Forth Worth, Teksas’ta yaşıyor.

Bishop’ın demir yumruğu kasabanın üstünden kalkmış, Morganville’li vampirler, insanlara bazı ayrıcalıklar tanımaya karar vermiş ve böylece de Claire Danvers ile arkadaşları güçbela kazandıkları özgürlüğün tadını çıkarmaya başlamıştı. Artık Claire çal... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
BuketMaruk bir test çözdü. Sonuç: 2/5 (%40) doğru.
11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
BuketMaruk bir yazarı favorilerine ekledi.

3 Şubat 1979 doğumlu olan Amerikalı ünlü yazar Becca Fitzpatrick aslında tıp alanında okumuş biri. Tıp alanında mezun olduktan sonra bu dalda farklı görevlerde çalışan ünlü ismin kaderi yazarlık tutkusu ile bir anda değişti. 2003 yılında kocasının doğum günü hediyesi olarak yazarlık eğitimine onu kaydettirmesi ile Becca Fitzpatrick yazarlık tutkusunu ortaya çıkardı ve kariyerinde değişikliğe giderek yazarlığa yöneldi. Daha sonra ilk kitabı olarak Hush Hush romanına imza atan ve bir anda büyük ilgi gören ünlü yazar daha sonra kitabı seri haline getirerek en çok okunan yazarlar arasına girmeyi başardı.

3 Şubat 1979 doğumlu olan Amerikalı ünlü yazar Becca Fitzpatrick aslında tıp alanında okumuş biri. Tıp alanında mezun olduktan sonra bu dalda farklı görevlerde çalışan ünlü ismin kaderi yazarlık tutkusu ile bir anda değişti. 2003 yılında kocasının do... tümünü göster

11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
BuketMaruk bir yazarı favorilerine ekledi.

Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarılmıştır.

Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı.

Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayınlandı. Bu kitaptaki Gülizar adlı öyküyü, Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdı ve bu filmi 1986 yılında Kültür Bakanlığı Ödülü'nü kazandı.

1986'da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği'nin En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'ni kazandı.

1996 yılında Münir Nureddin Selçuk'un yaşam öyküsünün anlatıldığı Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü'nü, bir yıl sonra aynı adı taşıyan kitabı Sait Faik Hikaye Armağanı'nı kazandı.

1997'de yayınlanan ve Aylin Devrimel'in hayatını konu alan Adı: Aylin adlı kitabı ile, İstanbul İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. Bu kitap yazarın çok geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladı.

1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 1999'da Iletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olan Sevdalinka ve 2000'de yine bir biyografik roman olan ve Füreya Koral'ın hayatını aktardığı Füreya yayınlandı.

2001 yılında yayınlanan Köprü isimli romanı ile Doğu illerimizde yaşanan dramın kökenleri ve Cumhuriyet tarihi içindeki nedenlerini ele aldı. Bu romanı, 2006 ve 2008 yılları arasında Star TV'de aynı isimle dizi olarak yayınlandı.

Ayşe Kulin 2002 yılında yayınlanan Nefes Nefese isimli romanı ile ikinci dünya savaşı sırasında yüzlerce Yahudi'yi soykırımda kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını bir aşk öyküsü ile birlikte işliyor.

Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 2007 yılında Star TV'de aynı adla dizi olarak yayınlandı.

2004 yılında yazdığı Gece Sesleri romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2008 ve 2009 yılları arasında Show TV'de yayınlandı.

Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarılmıştır.

Arnavutköy A... tümünü göster

11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
BuketMaruk bir yazarı favorilerine ekledi.
11 yıl, 2 ay
Daha Fazla Göster

BuketMaruk şu an ne okuyor?

BuketMaruk şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (3 yazar)

Favori yazarı yok.