Yeni Başlangıçlar Mevsimi (Blossom Street Serisi 6)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Debbie Macbomberin bu serisini çok çok seviyorum. Okurken kafamı rahatlatıyo. Sonunda güzel şeyler olacağını bilerek okumak güzel. tavsiye ederim. hayata dair fikir elde edebilirsiniz. hoş şeyler var.

Profil Resmi
6 puan

debbie nin beni ilk sıkan romanı öldüm boğuldum ama fena değildi

8 puan

Yazarın " Küçük Mucizeler Dükkanı" serisinin son yayımlanan kitabı. Güzel ama gittikçe olacakları okurken tahmin etmek kolaylaşıyor. bu bir eksi..

8 puan

Yine çok güzel bir kitabıydı.

10 yıl, 10 ay
6 puan

her zaman ki debbie macomber kitaplarından biriydi. ama gerginseniz okuyun tuhaf bi şekilde rahatlatıyor :)

10 puan

Harikaydı.

10 puan

Mutluluktan gözlerimi yaşartan tek yazar :))

10 puan

Çok Güzeldi :)

8 puan

Yeniden Lydia Goetz'in tuhafiyesi Bir Yumak Mutluluğa dönüş yapılır. Lydia kanseri iki kez yendiği için hamile kalma ihtimali yoktur. Yaşadığı her günün, her anın tadını hiç pişmanlık duymadan, üzülmeden çıkarmaya çalışır. Hayatında minnettarlık duyabileceği birçok şey vardır. Hayran olduğu eşi Brad, onun dokuz yaşındaki oğlu Cody ve huzur ve mutluluk kaynağı dükkanı Bir Yumak Mutluluk vardır. Dükkanı yeni hayatının başlangıcı olmuştur. Sahip olduğu onca güzelliğe rağmen bebek sahibi olma arzusu hiç dinmemiştir. Bu yüzden Brad ile bir bebek evlat edinmeye karar vermişlerdir. Bu süreç devam ederken ablası Margaret ile yeni bir kurs oluştururlar. Örgüyle bırak alışkanlıklarını kursu.

Kursa ilk fizik tedavi uzmanı olan Phoebe katılır. Eski nişanlısını unutmak ister. Daha öncede kendisini aldatan nişanlısı fuhuş yaparken basılmıştır. Ayrılmıştır fakat hala eski nişanlısını seviyordur. Nişanlısı da ayrılığı bir türlü kabullenememiştir ve barışmak için uğraşır. Phoebe bir daha canını çok yakan nişanlısının sözlerine kanmayacağına yemin etmiştir. Örgü kursunun unutmasını sağlayacağını düşünerek kursa katılır.

Hutch hovarda, bencil, kibirli bir gençken babasının vefatından sonra aile işleri olan Rainer Dağı Çikolataları'nın başına geçmiştir. Bir gecede hayatı değişmiştir. İşinin stresinden dolayı sağlığı kötü durumdadır. Dikkat etmezse babası gibi genç yaşta kalp krizinden gidecektir. Doktor arkadaşı çalışmayı azaltmasını, egzersiz yapıp, beslenmesine dikkat etmesini söyler. Rahatlamasına yardımcı olacak ve bir türlü iyileşmeyen parmağına iyi gelebilecek bir şeyi daha önerir. Örgü kursuna yazılmasını tavsiye eder. Bu yüzden Hutch kursa başlar.

Önceki kitaplardan tanıdığımız Alix düğün hazırlıkları sırasında stresten sigaraya başlamıştır. Rahip olan kocası Jordan sigara içmesini hiç istemez. Çocuk sahibi olmak istedikleri içinde sigarayı bırakması gerekiyordur. Çocuk sahibi olmak istese de korkuları vardır. İyi bir ailede büyümemiştir. Çocukluğu sayısız koruyucu ailenin evinde geçmiştir. Hayatının değişebilmesi için ilk adım olarak alışkanlığını bırakması gerekir ve kursa başlar.

Önceki kitaptan Anne Marie artık yasal olarak Ellen'in annesidir. Üç arkadaşıyla birlikte yirmi dilekten oluşan bir liste hazırlamışlardı. Sevdiği biri ile Paris'e gitmek dileğini Ellen ile giderek gerçekleştirir. Kızı ile hayatı yolundayken Tim hayatına girer. Tim Ellen'in annesi ile hayatının en berbat günlerinde tanışmıştır. O zamanlar ikisi de uyuşturucu, alkol bağımlısıdır. Tim Ellen'in annesinden ayrıldıktan sonra rehabilitasyon programına yazılmıştır ve sekiz yıldır ağzına içki sürmeyen iyileşme döneminde bir alkoliktir. Hatalarını telafi etmek istemiştir. Ellen'in annesine ulaşmaya çalışırken onun bir kızı olduğunu öğrenmiştir. Ellen'in kızı olabileceğini düşündüğünden Anne Marie'ye ulaşmıştır. Ellen kızı ise onu tanımak ister.

Kurs başlar ve grup toplanır. Herkes geliş amacını söylerken Phoebe nişanlısının öldüğünü söyler. Hutch ile birbirlerinden hoşlanırlar ve görüşmeye başlarlar. Hutch uzun zamandır hissetmediklerini hisseder. Phoebe'i görme düşüncesi bile onu heyecanlandırır. Yoğun iş temposunu azaltır ve hayatı yoluna girmeye başlar. Eski nişanlısından çok farklı olan Hutch Phoebe'i fazlasıyla mutlu eder ve yeniden aşık olur.
Linda için evlatlık işlemlerinde yardımcı olacak sosyal hizmetler görevlisinin on iki yaşında olan Casey için iki geceliğine kalacaj bir yere ihtiyacı vardır. Başka seçeneği olmadığından Lydia'dan rica eder. Bu süre önce bir haftaya çıkar ve sonra daha fazla uzar. Önce hiç anlaşamasalar da zamanla Casey ailenin bir parçası haline gelir.
Anne Marie Ellen'in babası ile vakit geçirebilmesi için Tim ile görüşmeye başlar. Zamanla ondan hoşlanır ve birlikte mükemmel bir aile olacaklarını düşünürken Tim'in ilişkisi olduğunu öğrenir. Bir anda tüm hayalleri yıkılsa da sonunda her şey yoluna girer.

Yine kursun herkesin hayatını değiştirdiği, önceki karakterlerinde olduğu güzel bir kitaptı. Lydia ve kursları özlenmişti.

geri ileri