Yaz Şövalyesi (Dresden Files, #4)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Bip bip.

Profil Resmi
7 puan

en aksiyonlu deresden kitabıydı

7 puan

Mütevazi kahramanlar her zaman en iyileri olacak tıpkı Dresden gibi :)

7 puan

Hayal kırıklığı.
Bu kitabı o kadar beklememe rağmen, özellikle 3. kitap'ta yaşadığım heyecan, gerilim ve akıcılığın zerresini yaşamadım.Başından itibaren bir türlü ilgi çekici olamadı, konusu aşırı derecede karman çorman geldi bana bilmiyorum.Bu kez Jim Butcher fazla uçmuş gibi, yaz kraliçeleri, kış kraliçeleri falan zorlama olmuş bayağı.

Kitapta ki müthiş göndermelerin hatırına notumu 7 verebilirim.
(Kitabın editasyonu çok iyi olmuş bu arada söylemeden geçemeyeceğim!.)

10 yıl, 9 ay
7 puan

İlk yarısı kabus derecesinde sıkıcıydı. İlk 3 kitapla kıyaslayınca temposu çok düşüktü. Ama finali 4 kitap içindeki en iyi finallerden biriydi.

8 puan

Harry Dresden harika bir karakter, Çabucak okunabilecek eğlenceli bir kitap

9 puan

Biri Jim Butcher'a üçüncü kitapla ilgili eleştiri ve şikayetlerini iletmiş midir bilmem, fakat yazar serinin dördüncü kitabıyla ilk iki maceradaki o müthiş başarısını yeniden tekrar ediyor. Bu cildin sayfaları arasında neler yok ki? Heyecan, macera, karman çorman ama usta işi bir olay örgüsü ve tabii ki gür kahkahalar attıran espriler.

Dönüşün muhteşem oldu Harry :)

8 puan

Okunmak için bekleyen kitaplarımın arasında boynu bükük olarak kalmış olan serinin bizde çıkan son iki kitabını görünce ki mutluluğum tarif edilemez.
Öncelikle seri uzun. Yaklaşık 15 kitabı ve birkaç tane de novellası var. Biz de ise basılan 5 kitap var. Yazarın bu serisi haricinde 4 serisi daha var.
#yazşövalyesi serinin 4.kitabı. Seri de fantastik yaratıklardan tutun da periler, vampirler, kurtadamlarla beraber asıl karakterimiz bir büyücü. Harry,kendine özgü bir tip. Biraz boşboğaz,biraz komik çokça bela mıknatısı. Nerede bela varsa gelip Harry'i bulur 😉
Kız arkadaşının başına gelenlerden sonra bir nevi inzivaya çekilip kendini sadece tek şeye odaklayan Harry dağıtmış durumda.
Son olaydan sonra büyücüler konseyinin hedefinde olan Harry yetmezmiş gibi canını korumak için birde perilere bulaşıyor. Kış Kraliçesinin verdiği görevi yerine getirebilirse hem bir cinayeti aydınlatacak hemde kellesini kurtaracak. Peki işler bu kadar kolay yoluna girer mi? Söz konusu Harry ise cevap tabiki de kocaman bir HAYIR olacaktır.
Herkesin bir şekilde peşinde olduğu büyücünün hayatı her zaman dikenlerle dolu.

geri ileri