Yüzüklerin Efendisi [Tek Cilt]

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Kimine göre abartı kimine göre delilik belki ama her gece Yüzüklerin Efendisi izleyen biri olarak kitabı okuma vaktim gelmişti ve geçiyordu bile. Bu kitaptan sonra en sağlam betimlemeler bile az gelecektir bana. En sanatlı diller bile basit gelecektir bana. Fantastik edebiyata kattığı bir çok ırkla, hayal alemimizi şenlendiren olağanüstü mekanlarıyla, her birini ayrı sevdiğimiz karakterleriyle bu kitap her zaman diğer kitaplardan farklı bir yerde olacak. Gandalf karakterini filmlerden de seviyordum zaten ama kitapta resmen açık ara favorim oldu. Çok başarılı yazılmış. Saygılar Üstad Tolkien.

Filmlerini izledikten sonra ilk iş The Hobbit'i okumak olacak tabii.

Profil Resmi
10 puan

Gördüğüm en güzel kitap diyebilirim.Karakterler,ortam hepsi bir dehanın eseri.Hepsi bu.

Profil Resmi
10 puan

Tek kelimeyle muhteşem. 3 defa okudum her seferinde farklı tatlar aldım.Kesinlikle okunmalı

Profil Resmi
10 puan

Sanırım bu kitap hakkında ne söylesem hafif kalır. Her okuyuşumda mümkünse daha çok hayran oluyorum.

11 yıl, 3 ay
10 puan

kitap değil bir efsane bir din bin dünya yazmış

Profil Resmi
10 puan

Tolkien üstadın yeni baştan bir dünya sunduğu, hatta yeni bir dil yarattığı, kalemin ve kağıdın var oluş amacının ne olduğunu ortaya çıkartan kitap...

Profil Resmi
10 puan

Yüzük ve güç...

10 puan

J.R.R. Tolkien'in muhteşem yapıtı diyebilirim herhalde. filmini izleyip hayran kalan bir çok arkadaşıma önermişimdir bu kitabı. Neler anlatıyor, kitabı okuduktan sonra filmdeki küçük detaylar yüzünüzde zaten bir gülümseme bırakacaktır. Yüzüklerin Efendisi'ni seviyorsanız, "okuyun !" derim. Tolkien'in diğer yapıtlarınıda sömürün bu arada.

Profil Resmi
6 puan

adffaggtrh :)

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Bir daha böyle mükemmel bir kitabın yazılamayacağı ihtimali içimi burkuyor.J.R.R.Tolkien'in üstün hayal gücü ile baş başa kalmak mükemmel..Birde hayallerinizde bu filmi izleyin derim.

Profil Resmi
10 puan

tek kelimeyle inanılmaz

8 puan

Bazı yerlerde kurgu eksikleri vs. olmasına rağmen güzeldi

10 puan

Bilgisayarımdan ya da mp3ümden şarkılarını açarak okuduğumda o büyülü dünyanın içine çekildiğimi hissettiren kitap.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

En yakın zamanda başlamam dileğiyle *-* -Lanet olsun sınavlar!-

10 puan

JRR Tolkien'in kendi evreninden çıkabilecek en güzel hikaye ve kurgu.Kökü iskandinav ve alman efsanelere dayanıyor bu hikayelerin fakat Tolkien'in kurgusu bambaşka.

Profil Resmi
10 puan

Pek söze gerek olduğunu düşünmüyorum.

10 puan

Önce Hobbit'i okuyup ardından Yüzüklerin Efendisi okumak büyük bir keyif. Maceradan aldığınız zevk maksimumda, tek cilt olayı ise ayrı bir güzellik katmış bence.

10 puan

kitabın tek cilt olması büyük bir sorun zira totalde 1000 sayfa civarı ediyor, okurken kolunuzun ağrıması sizin için sorun olacaksa sadece kütüphanenizde bulunsun diye satın alabilirsiniz. içerikle ilgiliyse pek yoruma lüzum yok, mükemmel bir emeğin ürünü olan bu kitap serisini fantastik kitaplara azıcık bile ilginiz var ise okuyun. çeviriden ben memnun kaldım.

10 puan

Okumayanın çok şey kaçırdığına inandığım, okuyup da beğenmeyenin gözümden düştüğü şaheser.

Profil Resmi
10 puan

daha türkiye'de bu kadar popüler olmadan önce okumuştum. henüz filmleri çekilmemişti ve sadece fantastik edebiyat tutkunlarının bildiği bir kitaptı. ilk okumaya başladığımda yaşadığım şokla karışık mutluluğu asla unutamam. 'tamam' demiştim 'aradığım kitap bu'. kitabın yanında verilen haritayı saatlerce incelemiş (yazarın haritaya gizli bir şifre sakladığını düşünmüştüm), iskandinav mitolosine merak salmış ve elflerin bir numaralı hayranı olmuştum.
edebiyat pek çok şeye hizmet eder. bunlardan biri de-bana göre- gençlik yıllarında hayal dünyasını doğru yönlendirmektir. işte 'yüzüklerin efendisi' bunun için biçilmiş kaftandır. herkesin ama bilhassa 15-25 yaş gençliğinin mutlaka okuması gerek diye düşünüyorum...

