Yeşil Peri Gecesi

En Son Değerlendirmeler

8 puan

herkese tavsiye ediyorum..çok güzel. yazı stili mükemmel..

11 yıl, 10 ay
10 puan

http://dilosunkayfesi.blogspot.com/2012/10/yazar-aylar-ekim-ayfer-tunc-kitap.html

10 puan

Bu roman bir tükenişin hikayesi.

Pembe hayatı o daha küçücükken mühendis babasının geçirdiği bir iş kazasıyla bir daha bir araya gelemeyecek kadar paramparça oluşu. Annesinin ihaneti sonrası “affetmek” sözcüğünün anlamını yitirmesi ve malulen hem işinden hem hayattan emekli olan babası ile yaşamaya başlaması...
Ardından yatılı okul günlerinden sonra hayatına giren sapık ve yalancı öğretmen.

8 puan

Yıllardır bu kitap okumak istediklerim arasındaydı sonunda okudum ve merak ettiğim kadar varmış dedim. Sık sık yaşanan ama asla dile getirilmeyenleri çok güzel bir dille anlatmış Ayfer Tunç.

10 puan

Manifesto gibi kitap.

8 puan

acıklı bir oyku ... şanssız insanlar ve yaptıkları isyankar seçimler... şiddetle tavsiye ederim. çok güzel bir kitap

10 puan

Toplumun ikiyüzlülüğünü en iyi anlatan kitaplardan. Ayfer Tunç sağlı sollu tokat yağmuruna tutuyor insanı. Tokat manyağı yapıyor kısaca:)

10 puan

çok muhteşem bir kitap sağlam türk edebiyatçılarımız hala varmış dedirten. sindirerek okunan zaman atlama usulüyle yazılmış ama asla sıkıcı değil merak ediyorsun kahroluyorsun. ne kadar insan girip çıktı hayatına; kimileri bir şeyler kattı çoğu birşeyler götürdü altını çizdiğim çok yer var adını duyup bu sayfaya gelmişseniz size tavsiyem MUTLAKA OKUYUN

9 puan

Ayfer Tunç her zamanki gibi şahane bir kitap yazmış..
Şimdiye kadar okuyup da sevmediğim bir kitabı olmadı.
İçinde kötü ve üzücü bir hikayesi olan kitap için çok güzel diyemiyor insan, Şebnem'in kötü hayat hikayesi ve bunu çok güzel ve akıcı bir dil ile anlatan Ayfer Tunç...
Kesinlikle bu kitabı tavsiye ederim.

10 puan

Bilen bilir; Kapak Kızı’nın devamıdır Yeşil Peri Gecesi. Birkaç ay önce Kapak Kızı’nı okuduğumda “bir an önce Yeşil Peri Gecesi’ni okumalısın, daha çok beğeneceksin” diye yorumlar gelmişti. Ne kadar haklılarmış :) hatta keşke arka arkaya okusaymışım, ara verdiğime biraz pişman oldum :(
http://beyazkitaplik.blogspot.com/2012/10/yesil-peri-gecesi-ayfer-tunc.html

10 puan

muhteşem bir Türk başyapıtı diyebileceğim eser. Ayfer tunç a teşekkürler

9 puan

çok beğendim, bayılarak okudum..yazarın kelimeleri kullanma üslubu gerçekten çok güzeldi.

7 puan

Romanın dili ve anlatımı çok güzeldi, ancak hikâyesi içime afakanlar bastırdı! Böyle hayatlar da var tabii, ama bu kurguyu okurken ben böyle işkence çektiysem yazar bunları yazmaya nasıl katlanmış doğrusu merak ediyor insan...

8 puan

ayfer tunç'u bu kitapla tanıdım.eski bir arkadaşım önerdi,tereddütsüz gittimi,aldım ve bir solukta okudum.
çok beğendim.uzun süredir bu kadar içinde olduğum bir kitap okumamıştım.kahramanın her yaptığını,her dediğini ben de içimden yaptım,tekrarladım ve herkesden ben de nefret ettim onunla beraber.
kahramanın adı yok,zaten bence gerek de yok...etrafımızda onun yaşadıklarını yaşayan o kadar çok kadın var ki...bir isimle sınırlı kalmaması çok manidar olmuş....
eline ve yüreğine sağlık ayfer tunç.....

11 yıl, 10 ay
10 puan

Uzun zamandır ilk kez bir kitap beni ağlattı. İnsanın içine işleyen dibe vuruş hikayesi.. Kapak Kızı'ndaki tüm o sorgulayışları bir de diğer taraftan görmek hissetmek çok farklıydı.. Can Yayınları'ndan boş eser çıkmaz evet, ama bu çok başka.. Tek eleştirim ana karakterlerin sonlarını öğrensek daha da iyi olurdu diyebilirim.. :)

8 puan

Tekrarlar can sikici oldu suleyman amcanin et beni artik yetercdedirtti ama yazarin kalemi alip goturuyor

Profil Resmi
8 puan

Bence Ayfer Tunç son zamanların en iyi öykücülerinden. Yeşil peri gecesi öyle bir kitap ki sizi içerisine alıyor. Her bir karakteri kavrıyor ve kafanızda oluşturuyorsunuz. Hikayenin kurgusu çok çok çok iyi! Mutlaka okunması gereken bir kitap!

9 puan

Oğuz Atay kokan, çok çok çok güzel bulduğum cümle ve pasajların bulunduğu bir kitap. Hiç çekinmeden tavsiye ederim.

