Yaz Geçer

En Son Değerlendirmeler

10 puan

herkesin başucunda bir şiir kitabı vardır ya öyle bir kitap iştee beniö için :)

10 puan

okuduğum en iyi şiir: yalnız bir opera.

10 puan

Mungan'ın en çok şiirlerini sevmeme sebep.

Profil Resmi
10 puan

çok güzel bir şiir kitabı

Profil Resmi
7 puan

Ayrılık acısını çok güzel anlatan bir girişi var.

10 puan

"Yaz geçer ,yine gelir.."
..aklımın bir köşesine yazılı bir çok dizenin sahibi kitap..yılda birkaç kez illaki elim değer..

7 puan

Yalniz bir opera cok cok iyiydi. Digerleride idare eder tavsiye ederim. :)

Profil Resmi
10 puan

murathan munganın okuduğum şiirilrini çok beğendim. bu kitabını okumak istiyorum

10 puan

ben kitabı ilk okuduğumda adında mevsim var olarak algılaşmıştım. "yazdım ama geçmedi" diye imzaladığında mungan, afallayarak gülümsemiştim. yalnız bir opera ilk şiir atı 4. kitapta yayınlamıştı.

10 puan

Kimi zaman "yazıyorum yazıyorum geçmiyor!" da deseniz...

iyi şiir, felsefe, hayat...

9 puan

Gittin. Şimdi bir mevsim değil,koca bir hayat girdi aramıza. Biliyorum ne sen dönebilirsin artık, ne de ben kapıyı açabilirim sana.

7 puan

Çok fazla şiir kitabı okumuş biri değilim ama bu kitabın ilk şiiri olan Yalnız Bir Opera bir romana bedeldir gözümde. Bir kere muazzam bir dörtlük ile açılıyor bu şiir ve aynı zamanda da kitap;

Ölu bir yılan gibi yatıyordu aramızda
Yorgun, kirli ve umutsuz geçmişim
Oysa bilmediğin bir şey vardi sevgilim
Ben sende bütün aşklarımı temize çektim

''Ben sende bütün aşklarımı temize çektim'' bu nasıl güzel bir mısradır yahu :) Çok bilinen bir mısra aslında ama şiirin bütününün okuyunca asıl kıymeti anlaşılıyor bir bakıma. Kitap yarım saat içinde okuyup bitirilebilecek bir şey ama elbette kitabı gerçekten anlamak, hissetmek istiyorsanız birkaç kez okumak gerek. Ben daha önce okumuştum bu kitabı, geçen tekrar elime alıp bir bakayım derken, ilk şiir olan Yalnız Bir Opera' nın büyüsüne kapılıp tekrar okumuş oldum. Açıkçası bana göre diğer şiirlerin hepsi Yalnız Bir Opera' nın gerisinde, yine de şu mısra bile tek başına 3 yıldızı hak ediyor: ''Ben sende bütün aşklarımı temize çektim'' Kaldı ki ben aşka inanmayan biriyimdir, ona rağmen bu kadar etkiledi işte. Zaten neredeyse kitaptaki tüm şiirlerin her bir bolümünün son mısrası, kitaptaki en güzel mısralardı bana göre. Sanki Murathan Mungan son mısraya kadar sizi hazırlayıp son mısrada altın vuruşu yapmış, üstelik bunu defalarca yapmış.

geri ileri