Profil Resmi
10 puan

Benim için çok özel bir yeri olan kitap serisi. Beni bambaşka bir dünyayla, fantastik dünyayla tanıştırdı. O gün bügündür de çıkamadım o dünyadan...

10 puan

Öncelikle filmini izledim kitabı okusam mı ? diyenlere tavsiyede bulunacağım. Ben ilk iki filmi izlemiştim ama uzun zaman önceydi. Okuduğumda çok büyük zevk aldığımı söyleyebilirim. Tamam bazen ne olacağını biliyorsunuz ama kitapta filmlerde olmayan çok olay var. Okumalısınız, okutmalısınız diyorum.

İkinci olarak ciltli mi almalıyım, tek tek mi almalıyım diyenlere söyleyeceklerim var. Bende bu soruyu kendime çok sordum. Daha sonra gittim, baktım ve tek cilt basımın 17 lira daha ucuz olduğunu gördüm de öyle aldım. Resimde gördüğünüz kapak sadece görüntü. O kapakla okumak zor ve yıpranabilir. O kapağı çıkarttığınızda kıpkırmızı bir cilt çıkıyor. Ön kapağı boş, sadece yanında isim yazıyor. Bunu Bilbo ve Frodo'nun yazdığı Kırmızı Kitap'a binaen yapıldığını düşünüyorum ama çok hoş durmuyor. Sayfa kalitesi ve cilt sağlamlığı güzel. Çok ağır da değil. Ben kitabı 1,5 ay sırt çantamda taşıdım ve otobüste bile okudum. Kırmızı cilt bayağı yıprandı ama sayfalarda kopma falan kesinlikle yok. Alacaklara tavsiye ederim.

Şimdi kitabı değerlendirmeye geçebilirim. Bence kendisi gelmiş geçmiş en iyi kitaplardandır. Eğer orta dünya evrenine yabancıysanız öncelikle Sillmarillion veya Hobbit'ten başlamanızı öneririm. Daha sonra Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin maksimum bilinçle okursunuz ve bu eşsiz benzersiz evrene ve hikayeye kendinizi kaptırırsınız. Böyle bir macera kitabı daha yazılabilir mi bilmiyorum ama bu kitabı okumadan fantastik okuru olduğunuzu düşünmeyin derim. Israrla ve şiddetle tavsiye ediyorum.

10 puan

Üstüne kitap tanımam. İnsanın hayal gücü sınırlarını zorlayan ve ufkunu genişleten efsane üçleme

9 puan

Herkes okumalı yolculuğun her anı sizi şaşırtacak

10 puan

Tamamen hayal gücü ürünü, yeni bir dünya.
Okuması, izlemesinden çok daha keyif verici.

10 puan

Kitabın içeriğine diyecek bir şey yok tabii ki. Tek ciltlik basım içinse diyeceğim yazı puntosunun küçüklüğü beni yordu. Ayrıca cilt deri olmadığı için çok dikkatli okumama rağmen yıprandı. Arşiv için alınabilir.

10 puan

Hazineye tek parça halinde sahip olmanız, ona doya doya vakit ayırmanızı sağlayacak. Özellikle şiir çevirileri çok başarılı olmuş. Tek beğenmediğim tarafsa kitabın kabı. Sürekli çıkarmak zorundasınız ki o da maalesef öyle olmak zorunda.

8 puan

Kitabın ilk olarak 3 cilt ayrı ayrı olan baskısını okudum. Birine verip geri alamayınca ciltli olan daha uzun ömürlüdür algısıyla bu kitabı aldım. Kitabın ciltli oluşu sizi yanıltmasın, çok dayanıklı bir cilt gibi durmuyor. Filmi izleyenler için; kitabın dışındaki kağıdı çıkartırsanız, Bilbo Baggins'in yazmak için kullandığı deftere benzetildiğini göreceksiniz. Güzel bir detay olmuş fakat, kısaltmaların bu kadar olacağını tahmin edemedim. Ayrı ciltlerdeki betimlemeler, kısaltılmış ve/veya çıkartılmış, ayrıca sonu beni çok şaşırttı. Kitap filmdeki son gibi bitirilmiş - farklı bir son yok yanlış anlaşılmasın- oysa üçüncü ciltte yüzüğün yok edilmesinden sonra yaşananlar kim ne yaptı niteliğinde kısa bilgilendirmeler vardı.

Bu kitap daha çok filmin metne dönüştürülmüş hali gibi geldi bana.

Genel olarak eser, fantastik edebiyat sevenler için tek kelime ile baş yapıt. Anlatım ve betimlemeler bazı yerlerde yorucu olsa da, kitap genel olarak elinizden düşmeden okunuyor fantastik edebiyat severim diyenler için okunması gereken bir kitap.

10 puan

Çeviri daha güzel

geri ileri