Profil Resmi
10 puan

Bir çöküşün, bir yok oluşun, bir kendi kendini yok edişin ve küllerinden yeniden doğuşun hikayesi...
Bir kız çocuğunun hayatın ona ofsayttan attığı gollere, kafasını gözünü patlatmak pahasına karşılık verme çabası... Sonuç mu? Mutlaka okuyun ve görün.
Kahramanın yaptıklarını ne kadar onaylamasanız da sebeplerini anladıkça içinizde istemeden de olsa bir acıma ve empati yapma gereği hissediyorsunuz. Tamda yaarın dediği gibi "okuyanı rahatsız eden ve belki de bu nedenle (kesinlikle) elinizden bırakamayacağınız bir öykü"
Ayrıca yazarın dili, kelime seçimleri, cümle kuruluşları (hatta küfürler bile) kahramanın duygularını çok güzel anlatmış. Sayfa 194: " Hayatımın baraj sorusu: Kemik kırığı mı daha çok acı verir, onur kırığı mı? Cevap: Kaçıncı kez kırıldığına bağlı. Kemik kırığı ile duyulan acı birbiriyle doğru orantılıdır. Kırığın şiddeti arttıkça acının şiddeti de artar. Onur kırığı ile duyulan acı ters orantılıdır. Darbe sayısı arttıkça hissedilen acı azalır, hassasiyet tabakası kalınlaşır. Onur dumur olur."

9 puan

Kitabın oldukça içten ve vurucu bir anlatımı var. Özellikle Kapak Kızı ile yarattığı kontrast etkileyici.
http://lemonreads.blogspot.com.tr/2015/03/yesil-peri-gecesi.html

10 puan

Bazı kitaplar okurunu rahatsız eder. Bir şeyleri hatırlatır, zorlar, utandırır, pişman eder, nefret ettirir. Bu kitap da buna benzer izler bırakıyor okuyanda. Ayfer Tunç öyle bir yazmış ki suçlayamıyorsun Kapak Kızını, ne yaşamış olursa olsun. Çünkü anlıyorsun, bu dünya çürüyor ve sen öyle değilmiş gibi yapıyorsun. Ama Kapak Kızı yapmıyor. Kendini feda edebiliyor. Uğruna feda olunacak bir değer kalmadığı halde.
Şiirlerle donatılmış kendisi de şiir gibi bir kitap Yeşil Peri Gecesi. Çok acı, karamsar ama bilhassa gerçek.

10 puan

henüz bitirmedim, okumaya doyamıyorum, Sabahattin ali den sonra en sevdiğim ikinci dil, şahane bir tarzı var Ayfer tun un....

9 puan

Ayfer Tunç'un okuduğum ikinci kitabı. Yine şahane bir iş. Su gibi akıp geçiyor. Tavsiyedir.

10 puan

Kapak Kızı Şebnem 'in çocukluğundan itibaren yaşadıklarının geçmiş -gelecek bağlantılı anlatımı oldukça çarpıcı.Ayfer Tunç'a hayranlığım artıyor her kitabında. ..

Profil Resmi
10 puan

tokat gibi bir ayfer tunç romanı. su gibi tertemiz bir dille yazılmıştır ve insanın içini titreten hikayenin sahiciliği sarsıcıdır. son zamanlarda yazılmış en iyi türkçe roman demek istiyorum fakat bunu diyebilmek için o romanların hepsini okumuş olmam gerektiğini fark edip yutkunuyorum. yine de şiddetle tavsiye etmekten kendimi alamıyorum.
-------alıntı-------
bizde itiraf yoktur.
bizde itiraf eden huzur bulmaz. bizde itiraf demek, suçumuzun her bir ayrıntısının hücrelerimize yapışması demektir. biz itiraf edersek unutamayız. biz oysa unutmak isteriz, olmamış gibi yapmak. biz mecbur kalırsak tövbe ederiz heen ardından unutmak için, suçumuzu da öyle fazla sayıp dökmeden üstelik. (allah biliyor nasıl olsa ayrıntılarla onu meşgul etmeye ne lüzum var?) bizim tarihimiz unutarak gömdüğümüz günahlarımızın tarihidir. kurcalayıp durmayın. eski defterleri açmanın ne faydası var canım? biz dolaylı insanlarız. bizde yalanlar ve gerçekler arabesk motifler gibi iç içe geçer.
bizim milli ikilimiz suç ve ceza değildir.
bizim milli ikilimiz suç ve nisyandır.
-------alıntı-------

7 puan

Ayfer Tunç'un 'Kapak Kızı' romanındaki Kapak-Ayın Kızı Şebnem'in hikayesini 'Yeşil Peri Gecesi'nde tüm ayrıntılarıyla öğreniyoruz.
Sarsıcı ve çarpıcı bir konusu var. İç acıtıyor.
Ahlak ahkamı kesen ahlaksızları, ailenin çocuk ve geleceği üzerindeki olumlu-olumsuz etkilerini, gücün gaddarlıkla birleştiğinde sonuçlarını, menfaat uğruna nasıl üç maymun olunduğunu, sevginin gücünü... ve daha neler neleri 😄 okumak isterseniz 'Yeşil Peri Gecesi'nde...

- detaylar blogumda:
http://moonlightcat13.blogspot.com/2017/07/ayfer-tuncun-kapak-kz-romanndaki-kapak.html

geri ileri