Yaşama Sanatı

En Son Değerlendirmeler

4 puan

Önce kitabın iyi yönlerini mi kötü yönlerini mi söylesem diye düşünüyorum (: İyiden başlayalım değil mi (: Evet..

Bireysel psikolojiyi anlatan bu kitap çok fazla bilgi içeriyor. Eğer kitabı tercih edersiniz boş bir okuma olmaz bu sizin için.

Hayatın birçok alanına değiniyor kitapta. çocukluktan yetişkinliğe insan problemlerinin temeli neye dayanıyor, bunları çözümlemek için ne gibi yöntemlere başvurabiliriz.. Çocuklar ve büyüklerde davranışın özü neye dayanıyor gibi birçok sorunun cevabı var.

Kitapta en çok üstüne düşülen konu ise aşağılık ve üstünlük kompleksi.. Ve bunların birbiriyle olan ilişkisi, hayata olan etkileri...

İnsanları çözümlemek için birçok yol sunuyor.. Kolay ve gerçekten hayatta karşılaştığımızda doğru olduğunu gördüğümüz şeyler bunlar.
İlki ilk anılar. İlk anıların insanlar üzerindeki etkisi anlatıyor. Spoiler vermemek için konuyu fazla açmayacağım :D
Diğeri uyuma pozisyonu.. Bundan bile kişiliğe dair ipucu yakalayabiliriz.
Günlük hayatta vücut duruş biçimi de bize bu konu da fikir verebilirmiş.
Ve son olarak hayaller ve düşler..

Bunlar kitabı okumaktan memnun olduğum kısımlar bir de memnun olmadığım kısımlar var tabi :D
191 sayfalık kitap 1 haftada anca bitti :D Bilmem anlatabildim mi.. Özellikle ilk 30-40 sayfada dedim ben bu kitabı bitiremem bırakayım en iyisi.. Ders kitabından daha sıkıcı bir dili vardı. Neyse ki sonra insan hayatından verilen örnekler kitabın az da olsa akıcı olmasını sağladı..
Aa aslında bunun dışında bir problem yokmuş :D

Önerip önermemekte çok kararsızım. Kitabın içeriği çok güzeldi fakat bu konuyu anlatan daha akıcı kitaplar vardır diye düşünüyorum (:

geri ileri