748533

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

748533 bir test çözdü. Sonuç: 8/10 (%80) doğru.
ince memed 1

ince memed 1 için hazırladım. soruları aklımda kalanlarla hazırladım. hatalar olursa düzeltelim. :) biraz zor olabilir tabii :)

ince memed 1 için hazırladım. soruları aklımda kalanlarla hazırladım. hatalar olursa düzeltelim. :) biraz zor olabilir tabii :)

5 yıl, 5 ay
748533, mustafaoner tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
1984

10

George Orwell tarafından kaleme alınmış olan 1984 (Bin Dokuz Yüz Seksen Dört), siyaset, bilim-kurgu, distopya türünde yazılmış son derece kült bir kitap olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünya kıtasal olarak üç devlete ayrılmıştır ve sürekli savaş halindedir. Toplum, adeta robotlaşan kitlelere dönüşmüştür, zihinler sürekli kontrol altında tutulmaktadır ve bireysel özgürlük diye bir kavram yoktur. Tek partili Büyük Birader egemenliği altında, totaliter bir toplumda tarihi yeniden yazmakla görevli bir adam olan Winston Smith’in aşık olarak isyan etmeye çabalayışı sergilenmiştir. Başta biraz hayal gücünüzü zorlayıcı gibi görünse de, biraz ilerlediğinde beğeninizi kazanacağından emin olabilirsiniz. Merak edenler için son bir not eklemek istiyorum: George Orwell ilk etapta öykünün geçtiği yıl olarak 1980'i seçmiştir ama daha sonra, kitabın yazımını 1948 yılında tamamladığı için, 1948’in son iki rakamının yerlerini değiştirmeye karar vermiştir.

George Orwell tarafından kaleme alınmış olan 1984 (Bin Dokuz Yüz Seksen Dört), siyaset, bilim-kurgu, distopya türünde yazılmış son derece kült bir kitap olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünya kıtasal olarak üç devlete ayrılmıştır ve sürekli savaş halind... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 6 ay
748533 bir kitabın resmini değiştirdi.
Al Sana Bahar

Aralık 2010’da Tunus ve hemen peşinden Mısır’dan esen rüzgâra hemen ad aranmaya başlandı. Batılılar buna “Arap Baharı” dedi. Herkes heyecanlandı. Demokrasi ve özgürlüğe susamış Ortadoğu halkları sevindi. Bölgesel ve uluslararası medya müthiş bir görev üstlendi. Milyonlarca yalan üretildi. Çağdışı, ilkel ve bağnaz Suudi yönetimi ve yandaşı Körfez ülkeleri “Ortadoğu’da demokrasi ve özgürlük” için milyarlarca dolar dağıttı.
Hüsnü Mahalli hemen “Ortada iğrenç bir oyun var. Bu bahar halklardan yana değil ve olamaz!” dedi.
Ocak 2012’de “Ortadoğu’da Kanlı Bahar” kitabını yazdı ve tüm gerçekleri anlattı.
Ocak 2014’te “Diren Suriye” kitabı ile Suriye merkezli tüm gelişmelere ışık tuttu ve hepimizi bekleyen tehlikelere dikkat çekti.
Bahar’ın 5. yılında Mahalli “Al sana bahar!” diyor.
5 yılda Suriye, Irak, Libya, Tunus, Mısır, Lübnan, Yemen ve tüm bölgede olup biten her şeyi yazdı.
Emperyalist ülke ve güçlerin bölgesel işbirlikçileriyle iğrenç tezgâhlarını.
Din adına öldürülen insanları, yıkılan ülkeleri ve acı çeken milyonları.
Ama daha önemlisi dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelerek Suriye’ye giren IŞİD, Nusra ve benzeri örgütlerin ruh hastası, sapık ve manyak katillerini.
Ve onlara destek veren, yardım eden, seven, dayanışma içinde olan ve duygusal bağla bağlanan milyonlarca cahil “radikal İslamcı” insanımızı.
AKP olmasaydı bunların hiçbiri olmayacaktı.

Aralık 2010’da Tunus ve hemen peşinden Mısır’dan esen rüzgâra hemen ad aranmaya başlandı. Batılılar buna “Arap Baharı” dedi. Herkes heyecanlandı. Demokrasi ve özgürlüğe susamış Ortadoğu halkları sevindi. Bölgesel ve uluslararası medya müthiş bir göre... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 6 yıl, 9 ay
748533 bir gruba katıldı.
6 yıl, 11 ay
748533 bir gruba katıldı.
Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize ... tümünü göster

7 yıl
748533 bir gruba katıldı.
Akurgu Kitap Kulübü

Kitap konuşalım,tartışalım,kurgu dışı..

Kitap konuşalım,tartışalım,kurgu dışı..

7 yıl
Daha Fazla Göster

748533 şu an ne okuyor?

748533 şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.