Yürüyen Şato (Howl's Moving Castle, #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Animesi mi daha iyi yoksa kitabı mı? Hala karar veremedim...

9 puan

Gerçeklikliğin tekdüzeliğiyle başetmek için kitaplar hele ki fantastik kitaplar var kanımca , hele ki böyle yüzünüzde solmayan tebessümü silmeden tüh niye bitti derken ohh devamı var deyip tebessümünüzü sırıtmaya çevirenler iyi ki iyi ki varlar..

8 puan

Animesi ile arasında ciddi farklar olsa da ikisinin de yeri ayrıymış. Gayet sade, masal havasında, akıcı ve sevimli bir öykü. Güzel vakit geçirmek isteyenlere tavsiye edilir.

8 puan

Animasyon filmini daha önce izlediğim halde kitaptan inanılmaz keyif aldım. Ozellikle ağır dram ve zor kitaplar arasında yol aliyorsanız "yürüyen şato" büyülü bir durak olacaktır size. Tavsiye edilir..

Profil Resmi
10 puan

Kitabın arka kapağında da dediği gibi "Mizah, büyü ve aşkın muhteşem bir karışımı."

10 yıl, 10 ay
10 puan

fantastik kitapları severim.çok beğendim.yazarın okuduğum ilk kitabı,diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum.sürükleyici

9 puan

Bayıldım.Cidden keyifle okudum keşke birazcık daha ayrıntılı anlatılsaydı 2. ve 3. kitabını okumak için sabırsızlanıyorum.

9 puan

Diana Wynne Jones müthiş bir yazar. Az kelimeyle öz bir anlatıma kavuşturduğu kitabı okuyucuyu bambaşka dünyalara sürüklüyor. Artık yürüyen bir şato mu istersiniz yoksa büyücelere ve cadıların kağışmasını izlmeyi umarsınız bilmemem ama sizin bütün isteklerinize cevap verebilecek bir kitap. Aman okurken dikkat edin de ateş cinleri aklınızı çelmesin.

Bunların yanı sıra verdiği mesaj ise bambaşka: Yürüyen Şato boş bir kitap değil. Aslında size sevmenin ve insanlığın ne olduğunu anlatıyor. İşte her şeyden çok bu, kitabı okunmaya değer kılıyor.

Hiçbir sahnesi sizi hayal kırıklığına uğratmadığı şunu eklemm gerek: Sevgili yazarımız şahane bir kurguyu en az onun kadar iyi bir sona bağlamış. Sonunu kendini yakıştırdığım az sayıda ki kitaptan biri oldu Yürüyen Şato.

12 yıl, 10 ay
8 puan

Hayalgücünün sınırsızlığının kanıtı bir kitap. Zaten yazarı Diana Wynee Jones'un Tolkien ve C.S. Lewis'ın öreğncisi olduğu gerçeği, kitabı okuduktan sonra sizi hiç şaşırtmayacaktır.

12 yıl, 10 ay
9 puan

Hayao Myazaki'nin filmlerini çok sevdiğim için kitaba başladım ama Diana Wynne Jones'un zekası ve anlatımı çocukluğumda izlediğim filmden çok daha fazla mutlu etti.
Değeri bilinmeyen kitaplardan.
Favorii karakterim tabi ki Calcifer, Çok güldürdü beni filmde de en sevdiğim karakter oydu zaten.

geri ileri