Zincirlenmiş Narkissos (Anita Blake Vampir Avcısı, #10)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

Anita'dır severek okunur ama Laurell cinselliğin dozunu bu kadar kaçırmasaydı ne vardı.

8 puan

Aslinda seri uzadikca kendini tekrar ediyor. Ama yine de Anita meraklari cezbediyor.

10 puan

Serinin 10.kitabi.
Bu kitap bir nevi serinin donum noktasi.
Bir çağin kapanip başka bir çağin açilmasi gibiydi ! 834 sayfa nasil bitti hangi ara bitti bilmiyorum. Bu kadinin nasil bir hayal gucu var gala cozebilmis degilim.

Anita ve sevgililerine biri daha eklendi. Fakat bu mitapta Anita beni delirtti. her seferinde bilmiyordum deyip kendini savunmaya gecmesi ' Bilmiyordum.soylemeliydiniz ' demesiciddi anlamda beni cildirtti. Cunki Anita bu değildi.

Her neyse Jean-Claude ve Richard'in yani sira birde simdi Micah'im eklendi. Karakterler zaten ayri bir guzellikteler.
Bu serinin her kitabi benim icin zirveyle eşdeğer ve anlatimi zor o yuzden yine her zamanki gibi kisa kesip susucam kisa bi alinti yabicam :D

"Bence ma petite, sen erkekleri anlamamişsin. Pek çok erkek, eğer bir kadinla mutlu olamazsa o kadindan vazgecer. Ama eğer başka bir erkek kadina sahip olmak isterse, erkek birden kadini istediğini fark eder."

"Eğer yeterince kanli olmazsa savaşa girmekten kimse korkmaz. "

9 puan

Aslında Anita Blake kitapları hakkında yorum yapmak istemiyordum pek. Çünkü yorumun kitap için değil seri için olacağını biliyordum. Böyle serilerde kitabı seriden bağımsız değerlendirmekte zorlanıyorum. Yine de bu kitaba yazmak istedim. Son iki kitaptan sonra onuncu kitabı çok daha iyi buldum çünkü. Her ne kadar cinselliğin çok ön planda olması nedeniyle eleştirilse de kurgusu çok daha sağlam, çok daha akıcı bir hikaye olmuş. Seri ilerledikçe tekrar da artmış haliyle. Okurken bırak şunların kara kaşını kara gözünü anlatmayı da olaya gel dediğim çok yer oldu. Ama benim gibi kitapları üst üste okumayan insanlar için faydalı olacaktır. Kitabın hızlı bir temposu ardı. Hatta ben yoruldum artık karakterler adına. Seriye ve bu tarza alışık olmayan okurlar için de daha da yorucu olduğunu gördüm çevremden. Ama bence romanın en çekici yanı da bu zaten. Bu seriyi insanlara sevdiren şeyin edebi özelliklerinden çok karakterleri olduğunu düşünüyorum. En azından benim için öyle. Ve çok az yazar olayları böylesine canlı bir şekilde anlatabilir diye düşünüyorum. Diğer kitaplardan farklı olarak bir çok karakterin büyük değişimler geçirdiğini gördüm. Ben sevdim gerçi. Çok yerde Anita kaçmayı bırak bahane arama sen böyle biri değilsin demek istememe rağmen. Richard da beni tam anlamıyla çıldırttı. Gerçi ilk ortaya çıktığı andan beri mızmız halleri beni sinir ederdi ama artık iyice gıcık oldum. Seriyi de bu onuncu kitabı da bu türü sevenlere tavsiye ederim. Ben Zincirlenmiş Narkisos'u diğerlerine göre daha bir sevdim. Özellikle sekiz ve dokuza göre. Çok daha akıcı, çok daha sert, kurgusu çok daha sağlamdı.

Profil Resmi
3 puan

Tutarsız

geri ileri