Yıldızların Efendisi Hayyam

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Ömer Hayyam üzerine yazılmış az sayıdaki kitaptan biridir.
Kitabın orjinal adı omar khayyam, a lifedır. Hayyam üzerine çok fazla sayıda kitap olmamasıyla birlikte kesin bilgilerin de olmamasından dolayı yazar kitabın büyük bölümünü kendi hayal gücüne göre şekillendirmiştir. zira yazarın "kitap üzerine" kısmında yazdığı: "bu kitap, hayyam üzerine çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiler yardımıyla yazılmış bi hayat hikayesidir.

8 puan

Ömer Hayyam hakkında yazılı kaynakların azlığına rağmen yazar hayat hikayesini oldukça akıcı bir şekilde dile getirmiş.Hayyam'ın yanında o dönemde yaşayan Hasan Sabbah,Nizam-ı Mülk,Melikşah ve Gazali'de kitaba konu olmuş.

1 puan

Okumayın, okutmayın. Her köşe başında bir hatunla sevişen yani devamlı cenabet gezen bir Hayyam karakteri var. Oysa Hayyam dini ve fenni çalışmaları ile meşhur zamanının muteber bir şahsiyeti idi...

10 yıl, 7 ay
Profil Resmi
7 puan

Yasmi'nin Hayyam'a olan aşkı ve Hayyam'ın Yasmi'ye olan aşkı. Hayyam'ın aşkını bulmak için gitmediği yer başvurmadığı kimse kalmamıştı ve bulduğunda ise amansız hastalık olan vereme yenik düşmüştü. Hayyam'ın kendisini Yıldız Evine kapatıp yeni bir takvim üzerine çalışması ve yüzyıllardır kullanılan takvimin hatalı olduğunu ispatlayıp yeni takvimi çıkarması. Kitapta Ömer Hayyam'ın ilim ile ilgili yaptığı şeylere de denk gelip şaşıracaksınız.

Kitapta Ömer Hayyam'ın hikayesini bekliyordum sadece ama bir anda Hasan Sabbah çıktı karşıma ve daha çok etkiledi beni. Sonra birden kayboldu sayfalarca ilerlememe rağmen iz yoktu Hasan Sabbah'tan sadece bir ipucu. Ve sonlara doğru artık Ömer Hayyam Alamut kalesinde Hasan Sabbah'ın yanında. Güzel sürükleyici bir kitap kesinlikle tavsiye ederim.

geri ileri